Intervju med en besökande schweizare

När kortet för Superior Challenge - Bad Intentions blev klart skickade jag en förfrågan om intervju till alla utländska fighters vars kontakt-information jag kunde få tag i. Den som nappade på min förfrågan var schweizaren Peter Mettler, som ska gå match mot Hamid Corassani. Den 20-årige Mettler är en flitig besökare i Sverige då han redan gjort två framträdande vid The Zone FC och han har ett record på 6-1.

Berätta om din kampsportsbakgrund.
Jag började med kampsport när jag var 11 år gammal men eftersom jag aldrig riktigt kände att jag var nöjd med den stilen jag lärde mig så letade jag alltid efter något nytt att träna så jag har försökt väldigt många olika stilar. Men sen kom jag i kontakt med BJJ och jag tyckte att kampsportsformen var genialiskt. Grapplingen matchade perfekt mina fysiska förutsättningar så jag började träna BJJ och jag deltog i en hel del tävlingar. Vid en av BJJ-tävlingarna gick det även MMA-matcher och jag hade ingen aning om vad det var för något. Men när jag såg och förstod vad MMA var för något så blev jag omedelbart beroende av sporten. Konceptet att kunna matchas både stående och på mattan kändes oerhört utmanande och sedan dess har mitt fokus delats mellan MMA och grappling.

Hur skulle du beskriva dig som fighter?
Utifrån min kampsportsbakgrund så är det tydligt att jag ägnat mig mest åt grappling och därför skulle jag väl beskriva mig mest som en markfighter, det är där mina styrkor finns.

Något speciellt du jobbat på inför Superior Challenge?
Tyvärr så har jag inte kunnat förbereda mig inför matchen på ett sätt som jag skulle önska eftersom jag fick förfrågan att gå matchen förra helgen. Men trots det så är jag i helt ok form precis som alltid tack vare mina sparringpartners på YOGAKA MMA Academy och tränare Rafael Perlungher.

Vad vet du om din motståndare Hamid Corassani?
Jag visste inte något alls om honom innan igår och av det jag sett så har han ett imponerande MMA- och boxningsrecord. Dessutom så har han besegrat Felipe Enomoto som är en av de bästa fighters i Schweiz. Så hittills är det allt jag vet.

Hur ser MMA-scenen i Schweiz ut?
MMA-scenen är väldigt liten i Schweiz men den växer sakta men säkert och vi som fighters blir allt bättre. Vi har fortfarande problem med hur sporten uppfattas men det tror jag är något som man brottas med i många länder. Men de flesta schweizare vet inte ens vad MMA är och de likställer det med gatuslagsmål. Men de som lär känna sporten och i min umgängeskrets börjar man förstå och uppskatta sporten.

Det finns inte så många gym i Schweiz som fokuserar på MMA och Yogaka som jag tillhör är den största och mest framgångsrika. Under förra året kom alla schweiziska mästare i alla grapplingdivisioner från Yogaka så det finns bra sparringpartners och bra fighters här.

Vad gör du vid sidan av fightingen?
Jag hjälper min tränare att sköta klubben och jag lär ut grappling, det är mitt jobb. Så någon fritid finns där egentligen inte, haha.

Något mer du vill säga?
Tyvärr så har jag inga sponsorer i dagsläget så det finns inga sådana jag kan hälsa till.

4 Responses to “Intervju med en besökande schweizare”

 1. mma skrev:

  Känns som en missmatch av det jag sett från Hamids sida och det jag sett av Mettler. Hamid kommer krossa honom!:twisted:

 2. Ferm skrev:

  Får samma känsla, speciellt när han tagit den på så kort varsel.

 3. Benke skrev:

  Lite deppigt att inte kunna puffa för några sponsorer… :sad:

 4. eric skrev:

  yes hamid vinner. men killen har gått i ww tror jag så kanske en del fys på sin sida? oväntad intervju!

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235