Alla snackar om Fedor

Efter UFC 100 har Fedor Emelianenko varit den som många pratar om då Dana White uttalat sig om att Fedor kommer hamna i UFC. Men sen dess har också UFC:s ägare, Lorenzo Fertitta utalat sig och han är inte lika positivt inställd. Han menar bland annat att Fedor helt enkelt inte är någon som säljer tillräckligt många PPV.

“Fedor vill utnyttja UFC för en match och öka sin popularitet och sen lämna för att göra sin egen sak. Det är inte vår affärsmodell. Vi spenderar mer pengar på marknadsföring än vad någon någonsin har spenderat på Fedor. Tar vi in Fedor kommer göra honom till det mest kända ansiktet i MMA, men vi vill också ha utdelning för vår investering.”

Slutligen har också Tom Atencio blandat sig i diskussionen och han vill uppenbarligen inte förlora sin guldklimp.

“Förhandlingarna går bra, vi är nästan klara, men vi har bara inte skrivit på pappren ännu. Det är var vi verkligen står. Allting går framåt och det har ingenting att göra med något annat än att vi vill göra alla glada.”

Atencio säger dessutom att man ser Fedor och M-1 global som partners för lång tid. Och man satsar tydligen på att kontraktera Fedor fram till 2012. Det är ju intressanta fakta eftersom många trott att Afflictions tredje gala också skulle bli den sista, kanske även Dana White.

Och det känns som att så länge Affliction fortsätter kommer man nog hålla hårt i sin stjärna och ge honom precis vad han vill ha. Och då får White och bröderna Fertitta svårt att knyta till sig honom. Särskilt då de har en poäng i att Fedor inte direkt skulle vara någon som säljer tillräckligt med biljetter och PPV för att matcha hans höga lön. Men en faktor man ska ta med i beräkningen är ju att UFC vill ta sig in i Japan igen. Och alla galor med Fedor Emelianenko i Japan är en given succé.

Till sist får man hoppas att Fedor själv vill möta det allra bäst motståndet och snart börjar allt de bra motståndarna utanför UFC att ta slut. Men det är onekligen svårt att veta vad den fåordige ryssen verkligen vill.

16 Responses to “Alla snackar om Fedor”

 1. jb skrev:

  frågan är hur länge Affliction har råd att sätta upp galor, börjar väl bli dags för dem att börja tjäna pengar snart utöver kläderna.

 2. JG skrev:

  Så länge de inte går back allt för mycket lär dom juh tjäna på att ha dom. Bra med reklam för kläderna kostar juh också mycket pengar.

 3. jb skrev:

  nja om dom nu når 70000 personer nästa ppv är det nog billigare att köpa reklamtid nån annanstans :)

  när lönekostnaderna inte ens täcks av biljettintäkterna är det ganska illa, hoppas dom får ordning på det, konkurrens är hälsosamt..

 4. Morgall skrev:

  Det handlar ju som sagt om Fedor själv, vill han fortsätta hålla på med Sambo, så ska han göra det..Men vill han testa sig i UFC mot dem bästa tungviktarna så är de bara hans val.
  Oavsett kontrakt så är det ju strikt att ska man skriva på ett kontrakt för UFC, så stannar man endast i UFC..Tror inte Zlatan skulle få spela i Malmö FF bara för att han älskar att spela där, när han har ett kontrakt med Inter..
  Sen ska vi komma ihåg att Varken Dana eller Lorenzo har träffat Fedor, va säger det om Fedor Managers etc eller Fedor Sj?, hade Fedor velat så hade han väl ändå åtminstonde haft ett möte med fertitta i UFC och kanske kompromissat fram en lösning.

