Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » Intervju med Grant Waterman

Intervju med Grant Waterman

För andra gången var britten Grant Waterman domare på Superior Challenge och han styrde ringen med samma pondus som vanligt. Efter galan tog vi ett snack med den kanske mest meriterade deltagaren på galan som dömt över tusen matcher bland annat i Cage Rage.

Vad tyckte du om Diego Gonzalez match?
Jag tyckte den första ronden som helt lika, den andra kunde möjligen ha gått till Diego och den tredje till japanen. Eftersom japanen hade en så stark avslutning var det vad publiken mindes och därför buade många. Jag är nog beredd att hålla med om att japanen vann, men poängdomarna ser det hela annorlunda och det är därför de finns. Men matchen i sig var riktigt underhållande, de offrade sig helt klart för publikens skull. Men det hade nog blivit en klarare seger om Diego hållit sig mer taktisk.

Vad tyckte du om Tor Troéngs match?
Jag var tvungen att vara extra noggrann och korrekt eftersom han mötte Mark Weir som jag känner mycket väl. Jag vill aldrig ge någon en möjlighet att kalla mig partisk och än så länge har jag klarat mig ifrån det under alla mina år som domare. Matchen var en bra seger för Troeng eftersom Weir är en sån legend i sporten. Men man såg direkt att Troéng var större och starkare, han måste ha bantat en hel del för att klara invägningen.

Det kommer bli en intressant match mellan Troéng och den mycket dynamiske Matt “12 Gauge” Thorpe senare i år. Om Troéng lyckas besegra honom så har han på kort tid tagit stora steg i sin MMA-karriär.

Vad tyckte du om Daniel Acacios match?
Jag ville stoppa matchen redan efter den andra ronden, bulan i Bobbys panna var riktigt stor. Jag tyckte inte att det kändes rimligt att han skulle kunna vinna matchen och ville stoppa honom från att få mer stryk. Men jag är lite tveksam till Acacios BJJ, det ska ju vara hans styrka men med tanke på alla gånger han försökte med submissions utan att lyckas är jag lite tveksam till hur bra han är. Han borde ha avslutat, vi är inte där för att se någon som gör ”en dag på jobbet”, sånt gör mig förbannad.

Vad tyckte du om Reza Madadis match?
Först måste jag säga att Walker har ballar av stål som tog matchen samma dag. Men hans ju-jiutsu är riktigt bra faktiskt, men han var chanslös. Och Madadi slår riktigt hårt, han träffade mig faktiskt när jag gick in för att bryta matchen. Det slaget träffade mig i sidan och det kändes verkligen ordentligt.

Vad tyckte du om galan generellt?
Det var en bra show och man tar verkligen hand om de internationella fighters som kommer. Men ringen var väldigt svår att döma i, man hade bara fyra rep och det behövs ett femte. Annars blir det så att de lätt kommer utanför repen vilket gör att man måste bryta ofta. Sen är ju de svenska reglerna lite konstiga, att man inte tillåter att man stampar mot fötterna, armbågar i någon form eller ens uppåtsparkar mot huvudet. Men jag vet att sporten kämpar emot mycket här och att man därför begränsar.

Däremot är det skönt att läkarkontrollerna är så utförliga här, att man man testar för hepatit B och C, HIV och annat. Sånt struntar man gärna i hemma i Englandför att spara några futtiga slantar och det är skönt att döma här just för att man vet att ingen bär på någon sjukdom.

Ett granskande program som heter ”Uppdrag granskning” har filmat här idag, vad tror du om det?
De har pratat med mig faktiskt, men de visste inte vad de pratade om. De ville prata om övervåld men jag gav svar som fick dem att bli mållösa. Nu ville de inte prata med mig längre. De förstår inte att det inte är våld det handlar om, man måste se hela bilden.

Vad tror du om Musses kommande match i England?
Alltså jag förstår inte den matchen, McVeight kommer att köra över honom. Jag vet inte hur mycket Musse väger, men det är inte mycket över 60kg, McVeight däremot bantar från nästan 75kg och är mycket duktig så jag tror inte att Musse har någon chans alls att vinna matchen.

Kommer du att döma på galan?
Vi får se, jag har hört av mig men i nuläget så ser det inte ut så då de inte svarat. De kör galan i en liten lokal i Norwich och tror att de ska bli stora, vi får se hur det går.

9 Responses to “Intervju med Grant Waterman”

 1. björn skrev:

  bra initiativ att inervjua folk som inte fightas själva! tyckte absolut Waterman hade en hel del bra synpunkter.

 2. Niclas 1 skrev:

  Jättekul intervju!!!
  Bra jobbat!
  (parentetiskt: ställer mig frågande till att han dömt tusentals matcher…)

 3. Joakim Borgudd skrev:

  Niclas 1, han sa den exakta summan men jag missade tyvärr att skriva ner det. Men jag är säker på att det var över 1000 matcher, men hittar inga referenser just nu. Han sa i alla fall 2003 i en intervju att han dömt över 500 matcher då men kan ändra så att det låter mindre överdrivet.

 4. Benke skrev:

  Frispråkig herre :)

 5. ziggy skrev:

  Åh fy f-n, det låter inte bra med Uppdrag Granskning.

  Men kul intervju med intressanta svar. Gärna mer sånt.

 6. Joakim Borgudd skrev:

  Jag och jeNk pratade med en av killarna som jobbar med Uppdrag granskning. Han är själv ett fan och sa att de inte var ute efter sensationella avslöjanden eller smutskastning, men vi får se hur det blir sen. Men jag är i alla fall inte lika orolig som innan.

 7. Styrkan skrev:

  Bra intervju!

  “En dag på jobbet”. Exakt vad jag sa direkt efter matchen.

 8. Klasse skrev:

  Han säger vad han tycker, kul!:)

 9. Simon skrev:

  Kul med intervjun!
  Intressant med en såpass frispråkig domare verkligen. Hade varit kul också att veta att han kände Weir bra redan innan matchen.

  Allmänt: Kul att titta in här ibland på vår vänsida. Synd att jag missade er på galan, visste inte hur ni såg ut men kan smått gissa vilka ni var nu.

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235