Intervju med en debutant

Den blott 19-årige Nicklas Bäckström gjorde sin proffsdebut vid Superior Challenge 4 i helgen och det var en imponerande insats. Efter matchen kunde man verkligen se hur han sken av glädje och stolthet och när MMABloggen växlade några ord med honom efter galan så bubblade han fortfarande av lycka.

Hur kändes debuten?
Det kändes så fruktansvärt skönt! Jag visste att jag hade övertaget i matchen och jag är nöjd med resultatet även om det är saker jag skulle vilja ha gjort ännu bättre. Jag är också så himla nöjd över att det faktiskt blev match överhuvudtaget med tanke på att jag haft tre matcher tidigare som inte blivit av. Dessutom så fick jag ett cut över ögat när jag tränade med Usama Aziz ungefär tio dagar innan matchen. Det krävde stygn och jag trodde verkligen att jag skulle bryta ihop eftersom jag längtat efter att få göra proffsdebut. Men med lite tid att läka, smink, ett stort leende och en positiv inställning så lät läkaren mig gå match.

Vad har du för mål med din MMA-karriär?
Det är att ta över världen, haha! Skämt åsido, jag har flyttat ner från Luleå till Stockholm för att få möjligheten att få bra träning och sparring. Jag satsar fullt ut och även om jag arbetar så hinner jag med två pass per dag. Att börja träna med Hilti kändes självklart för mig och det är inget jag ångrar då jag får väldigt mycket stöd av klubben och klubbkamraterna.

Vilka aspekter vill du fortsätta att utveckla?
Jag vill fortsätta att utveckla min brottning. Det som skulle vara bra för mig är om jag kunde vara mer lugn i matchen och lugnare stående och inte alltid släppa fram sluggern. Men jag vill så mycket, vill verkligen visa vad jag går för.

Du är ganska lång i din viktklas, hur är det med din vikt inför match?
Jag bantar ganska mycket faktiskt, fick lämna de sista 3,5 kg under gårdagen innan invägningarna.

Någon mer match på gång?
Nej, det finns inget inplanerat i dagsläget men jag är redo.

Vilka är dina förebilder?
Alla som fightades här på Superior Challenge 4 är förebilder för mig, studerade matcherna noga, men särskilt mina klubb-kamrater från Hilti. Annars är det Wanderlei Silva som är den stora förebilden. Älskar hans aggressiva stil och jag har till och med hans citat “War in the ring, peace on earth” tatuerat.

Vilken var kvällens match på Superior Challenge?
Det var helt klart Diego Gonzalezs match där Diego gjorde en bra insats och motståndaren var väldigt tuff, så det var en bra vinst. Förstår bara inte hur publiken kunde bua när resultatet lästes upp, tycker att det verkligen är respektlöst att bua åt någon som gett allt i ringen.

Bild: Superior challenge

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235