Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » Affliction och Golden boy partners

Affliction och Golden boy partners

Sen ett par dagar är det officiellt att Affliction har slutit ett avtal med legenden Oscar de la Hoyas bolag Golden boy promotions. Det innebär främst att de tillsammans kommer producera fyra galor nästa år. Då blir det både på MMA och boxning i samma ring. Dessutom kommer Affliction göra kläder till alla Golden boys galor och ha inflytande över deras tidning Ring magazine.

Men ingenting blev sagt om den framskjutna galan Affliction “Day of reckoning” i Las Vegas 17 januari kommer att bli premiären för sammarbetet. Man sa inte heller någonting om Fedor Emelianenkos eventuella deltagande på galan.

Vad ska man då säga om det här? Jag vet ärligt talat inte riktigt. Golden boy är definitivt en stor och mäktig allierad, de är en av de snabbast växande bolagen inom boxningen. Men hela konceptet att ha boxning och MMA på samma gala kan man verkligen diskutera. Jag tror att det är många med mig som älskar MMA men inte är särskilt intresserade av boxning. Därför känns det som att för min del kommer jag bara spola förbi boxningen och i slutändan få mindre att kolla på under varje gala.

Kanske överdriver jag, men vem skulle komma på att sända fotboll och handboll ihop bara för att det är bollsporter? Men kanske finns det många fans som blir glada av det här?

11 Responses to “Affliction och Golden boy partners”

 1. jeNk skrev:

  Det är i allmänhet fantastiskt att ha allierade men risken är att det blir urvattnat…spola, spola, spola!

 2. Jooz skrev:

  Kan inte annat än att hålla med, förutom liknelsen. Jag skulle vilja se boxning som att man har en påse Gott&Blandat men endast får äta de gröna bitarna i påsen, medans MMA kan ses som hela lösviktsgodis-hyllan.

 3. PontusW skrev:

  Lösviktsgodishyllan är fylld av 75% skit medan de gröna bitarna i G&B-påsen alltid är goda, men det blir lite tjatigt att äta samma hela tiden ;)

  Jag är inte intresserad av boxning och kommer som många andra här att spola spola spola, men min uppfattning är ändå att boxning och MMA redan har en relativt stor cross-over-publik framförallt i staterna. Affliction var tvungna att göra något när Randy valde att gå tillbaka till UFC, kanske är detta ett vinnande koncept…

 4. Joakim Borgudd skrev:

  Pontus, absolut du har en poäng med att det nog finns stora pengar att vinna i staterna, boxningsfansen har mer pengar och kan dom vinnas är det en oerhörd fördel, men jag tror det är lite annat för oss skandinaviska mma-fans, så ur eget perspektiv känns det fan inte så intressant…

 5. Morgall skrev:

  Jag tror att båda organisationerna behöver varandra, därför är de allierade ihop..Framförallt för att få ihop tillräckligt med sålda biljetter, genom att gardera fans från båda sidorna av sporterna..vi MMA fans kanske spolar bort boxningen, men vi får inte glömma att de kommer finnas boxnings fans som spolar bort MMA=p.

  Dock känns Boxningen rätt off nuförtiden, jag kan inte se några profiler längre i den sporten, Bernard, roy jones, mayweather, de la hoya, har ju blivit äldre, och de känns som att där tar de stopp..

 6. greg skrev:

  Jag tror att det är ett smart bussiness drag men visst kommer man spola förbi dom flesta boxningsmatcherna om än inte alla. (en del boxning är riktigt härlig). strunt samma, nu har dom bättre backning och kan växa mer, It’s all good!

 7. jb skrev:

  smart på många sätt, boxningen är mer legitim i allmähetens ögon och här kan affliction och mma överlag åka snålskjuts in till dem som hållt boxning som den “ädla” sporten, så det kan säkert vara bra för business.

  däremot tycker jag nog att det är ett tecken på att affliction inte riktigt klarar sig själva för tillfället, det är ju som sagt skillnad på t-shirtbranschen och fightingbranschen

  rent personligt tycker jag det är trist, kommer nog bli att man laddar ner endast mmafighterna

 8. parre skrev:

  jag tycker att det är ok med boxning (pausunderhållning) men de måste korta ner ronderna (max3 eller 4 såsom i K1) om de vill behålla mma-publiken

 9. Emil skrev:

  parre: Bra förslag. Problemet är väl att då skulle dem förlora boxningspubliken.
  Märks tydligt vilka som upptäckt kampsport i och med ufc/pride. Inte för att det är något fel på det.

  Tror detta kan vara en mycket stor grej för Affliction. Golden Boy är giganter, och på stark uppgång inom boxningen. En sport som omsätter mångdubbelt mer $ än mma.

  Har svårt att se vad Golden Boy kommer vinna på detta dock. Möjligt att detta är ett försök att bryta ny mark, däremot ser jag Affliction som dom stora vinnarna här.

 10. Jooz skrev:

  kanske öppnar upp för en crossover-fight mellan någon av de bättre boxarna och någon mma-fighter a la Tysons entré i K1 som aldrig blev av.

 11. alexander skrev:

  Smart drag tycker jag. UFC försöker ju vinna över WWE fansen och tjäna mer $ på det sättet, Affliction försöker vinna över boxningsfansen.

  tycker de borde avsluta hela galan med att vinnaren i tungvikts boxningen möter vinnaren i tungvikts MMA i en no hollds barred match.

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235