Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » Be kind rewind

Be kind rewind

Efter en vecka på en pittoresk liten ö utanför den Holländska kusten är jag nu tillbaks i min soffa med tre färska galor att försöka smälta och bearbeta…Vad hände egentligen?

Affliction galan var en stor besvikelse om vi tittar på dess produktion och upplägg, UFC 1 höll bättre klass. Dessutom lyckades de framställa sig själva som en billig och sämre kopia av UFC. Kastade in en Buffer som ringsnackare, snärjt en gammal UFC domare som expert kommentater samt ett kort fullt med ratade gamla UFC stjärnor. Fanns enbart en intressant grej på hela denna gala och det var hur Fedor fullständigt krossade Tim Sylvia. Har sedan länge trott på Couture när (om) det väl smäller men detta gav mig dock en hel del tvivel…

Fight Night galan var ett hafsigt ihopasläng för att konkurrera ut ovannämnda, det lyckades. Fast det bara var en fight jag tänkte på galan igenom så behövde jag inte spola mig fram till matcherna vilket var ett måste för att jag inte skulle somna under Affliction galan. Precis som under UFC 86 så var huvudmatchen på denna Fight Night alldeles för spännande för att jag ska kunna komma ihåg så mycket från resterande del av kvällen. Ungefär som när man tar sig upp till ett bungy jump och efteråt inte riktigt kan minnas om det var trappor eller hiss… Glädjande var att linan höll och som den höll! Anderson Silva såg som vanligt suverän ut och fick sin första highlight real i 205-klassen. Hoppas faktiskt på att detta ger en direkt biljett till titeln även om han själv inte verkade lika säker utan istället framhävde att hans ansvar låg i att försvara sitt bälte i första hand. Hade Anderson Silva haft lite mindre klass och stil och lite mer..hrmm..”tito” så hade han skriket och gormat att han var bäst i världen och att UFC skulle ge honom Forrest. Det hade förmodligen varit till hans fördel i denna situation.

Elite XC ser jag som den orginisation som är den självklara tvåan efter UFC. Proffsigt upplägg och underhållande matcher. En av höjdpunkterna på denna galan var när Scott Smith blev knockad av Lawler (som efter matchen var slående lik BJ Penn). Det häftigaste var dock när Nick Diaz gick runt i Stockton i bar överkropp, där snackar vi en riktig ghettounge. Hans match var väll ungefär som dem brukar, han tar stryk och det gör han bra. Plötsligt går allt i slowmotion ala Diaz stil och motståndaren hinner inte med. Konstig mening men det känns än mer underligt att se… Efter vinsten syns lillebror, dags för honom att gå match snart?

I publiken står Anderson Silva och skriver autografer medan kommentatorerna framhäver honom som världens bästa pound för pound fighter. En vecka tidigare skrek kommentatorerna i Affliction att det var Fedor som var störst, större än BJ Penn och GSP. Slutsatsen är väldigt enkel, UFC dominerar mma scenen med undantag för tungviktarna där de tyvärr har valt att skjuta sig själva i foten med en k-pist.

24 Responses to “Be kind rewind”

 1. Ono skrev:

  Matte matte matte.. så fel du kan ha :)

  “Fight Night galan var ett hafsigt ihopasläng för att konkurrera ut ovannämnda, det lyckades.”

  Nej ser vi till matcherna och inte produktionen så sopa Affliction mattan med UFC. Det enda som var lite intressant var att se en Anderson Silva i den viktklass han egentligen ska vara i, med tanke på hur mycket han väger vanligtvis, vinna mot en medioker fighter.

  “Elite XC ser jag som den orginisation som är den självklara tvåan efter UFC.”

  Tycker DREAM ligger långt före EliteXC trots sin unga ålder.

 2. Joe skrev:

  Felatiga slutsatser, och undermålig svenska :smile:

 3. Kalle12 skrev:

  DREAM är en klar tvåa efter UFC… Och Elite XC har jag svårt för, det enda dem har är kvinnliga MMA-fighter som är kul att se. Affliction tror jag i framtiden kan bli en potentiell tvåa efter UFC (i USA) när dom fått lite erfarenhet..

 4. matte aka geniet skrev:

  Tycker Dream är riktigt segt…Ono, du gillar Dream för att det får dig att tänka tillbaka på Pride. Dream är inte i närheten…

  Afflictions matcher fick mig inte att röra en min trots min favorit Babalu.

