Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » Corassani har ordet

Corassani har ordet

Sista matchen till Superior challenge 4 “Bad intentions” är nu klar. Där får vi se lättviktaren Hamid “Akira” Corassani möta den unge Peter Mettler från Schweiz i en match som garanterat blir underhållande. Corassani är fightern som fast att han brutit handen tre gånger i rad fortsätter att satsa på MMA. Trots skadorna har 27-åringen från Göteborg skaffat sig ett record på 7-2 genom matcher i bland annat Holland för Golden Glory, ibland mot betydligt tyngre motståndare. Därför har vi tagit ett snack med den mycket karismatiske Corassani inför matchen.

Vad händer i framtiden?
I framtiden blir det MMA mer MMA och MMA! Min manager Manos Terzitane sköter biten med matcher, han är så pass bra att det är rena buffén när det kommer till matcher! Nu är det Superior Challenge som gäller, den 31 oktober smäller det helt enkelt! Jag ska fightas så ofta som möjligt och börja klättra rejält! I december kan det bli något camp utomlands men inget betsämmt ännu. Jag har aldrig några förhoppningar, fighting är det mest ärliga som finns och man måste slå någon för att vara någon! Det är en av de få sporterna där man kan betsämma sin framtid och sitt öde själv! I min värld så fightas jag i någon stor organistation nästa år.

Du fick resultatet i din senaste match ändrat, hur lyckades du med det?
På regelgenomgången sa det att om ni har invändningar så får ni gärna lämna in en protest och vi granskar detta. Matchen var teknisk med många slagväxlingar, jag pressade tempot och träffade hårdast! Han var väldigt tuff eftersom jag träffade hårt på hakan och han vägrade somna, varken vi eller publiken fattade hur snubben kunde stå upp efter varje kombo. Jag blev sänkt av en skum jabb men tog mig upp och tog ner honom direkt, jag tog ner motståndaren i varje rond och kontrollerade från topp med passeringar och GNP!

Efter matchen restes han hand och jag fattade noll, publiken buade och ringdomaren sa att något måste ha blivit fel. Matchen filmades och vi kollade på videon direkt efter och då kände jag mig totalt rånad, det var ringdomarens ord, publikens buande och videon som gjorde att jag verkligen var tvungen att protestera. Promotern kollade videon och en vecka senare bad han om ursäkt och inte kunde förstå domarnas poängsättande, resultatet ändrades omedelbart.

Vad har du att säga om Alexander Gustafssons debut i UFC och kommer du själv hamna där?
Jag tar en match i taget, om jag inte hade brutit min hand 3 gånger i rad så hade kanske förutsättningarna sett annorlunda ut! Jag hade haft bra mycket mer matcher och utvecklingen hade varit på ett annat sätt. Jag försöker att inte bryta min hand och ta en vinst i taget, framtiden får utvisa mitt öde.

Jag tycker det är sjukt kul att Alex fått chansen, han har ju verkligen “Maulat” allt sitt motstånd hittills och nu är det dags för MMA:s Serie A! Han har mycket goda chanser i UFC om han matchas rätt, den första motståndaren kommer han slå lätt tror jag. Därefter är det upp till UFC att utveckla hans karriär på “rätt” sätt, jag tror inte folk som Rashad Evans, Machida och Griffin är bra motstånd tidigt i UFC för Alex. Vill passa på att önska honom all lycka och det ska bli väldigt roligt att följa honom.

Vem är din favoritfighter?
Det är svårt att säga, finns så mycket bra fighters idag och många har det där lilla extra! Nate Marquardt är nog snubben jag diggar mest. Han är rutinerad, iskall och väldigt allsidig.

Hur kom du in på MMA?
För att göra en lång historia kort, jag har alltid hållt på med kampsport vid sidan av fotbollen men aldrig varit seriös förrän de 4 senaste åren! Jag hade tråkigt en kväll för ca 5 år sen och sökte på SNUFF-filmer för skoj skull, boom en Vitor Belfort highlight dök upp i stil med “Vitor_Belfort_XXX_Snuffmovie.avi” upp och jag kollade. Efter att ha sett highlighten om och om igen var jag frälst och tog mig ner till närmaste MMA-klubb.

Nu tränar jag på GBG MMA och slipar mina vapen tillsammans med väldigt bra fighters som Joakim Engberg, Assan Njie, Bruno Carvalho, Meher Aziz, Alan Carlos, Jean Hanoun, Domingos Mestre, Billy Malm med flera.

Vilka är dina svagheter och styrkor?
Jag är ganska allround, tänker inte avslöja för mycket här eftersom Google translate existerar och internet är större än människan idag.

Vad gör du när du inte tränar MMA?
När jag inte tränar hänger jag med tjejen, polare och spelar massa Guitar Hero! Jag har börjat spela en hel del schack igen och har precis joinat en schack-klubb i Göteborg.

Något mer du vill säga?
Jag vill ta tillfället i akt och tacka alla min bröder och träningskamrater på GBG MMA, min supergrymma sponsor KENKA/Fightgear och alla människor runt omkring mig.

9 Responses to “Corassani har ordet”

 1. Fredrik skrev:

  Kul att se att han spelar schack! Det finns ju chessboxing, vem vet, Hamid kanske kan bli får förste svenske mästare i chessmma!

 2. Crille skrev:

  tycker det är kul att läsa om en så pass ödmjuk fighter som Hamid verkar vara. Hoppas det går bra för dig i framtiden. På superior tror jag du kommer piska upp yngligen så det skriker om det.

 3. Pouya skrev:

  Diggar Hamid, verkar va en riktigt bra kille och vad jag sett av hans matcher en underhallande och duktig fighter. Hoppas han kickar ass i Superior!

 4. Kenka skrev:

  Bra intervju! Du kommer krossa på SC :twisted:

 5. debb skrev:

  härligt med intervju, go akira!!

 6. Robban skrev:

  Någon som vet om de säljer bärs på SC?

 7. Viktoria skrev:

  Vet att han kommer att äga! All respekt till Hamid.

 8. MMABloggen » Blog Archive » Inför Superior Challenge skrev:

  [...] Njie gå sin första match på många år hemma i Sverige. Hans lagkompis Hamid Corassani har i en intervju med oss lovat att bjuda på show och hans ord tror jag verkligen på. Dessutom lär Tchavdar Pavlov [...]

 9. SAMI skrev:

  GRATTIS till vinsten =) vilken utklassning!! Bra jobbat.

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235