 5. Jonas skrev:

  ufc lär få backa ang fedors krav om de någonsin ska få över honom :neutral:

  dana o co måste inse att fedor inte är en liten rookie de kan slänga över vilket kontrakt som helst till, de måste vara beredda att släppa på prestigen lite (dana) :mad:

  vill den ryska björnen leka sambo o lite annat, ja då ska han få göra det :twisted:

  gör nu vad som krävs dana o låt fedor o brock möta varandra innan de blir lastgamla :mrgreen:

  för övrigt, är jag den ända som inbillat mig att brock ser mindre(?) ut för varje match? eller är det att man börjat vänja sig vid o se detta monster? :shock:

 6. Play skrev:

  fedor vs brock, mma historian största match om den ngnsin bli så!:S

 7. Rebel-Ape skrev:

  Tycker ni vinklar storyn lite, i samma intervju som ni citerade Lorenzo Feritta så sa han att de ville ha Fedor till UFC trots allt. Den negativa bilden handlade enbart om Fedors management krav. Men han avslutade disskutionen med att klargöra att de ville ha Fedor till UFC, och att intentionerna var att träffa honom personligen (ngt värken Dana lr Fertitta har gjort innan) efter nästa Affliction gala Varför nämnde ni inte d? Och i samband med det utalandet så kan man klart se att han delar Dana’s ambitioner att få dit Fedor. Uscg MMABloggen inge på hittade drama storyn a lá Aftonbladet tack, ni vet bättre :D

 8. Anders skrev:

  Fedor är en mycket intelligent man så man kan ju bara spekulera vad han vill.Han vet att UFC har strama tyglar och han vill väl inte gå i deras ledband.Han vill väl få så bra avtal som möjligt.Strikeforce är väl mer öppen för förändringar än UFC.Där kanske Fedor kan hamna och inte känna sej så styrd och där finns Overeem och Rogers…inte omöjligt.Strikeforce brukar göra grymma galor.

 9. Anders skrev:

  @Jonas:Nää,du inbillar dej inte.Brock håller på att gå ned vikt för att så småningom möta GSP gällande weltervikts titeln.De ska mötas nån gång nästa år står det.Well,only kidding:D

 10. Jonas skrev:

  anders,

  tryggt, då såg jag rätt. gsp wins by GnP ;)

 11. julle skrev:

  Play… det skulle knappast vara mma:s största match…

  Håller med Anders helt och hållet!

 12. Johnny skrev:

  Tycker ni drar för höga växlar angående Brock. För ett år sedan var Couture - Fedor det största som kunde hända, nu är Randy ute ur leken och Brock den nya utmanaren - om det fortfarande är så om ett år så tycker jag det skulle kunna bli en bra match men just nu håller inte Brockan.

 13. Alexander on tour skrev:

  Fertita säger de måste lägga pengar promotion. Det räcker väl med en highlightreel av hans fighter så var det klart. Det kan inte kosta så jävla mycket. Best fighter ever, come see him. Borde räcka.

  Om man sen kan signa cro cop för en 1 fight deal, då kan man välsinga Fedor på mindre än 6 åtminstone.

 14. Antonl skrev:

  Tydligen så har varken Fertitat eller White mött Fedor personligen och det känner han inte så bra, anledningen varför Cro Cop fight en one-fight deal var nog för att det skulle gå snabbt och enkelt via telefonen samt att Cro Cop skulle dra mer tittare, tydligen så hade det inte gjort det innan.

  Strikeforce låter mer troligare att få tävla i, det verkar inte vara så tröga av sig eller hårda.

 15. Anton skrev:

  De ligger en hel del i det Fertitta säger om att tjäna pengar. Allt handlar om att tjäna pengar och om UFC anser att Fedor inte blir lönsam skiter dem i honom. Jag känner att MMA-fans utanför USA är mer upplysta om MMA-världen. Därför är det inte konstigt att fansen i USA inte känner till att Fedor förmodligen är bästa tungviktaren i världen trots att han toppar rankingen på sherdog.com. Men alla läser ju inte den.

  Men visst är det så att Fedor närmar sig sin första “riktiga” förlust. Tror inte att han kommer att gå obesegrad genom hela sin karriär.

 16. Anders skrev:

  @Jonas:Ja,det tror jag oxå! ;)

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235