  Undermålig svenska skyller jag på tidig morgon samt långt uppehåll från tangenterna… :)

 5. matte aka geniet skrev:

  Förresten ,-tecken tillsammans med ett och är också rätt tveksamt…

 6. flash skrev:

  “Har sedan länge trott på Couture…”

  Du gör inte skäl för ditt namn :smile:

 7. Morgall skrev:

  nää men grejen är väl de att Affliction kommer förlora en massa pengar, titta bara vad som hände med IFL.Man får liksom tänka lite långsikigt oxå..Endast dem starkaste organisationerna kommer att överleva, och jag tror inte att Affliction kommer hålla ut.
  Det har tagit UFC 15 år att etablera sig, så UFC kommer alltid ha steget före.. Redan har UFC börjat signa in vissa fighters från IFL, Chris wilson tex..När de gäller Dream så Finns det inga profil fighters i Dream, vart är Wanderlei minotauro,Anderson Silva etc? Jo just i UFC..

 8. Dennis skrev:

  Dream skapar just nu sina egne profiler. Du har Hellboy Hansen Alvarez Aoki i lättvikt. Icke att förglömma Crocop även om han mest varit skadad nu på sistone. Dream är tvåa men Elite XC kan ha något på gång. Afflication har större pengar än vad UFC hade början plus att dem börjar i en tid där folk vet vad MMA är det visste man inte när UFC började. Tänk på det.

 9. Morgall skrev:

  Jo men UFC har erfarenheten, det handlar inte om vilken organisation som driver in mest pengar, de handlar om vilken organisation som överlever och driver in de pengarna för att investera och expandera sin egen organisation utan att gå i förlust,men alla organisationer får räkna med att gå i förlust i början.. jo visst har Afflicktion pengarna, men om du tittar på all marknadsföring,bokningskostnad, betalning till fighters, till personal, betalning till staten, video produktion, arena produktion,allt sånt kostar,..Det dem tjänar in går sedan in till nästa kort, vilket oxå kommer kosta lika mycket pengar, om nu nästa kort ens kommer bli lika bra dvs..Dessutom så har UFC inte gått i vinst sen förra året tack vare alla pay per vievs och explosionen av MMA som kom, dem hade allså betalat dåligt till fighters, men satsat på investeringen till Organisationen UFC.

 10. Pontus skrev:

  “Dessutom lyckades de framställa sig själva som en billig och sämre kopia av UFC. Kastade in en Buffer som ringsnackare, snärjt en gammal UFC domare som expert kommentater samt ett kort fullt med ratade gamla UFC stjärnor.”

  Det ÄR Micheal Buffer som är stjärnan när det handlar om Ring Announcers, INTE Bruce Buffer. Expertkommentatorerna på Affliction var bra, men de var för många och ville för mycket. Den enda fighter som kan falla i kategorin “avdankad UFC-fighter” är Pedro Rizzo, Arovski ($750,000) och Sylvia ($800,000) skrattar hela vägen till banken jämför med deras UFC-kontrakt.

  —>Morgall
  “Dessutom så har UFC inte gått i vinst sen förra året tack vare alla pay per vievs och explosionen av MMA som kom, dem hade allså betalat dåligt till fighters, men satsat på investeringen till Organisationen UFC.”

  Jag är inte helt säker på vad du skriver, med det är PPV som UFC tjänar pengar på, varje köp kostar $59,95 (om jag minns rätt) varav 40-50% går till UFC.

 11. Pontus skrev:

  För övrigt håller jag med om att Afflictions produktion var pinsamt dålig.

 12. Geniet som vill byta till Mattias skrev:

  vad jag menar med avdankade är egentligen inte hur bra de är för tillfället och ännu mindre hur mycket pengar de fick av affliction. Med avdankade menar jag istället att deras namn är utslitna Arlovski fick stryk i två raka mot Tim Sylvia. Vidare är Tim Sylvia så långt ifrån någon publikfavorit man kan komma. Trots sin patriotiska framtoning blir han utbuad av den amerikanska publiken oavsett resultat. Hade Sylvia förlorat mot Fedor så hade Affliction kursat innan nästa gala…

  Vet att M.Buffer är den kända i boxningsvärlden men nu talar vi om en mma publik som inte är de affliction vänder sig till. I min mma värld så är Bruce det kända namnet…

 13. Geniet som vill byta till Mattias skrev:

  menar självklart tvärtom- hade Fedor förlorat mot Sylvia…

 14. Pontus skrev:

  Deras namn är “utslitna”? Sedan när spelade detta någon roll? Att se Arlovski - Sylvia igen är inte intressant men jag kan tänka mig ett gäng andra matcher där dessa två är inblandade.

