Den tredje i skaran

Redan när bröderna Fedor och Aleksander Emelianenko gick matcher i PRIDE så talade man om en mycket yngre lillebror till dem. Han hette Ivan Emelianenko och skulle vara en magrare version av Aleksander. För fem år sedan satsade han enbart på boxning men när han blev 18 år gammal började han på en idrottskola, Lesgafta, där han satsade på brottning (gissar på att det är fristilsbrottning).

Jag träffade Ivan för andra gången när jag var på Red Devil och mitt intryck av honom är att han är blyg och lite osäker. Ivan talar inte så mycket så min uppfattning ska man inte fästa allt för stor betydelse vid, han kanske är raka motsatsen när man väl lär känna honom.

Den stora frågan gällande Ivan, ur mitt perspektiv, är om han är villig att satsa på en MMA-karriär. Jag ställde frågan till honom och han svarade att han inte visste ännu. Jag tolkar hans svar som ett tecken på att ingen ännu vet hur bra han är och att han i dagsläget väljer att ta det väldigt lugnt. När jag observerade Ivan upplevde jag att han i sin stil påminde mer om Aleksander än Fedor. Detta kan bero att han tränar mer med Aleksander då Fedor fokuserar mest på Kirill Sidelnikov (som om han vore en blivande storstjärna).

Ivan har vunnit “All Style Open” i nord-västra delen av Ryssland, det skulle kunna jämställas med att besitta titeln som judomästare i Norrbotten. Han har även vunnit en sambotitel i St. Petersburg 2007, varav en match vanns via armbar. Ivans grundstil är boxning och av det jag sett så är hans stående färdigheter väldigt bra och efter tre års träning på Lesgafta i St. Petersburg lär han även besitta god brottning.

Ivan Emelianenkos sambomatch

Ivan kommer att tävla i FMC tillsammans med sin storebror Aleksander (det bör nämnas förresten att Igor Vovchanchyn inte kommer att gå match på galan eftersom han kan inte knyta ihop sin högra hand ordentligt och han kommer att genomgå en operation i Tyskland för att åtgärda skadan under oktober). Ingen motståndare har namngivits men enligt mina källor så lutar det åt att det blir koreanskt motstånd. Ja tror att Ivan kan vara framgångsrik inom sporten men vi får vänta till september för att se hur pass duktig han är.

Jag anser att man inte skall ha bråttom här i livet men Ivan är nu 21 år gammal och han är tillräckligt redo för sin debut. Hoppas att han kan få bra matchningar så att han kan utvecklas på rätt sätt.

- Anton Linder, MMABloggens Ryssland-korrespondent

10 Responses to “Den tredje i skaran”

 1. hustler skrev:

  Mycket givande och intressant inlägg.

  Själv tyckt att det var konstigt att Fedor har fokuserat så enormt på “Baby Fedor” när han har sitt eget kött och blod i samma hus som knackar på MMA-dörren.

 2. Petter H skrev:

  Sjyst artikel.
  Han har lite att leva upp till med såna brorsor.

 3. Biffmedpommes skrev:

  Tack för artikeln Anton :)

  hustler: Ja och “baby fedor” Kirill Sidelnikov såg inte alltför vass ut senast heller. Dock var det kanske mer flåset som tog slut än något annat.

 4. greg skrev:

  http://www.youtube.com/watch?v=j1EK3zf8Xqc

 5. Petter H skrev:

  Fel forum Greg.

 6. Jens skrev:

  Shane McGowen?

 7. bob skrev:

  Fan, vilket nylle! potential att bli ännu mer skrämmande än brorsan Alexander! Ser man ut som döden själv är halva fighten vunnen redan vid stare down! Denna familj vill man inte bli osams me!

 8. AntonL skrev:

  Bob: Han ser Rys(-s)lig ut :)

 9. christian skrev:

  haha åt ” ser man ut som döden själv “.

 10. greg skrev:

  Jag tyckte alltså att dom var lika och att det därför var lite halvroligt att posta länken

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235