Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » draMMAtik.

draMMAtik.

Jag har känt Mattias “Tuf” Persson i ungefär 7år. Vi träffades genom gemensamma vänner, några jag gick gymnasiet med och en annan jag växt upp med. Jag kan inte komma ihåg första gången, var vi var eller vad som hände, men jag kommer ihåg att jag gillade honom direkt. Han var en djysst snubbe, bra musik smak, rolig och reflekterande. Jag har alltid känt det lätt att umgås med honom och tror att han tyckt detsamma. Nu undrar kanske ni varför jag skriver ett inlägg om Mattias Persson? Detta är ju en MMA sida. Men precis som advokaterna säger i amerikanska filmer: Bare with me your honor. Dvs; det kommer.

Under alla dessa år jag har känt Mattias har han nästan aldrig svarat på ett sms. Jag kan nog räkna på fingrarna de gånger någon i bekantskapskretsen har fått ett sms av honom. Man kan ju tänka sig att Mattias inte vill hålla på och skriva långa utdragna sms, men inte ens de kortaste av svar lämnar hans telefon. Som en gång i vintras när jag var hemma i Malmö och messade honom: “Vilken pub sitter ni på” så svarade han inte. När jag ringde honom var han glad och sa kom hit, vi saknar ditt sällskap. När jag frågade varför han inte messade sa han, vadå är vi två fjortisar eller, ska vi skicka mess med smileys istället för att ringas.

Så när jag i natt under presentationen av Matt Huges skickade ett sms om att jag inte brydde mig om vem som skulle vinna, så väntade jag mig inte ett svar. Det var mer ett “Tjena jag vet att du också är vaken”-sms. Förstå då min förvåning när det plingar till i min mobil 5 sek senare: “Jag hoppas Serra dör!!” Härpå följde under denna matchen och under Machida-Evans stadig sms kontakt där olika känslouttryck utbyttes. När Rashad Evans, som är den fighter tillsammans med Jardine som jag hatar mest, låg där och sov darrade mina fingrar så av adrenalin att jag nästan inte kunde trycka på rätt knappar på mobilen.

Det är nu jag kommer till min eg poäng.

- Dramatik!

Det finns få sporter som är så dramatiska som MMA. Och förutom fotboll så finns det faktiskt få saker över huvud taget som får mig att skrika av lycka och hat, att efter en slagväxling komma på mig själv att jag suttit och hållit andan. Som får mig att göra luft armbars eller ducka i soffan när det hettar till inuti i buren. Som får min puls att bokstavligen fördubblas på loppet av några sekunder efter det att domaren säger “Lets get it on!” Vad är det då som gör det så spännande? Många faktorer förstås, men främst tycker jag det är att det när som helst kan ta slut. På så många olika sätt, man kan eg aldrig vara säker.

Ett slag, spark, knä, submission som på en sekund vänder och avslutar en match från en fighter som vi alla trodde var ute, har vi alla sett. Och den personkulten som blir kring vissa fighters gör att man blir personligt involverad i dom och nästan känner sig personligt förolämpad om han förlorar.

Alla som ser MMA för första gången blir antingen direkt förälskade eller avskyr det. Och de som avskyr det predikar gärna ofta och länge om hur vidrig sporten är. Det händer inte första gången man ser snooker. MMA lämnar ingen oberörd. Dess dragningskraft är så stor att Herr Person i fråga benämner The Zone i Göteborg som sin största idrottsliga upplevelse, framför Henke Larsson på Camp Neu. En arena som tar 80.000 skrikande, sjungande Barcelona fans. Vi ser bara här på bloggen hur hårda ord och bestämda åsikter ni läsare delar ut till varandra ibland i inläggen. Att en vanlig Ufc gala uppbringar över 250 kommentarer på bara ett par timmar, är ett bevis på att man blivit så berörd av det man ser att man känner att man måste dela med sig av sina tankar.

Med detta lilla inlägg ville jag bara uppmärksamma sporten vi alla älskar och varför jag tror att vi känner så passionerat för den. Era tankar är som alltid välkomna.

Jag tänker nu runda av med att sno ett gammalt fotbolls citat av Liverpools Bill Shankly som jag modifierat lite.

En del människor tror att [MMA] är en fråga om liv och död. Jag avskyr den inställningen. Jag kan försäkra er att det betyder mycket mer än så

11 Responses to “draMMAtik.”

 1. Daniel Bodin skrev:

  Bra skrivet Alexander!
  Sitter själv ofta på helspänn i vissa matcher ibland utan att jag egentligen bryr mig om vem som vinner..

 2. Plat skrev:

  MMA är världens bästa sport, kolla bara hur sporten vuxit .. Typ för bara 1-2år sedan visste ingen av mina vänner knappt vad sporten var. Nu sitter vi i området och snackar om kommande matcher de olika fighters osv.. I usa hade ufc 7 av 10 mest sålda PPV år2008.. Det är större än alla kampsporten i usa!! I Europa har markkamp inte varit något som intresserar många, därför är det bra att ufc tar steget in i EU och visar hur intressant markkamp egentligen är ..

  GO MMA, BRA SKRIVET!!

 3. Johnny skrev:

  GO MMA!
  GO LIVERPOOL! :)

 4. be skrev:

  Vill inte va petig men Camp Nou tar lite över 98 000 åskådare, Innan dom byggde om till bara sottplatser tog dom över 100.

  Och på onsdag vinner dom Champions

 5. Mattias skrev:

  Bra skrivet! Verkligen på tiden att jag fick en artikel tillägnad mig, för det det handlade väll mer om mig än om mma :smile:

 6. Mattias skrev:

  hmm, avslutade jag precis med en smiley…TUF kanske är skadligt för hjärnan ändå…

 7. jb skrev:

  bromance :P

 8. Jakob skrev:

  Hade jag bara fått skicka ett sms hade jag också skickat en förhoppning om Matt Serras död.

 9. db skrev:

  Tittar man man inte bara på den eländigt långsamma sporten foppoll för att man gillar att titta på de välsminkade och stylade grabbarna?

 10. Jakob skrev:

  Nu ansas det väl både överkropp, skäggväxt samt skaffas flashiga tribes-tatueringar och fräcka frillor i UFC…

  Do not use glasshouses in stonehenge, or somethin’

 11. baaaddiii skrev:

  de va 100 000 på läktaren ;)

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235