  Din värld är liten, låt den växa lite kommer du också att förstå att M. Buffer är mannen som sätter standarden B. Buffer försöker nå upp till.

 15. Juelz skrev:

  UFC är utan tvekan störst just nu och det finns ingen chans att Affliction lr EliteXC kommer att leka i samma liga på ett bra tag tror jag. DREAM tror jag kommer växa sig större än vad PRIDE var i sina glansdagar det är bara att kolla in Lättviktarna där och man kan räkna upp hur många stormatcher som helst.
  Japsarna är nog bäst på att bygga upp stjärnor också.

  Jag håller med om att Affliction galans produktion såg riktigt fattig ut jämfört med UFC och EliteXC men det var deras första gala och jag tror och hoppas på att dem bättrar sig till nästa gång. UFC är etablerade redan och Elite har uppbackning av CBS så det är nog inte så konstigt ändå.

  Annars förstår jag mig inte riktigt på folk som kritiserar när en annan organisation kommer in och sätter upp bra fighter.
  Vem bryr sig egentligen vilken flagga matchen går under bara man får se dem, Själv har jag längtat efter att få se Sylvia bli slaktad av Fedor bra länge nu och Arlovski vs Fedor blir spännande att se.
  UFC blev ju pressade till att kontra med en egen gala och får man välja mellan en UFC gala i månaden lr 3-4 galor som kan sätta upp bra fighter så är nog svaret ganska solklart.
  Sluta klaga och njut istället , Plus att konkurrens får bara sporten att växa sig ännu större jag tror inte MMA hade varit lika stort om inte hela UFC vs PRIDE beefen hade ägt rum.

 16. Casha Upp skrev:

  Bra skrivet Juelz. Håller helt och hållet med. Mer galor att njuta av!

 17. Juelz skrev:

  En annan sak vad spelar det för roll om Affliction har en massa gamla UFC fighters? Det finns olika anledningar till att dem inte fightas i UFC längre , Fetare kontrakt någon annanstans tror jag ingen hade sagt nej till. Det har ingen som helst anknytning till vilken kvalité dem håller, Så om man inte fightas i UFC så är man inte tillräckligt bra längre?

  UFC’s tungviktsklass är ju skrattretande dålig nu också den håller väl ungefär samma klass som när Sylvia dominerade . Minotauro är grym och sen finns det väl några lirare under honom som Herring, Mir men inte toppklass precis. Brock Lesnar är ett monster men inte ens topp 20 i tungvikt.
  Lämnar Coutore UFC för Affliction vilket jag tror så är ju Affliction stället att vara på för en tungviktare.

  Jag tycker det är dags att inse att även om UFC är nr 1 nu så fightas inte alla dem bästa slagskämparna där.
  Det finns hur många bra fighters som helst utanför UFC som lätt hade platsat där men väljer att fightas någon annanstans av andra anledningar.

 18. jeNk skrev:

  Vilka fantastiskt inlevelserika kommentarer!

 19. Geniet som vill byta till Mattias skrev:

  Pontus: Min värld är extremt liten gällande boxning då jag inte orkat se en hel boxningsmatch sedan Tyson-eran… Vem som presenterar matcher i boxningsvärlden intresserar mig om möjligt än mindre…

 20. Morgall skrev:

  Juelz:
  Nu vet jag inte om du har tittat på boxning på senaste tiden, men jag vet inte vem mästaren är i alla viktklasser, jag vet inte ett dugg längre om alla organizationer inom boxning och deras titel hållare, till och med den självaste George Foreman Citerade samma sak..
  Så om du sätter dig in i en sådan situation där de gäller även MMA , så borde du förstå att det är inte alls kul, visst behövs organisationer för att frambringa fighters.
  Visst har andra organisationer bra fighters, men UFC är den som har mest kvalite fighters i nuläget.

  Tittar du på fotbollen så har du divisioner, division 1, supperettan, allsvenskan högst, genom att sätta den flaggan, gör folk mindre förvirrade och kan njuta mer utav matcherna, samt känna spänningen att fighters kan nå toppen, precis som lagen i fotbollen kan nå toppen., även ishockey(NHL) Basket (NBA)…Har du olika organisationer i samma nivåer och champs här och där, blir du förvirrad, varför tror du dem flesta champs vill unifiera titlarna, jake shields bland annat nu senast kommenterade det i senaste matchen, samt Dan hendersons unifiering, med Quinton Rampage, och Anderson silva.. att åtgärda detta kan ge optimal underhållning av samtliga matcher i framtiden.

