It’s showtime

Med anknytning till mitt förra inlägg så kan man idag läsa att Showtime funderar på att köpa upp Pro Elite. Bolaget bakom EliteXC, Cage rage, Icon Sports, Rumble on the rock och King of the cage. Pro Elite har dessutom tunga avtal med Strikeforce och DREAM. Så långt låter det som ett intressant företag, men sanningen är en annan. Vid starten för två år sen ägde bolaget bara EliteXC och ShoXC, men sen började de i snabb takt köpa upp fler mindre organisationer. Vilket inte riktigt lyckades, idag har företag skulder på ungefär 55 miljoner dollar och prognosen ser inte positiv ut.

Därför uppger Showtime som redan äger 20% av Pro Elite vara intresserad av att köpa upp företaget. Dessutom är det CBS som äger Showtime vilket förklarar deras intresse för Pro Elite och främst EliteXC. Man kan anta att de inte är nöjda med hur företagen drivs och att de vill ta kontrollen över sina investeringar. En ny ledning kanske skulle vara bra för ProElite och främst EliteXC, det är svårt att konkurrera på marknaden om man inte är stor nog att ta förluster till en början.

En annan taktik är att hålla sig till en regional del som Kaliforniens stolthet Strikeforce. Där har de en stabil bas att stå på. Att som ProElite köpa in mediokra organisationer från hela världen kanske inte var den bästa vägen. Det återstår att se vad allt slutar, saker verkar i alla fall vara på gång. Och jag hoppas det blir till det bättre. Jag tror inte MMA-världen tjänar på att bli ännu en organisation fattigare.

One Response to “It’s showtime”

  1. MMABloggen » Blog Archive » EliteXC nu officiellt i konkurrs skrev:

    [...] verkar nu vara ett faktum. Och Showtime har lagt ner alla planer på att köpa upp EliteXC som vi tidigare skrivit om. Det verkar som att efterspelet till EliteXC “Heat” med misstankar om mutor och annat [...]

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235