ProElite nu officiellt i konkurs

“…vi bekräftar att vår gala 8 november för EliteXC är inställd , och tyvärr måste jag också informera att ProElite slutar med all verksamhet idag”. - J.T Steele, EliteXC

Den väntade konkursen för ProElite verkar nu vara ett faktum. Och Showtime har lagt ner alla planer på att köpa upp EliteXC som vi tidigare skrivit om. Det verkar som att efterspelet till EliteXC “Heat” med misstankar om mutor och annat skrämde bort de sista investerarna. Det var sista spiken i kistan för projektet som ProElite satte igång 2006 när de började att köpa ihop sitt fightingimperium med EliteXC som flaggskepp. Uppenbarligen gick det hela inte riktigt lika bra som man hade tänkt sig. Rapporter säger att företaget hade har skulder på upp emot 60 miljoner dollar.

När man ska analysera vad exakt som gick fel är det några saker man kan konstatera direkt. Men planen att köpa upp en massa medelmåttiga organisationer som engelska CageRage, Icon sports från Hawaii, King of the cage och så vidare kanske inte var en bra plan. EliteXC hade absolut potential men att driva alla de här företagen parallellt kändes dödsdömt. Dessutom har företaget enligt rapporter inte drivits särskilt smart, med stora utgifter för administration, väldigt höga löner till vissa fighters och så vidare. Till sist verkar ledande personer inom bolaget, som till exempel vice VD:n Jared Shaw inte ha tagit bra beslut.

Nu står alltså en hel hög bra fighters utan kontrakt och CBS har ingen MMA att sända. Affliction och andra aktörer uppges vara intresserade att ta över avtalet med CBS. Tillbaka till alla arbetslösa fighters, ett par är givna att gå över till UFC och andra stora organisationer. Men förlorarna är väl mellanskiktet från EliteXC som inte platsar i någon av de bästa organisationerna, de kan tvingas att ta ett par steg tillbaka och fightas på mindre galor igen. Dessutom är EliteXC i nuläget den organisation som promotat kvinnorna hårdast, vi får se om någon fyller det tomrummet direkt. Det är många som spekulerar hur allt blir, men ingenting är i nuläget säkert.

4 Responses to “ProElite nu officiellt i konkurs”

 1. Hulkster skrev:

  Jaha då lär det väl inte dröja länge förrän vi får se Kimbo på youtube vevandes mot några avdankade dörrsluskar..

 2. Karl-GSP skrev:

  haha.
  Kimbo kan ta tag i bumfights kanske? :P
  Står Fedor under ELITE eller stod han under affliction?
  Kan ufc fixa han?

  Bara han och Nick Diaz man vill se i UFC imo. Jag tycker Shields är överskattad. Han är inte top i ufc.

 3. jeNk skrev:

  Fedor står direkt under Gud… :lol:

  Gina Carano lär få det svårast…

 4. Juelz skrev:

  EliteXC hade ju potential men hade ett gäng amatörer som inte förstår sig på MMA som chefer. Säga vad man vill om Dana White men han vet vad han gör. Att Elite väljer att marknadsföra en clown som Kimbo framför bra fighters som Eddie Alvarez och en del andra inom organisationen fattar jag inte riktigt.

  Dem hade ju ett hyfsat stall av fighters och hade nog tjänat på att ta över dem bästa till EliteXC istället för att köra dem på galor som man knappt kan se som ICON sports tex.
  CBS galorna var ju perfekt att visa upp sina bästa talanger för att på så sett bygga upp dem som stjärnor.
  Tråkigt för MMA fansen eftersom det blir mindre galor att se fram emot, jag såg faktiskt fram emot deras gala dem skulle kört den 8:e nov med Eddie Alvarez vs Diaz.

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235