 21. Morgall skrev:

  BTW juelz

  Att säga att UFCs tungviksdivision är skrattretande dålig, känns lite fel, hade de fortfarande varit det om Randy cotoure stannat kvar i UFC?

  Bortsett från dem bra fighters som du själv tyckte såsom noguiera och heath herring så har du missat en del fighters som har gjort bra ifrån sig, Fabricio werdum, som Tkoa Brandon Vera och Gabriel Gonzaga.
  Shane Carwin/ 9-0
  Cain velazquez kan va ett hot för bältet.
  Gabriel Gonzaga är fortfarande bra.
  Frank Mir.

  Håller med att det är den svagaste divisionen i UFC, men att säga att den är skrattretande dålig är nog att ta i, inte sant?

  Alla andra divisioner i UFC är bara o buga för, det är helt enkelt stacked med bra fighters=p.

 22. Juelz skrev:

  Morgall

  NHL och NBA är helt olika sätt att kontrollera en liga än t.ex UFC. För det första så är MMA inte en lagsport för det andra så har väl NBA eller NHL ingen motsvarighet till Fertittas och White ?. Visst dem har fått sporten att växa men jag ogillar att det är dem som tjänar dem feta cashen medans dem som står i octagonen och får slag i huvudet får en väldigt liten procent av vad dem egentligen förtjänar.

  Hur som helst så tittar jag fortfarande på UFC för att som du säger dem har många av dem bästa sporten har att erbjuda. Men jag tittar inte för att se UFC’s logga utan för att se fighterna dom sätter ihop. Det är det jag försöker säga att varför bry sig om vilken organisation det är om andra kan sätta upp lika bra fightcards som UFC?
  Jag tror inte att UFC med ett monopol på sporten är den bästa vägen att gå. Många gånger fightas ju inte dem bästa utan dem som kan sälja mest PPV vilket låter skumt enligt mig. Jag vill se dem bästa fightas mot varandra om det sker under UFC,DREAM, Affliction lr EliteXC spelar mindre roll.

  Visst Skrattretande dålig var väl att ta i lite men jag håller inte med dig om vissa du har räknat upp.
  Brandon Vera har inte visat tillräckligt i sina senaste matcher.
  Att ens nämna nybörjare som Cain Velasquez och Shane Carwin som utmanare till bältet, visst på sikt och med många fighter mot bra motstånd kan jag acceptera en titel match med dem men nu är dem inte i närheten.
  Werdum är väl nästa utmanare efter Mir om Stor Nog vinner vilket jag tror. Gonzaga är bra men dem lirar en nivå under säg Fedor,Cotoure,Nog,Barnett,Arlovski tror till o med Sylvia hade kunnat ta några av dem du nämnde och jag tycker Sylvia har noll skills.

  Så säg mig vad du menar egentligen Morgall, Att UFC ska få köra ett solorace utan konkurrens ? Att tävla om olika bälten i olika organisationer är redan möjligt förutom att UFC vägrar att göra det. Nick Diaz kan hålla bälten i både EliteXC och Dream om han spöar KJ Noons och Sakurai t.ex. KJ Noons vs Josh Thompson kan gå en match inom en snar framtid oxå. Det finns möjligheter att ha flera olika Flaggor att fightas under samt att ha en legitimerad champ. Grejen tror jag är att UFC hade förlorat grymt stora pengar på att arbeta med andra och det är nog enda anledningen till att dem vägrar. Det ska inte handla om pengar utan om vem som är bäst.

 23. Jaken skrev:

  “Har sedan länge trott på Couture när (om) det väl smäller men detta gav mig dock en hel del tvivel…”

  Kunde Lindland som gick upp två viktklasser för att fightas mot Fedor i St.Petersburg (var det va?) sätta pess på honom borde Randy vara kapabel att göra detsamma. När det sedan inte finns några rep att hålla sig i så kan det bli svettigt för Fedor.

  All respekt till Fedor dock, inte minst efter den senaste uppvisningen mot Sylvia. Även om jag personligen uppskattar Randy väldigt mycket inser jag att det mycket väl kan gå åt båda hållen i en eventuell match. Bara hålla tummarna för att det blir av inom en snar framtid.

 24. rodking skrev:

  “Även om jag personligen uppskattar Randy väldigt mycket inser jag att det mycket väl kan gå åt båda hållen i en eventuell match”

  Förstår inte varför människor envisas med så dumma tankebanor som ovan. Titta på Randys record, titta på Fedors record. Jämför deras båda senaste matcher mot Tim Sylvia. Enda sättet för Randy att vinna mot Fedor är genom att komma beväpnad med ett avsågat hagelgevär in i octagon/ringen.

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235