Art of War - USA vs Brazil (Efter galan/Spoilers)

Let´s go to war, som ringdomaren inleder varje match med…

Keith Wisniewski vs Carlo Prater
Dessa två har mötts vid två tillfällen tidigare och då har Wisniewski vunnit via decision båda gångerna. Denna tredje match liknar ett kramkalas där de mest står still i clinch…min rekommendation är att spola förbi den helt enkelt. Matchen slutar i en split decision till fördel för Prater. Vi vill inte se en fjärde match dem emellan!

Alex Andrade vs Fabiano Capoani
Andrade är den som besegrade svenske Klas Åkesson i Art of War 1…så nu vet ni var ifrån ni kände igen det namnet.

Matchen inleds o Capoani jagar Andrade sittandes i sann Joachim Hansen-anda. Detta är ytterliggare en avvaktande match och mycket tid spenderas i clinchen. Capoani tillåter Andrade att gång på gång borra in händerna i magen när de står i clinchen, underligt. I slutet av ronden blir Capoani ordenligt rockad men räddar sig med ett försök att fånga Andrades ben, sen plingar det…första ronden är slut.

I andra ronden fortsätter Capoani vara alldeles för upptagen av sin BJJ och Andrade slänger iväg varje slag som om det kunde vara matchens sista. Matchen avslutas på mattan när Capoani i guard blir matad från knytnävs-buffén…

Ron Waterman vs Mario Rinaldi
Dax för de stora grabbarna…Personligen är jag mer förtjust i matcher i de lättare viktklasserna och denna match exemplifierar det som får mig att tappa intresset. Visst är de stora, med tunga slag och en brutal knock från Waterman. Men är det verkligen intressant att se två övergödda och flåsande varelser med dålig teknik jaga varandra? Jag tittar hellre på en dokumtär om sjölejon…vem blir kungen på stranden denna parningssäsong?

Jeremy Horn vs Jorge Santiago
Jeremy Horns 100:de match…men Horn verkar inte vara säskillt tänd. Santiago verkar att uppskatta att vara i buren med en legend och arbetar hårt från diverse positioner för att vinna. Horn visar fin teknik och det är en ganska intressant match…Efter att Horn har kämpat i en triangle choke ett bra tag har han ingen annan utväg än att tappa. Första fölusten via submission för Horn sedan UFC 35.

Pedro Rizzo vs Jeff Monson
Monson väljer att hålla matchen stående stora delar av ronden och lyckas förvånansvärt bra med det. Tror och hoppas att det är en taktik att trötta ut Rizzo stående för att få ner matchen till mattan senare. Rizzo blöder vid ögat och använder sina berömda sparkar endast vid ett par tillfällen utifrån respekt för Monsons förmåga till nedtagninger. På slutet av första ronden ladnar de på mattan med Rizzo i topposition!

I andra ronden kommer Rizzo igång mer med sina sparkar och han håller sig centralt i buren. Cut:en vid ögat har hållt ihop bra men det ser ut som Rizzo blöder från ett cut på vänstra kinden nu istället. Monson lyckas inte med sina två nedtagningsförsök och det verkar som att Monson menade allvar när han innan matchen sa att han ville stå med Rizzo…detta har kostat honom ett cut på näsan och han ser trött ut.

Tredje ronden inleds och matchen fortsätter stående. Rizzos självförtroende verkar ha ökat och han lossar fler sparkar. Monson ser trött ut och är mer stillastående i utväxlingarna som fortfarande bara är enstaka slag, inga kombinationer. det kan vara så att Rizzos sparkar mot Monsons ledande ben börjar ge utdelning. Utväxlingarna fortsätter och en höger från Rizzo ger utdelning…matchen avslutas med Monson på mattan.

James Damien Stelly vs Luis Arthur Cané
Mycker rörelse i matchen och övertagen växlar fram och tillbaka. Stelly lyckas med två bra sparkar men sen kommer början på slutet. Stelly visar att han har mer “haka” än Jay Leno när Cané landar knän och slag mot Stelly båda stående och på mattan…matchen bryts av domaren och ännu en vinst till Brasilien.

Cristiano Marcello vs Hector Munoz
Munoz blir nedtagen tidigt i matchen men visar tydligt att han är bekväm från ryggläge med upprepade submissionförsök. Munoz lyckas att vända och han börjar att arbeta från toppositionen och efter ett tag gör han ett armbar-försök. Marcello visar att han besitter god BJJ-teknik och kommer ur submissionförsöket och belönar sig själv med en fullmount. Marcello tar rygg på Monoz och med sekunder kvar på ronden tappar Munoz…

Matcher som inte visades
Anthony Njokuani vinner via KO i första ronden över Keyon Mike Jackson. Lana Stefanac vinner i första ronden mot Franita Gathings. Jason Maxwell vinner med 30-27 mot Thomas Schulte.

Summering
Överlag är det dåliga matchprestationer av mediokra fighters med några undantag. Jag skulle kunna peka på för många saker som jag inte tyckte om med denna gala men eftersom mhead (mmabloggens webmaster/admin/allt-i-allo) alltid klagar på att jag är bitter får jag försöka bättra mig och fokusera på ljuspunkterna i mörkret…

+ En av de få gångerna jag kan stå ut med att publiken skriker USA, USA, USA…temat är ändå landskamp.

+ Alla brassarna kan engelska…!

+ Det bästa med galan…att Ranallo och Trigg fortsätter att göra bra insatser som kommentatorer.

+ Skönt att höra Rizzo (men även andra) tacka organisationen för att de tar väl hand om honom (dem).

One Response to “Art of War - USA vs Brazil (Efter galan/Spoilers)”

  1. jeNk skrev:

    Här finns några vids från galan…

    http://www.sprawl-n-brawl.com/2007/09/art-of-war-3-videos.html

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235