ShowXC - Elite Challenger Series (SPOILER!)

Muhsin Corbbrey vs Bobby McMaster

Senaste jag skrev om Corbbrey landade följande kombination av tangent-tryckningar: “Blir inte ledsen om jag slipper se dessa två igen…”. Då handlade det om att Corbbrey inte visade respekt för sin motståndare genom att göra electric boogie moves…

McMaster (vilket namn!) inleder avvaktande men skjuter in för en nedtagning som resulterar i clinch och ett bra knän. I fortsatt clinch och McMaster lyckas få ner Corbbrey …armbågar börjar serveras från guarden. McMaster erbjuder några loopande högerslag stående men går ner i guarden och fortsätter arbeta. Helt plötsligt, från ingenstans enligt mig, bestämmer sig domaren för att det inte är tillräckligt aktivt och de återstartas stående…kan man bli mer aktiv än att konstant mangla sin motståndare med slag? Corbbrey tackar domaren genom att slamma McMaster till mattan och när han försöker komma upp så låses en giljotin.

En svag domarinsats som gör att McMaster trots ett mycket aktivt ground and pound arbete ställs upp. Sen förstår jag inte varför McMasters hörna inte skrek till honom att försöka stå ut…det var ju en sekund kvar av ronden!

Shayna Baszler vs Jennifer Tate

Denna matchen gick otroligt fort…Tate inleder aggressivt men backar kort därefter. Baszler får ner Tate på marken och där nere blir det fullmount och Baszler övergår fort till en armbar. Josh Barnett i hennes hörna är säkert stolt.

Baszler vs Carano nästa? Kvinnor går endast 3×3 minuter…vill se dem gå match på samma vilkor som männen. Inte för att det hade spelat någon roll i denna matchen.

Malaipet vs Kaleo Kwan

Båda kommer ut med leenden, mycket energi och de börjar med att utväxla sparkar och jabbar. Malaipet (som tydligen såldes som barn för att bli muay thai fighter) lämnar några sparkar och kombinationer till Kwan som betalar för leveransen med en vänsterkrok. Malaipet svarar med en överhands-höger, mer sparkar och en rak höger. Malaipet maler brutalt med sparkarna och Kwans kontringar som mest består av slag är varierande i kvalité. En klar rond för Malaipet.

Malaipet avlossar en “superman punch” och mer av samma som i förra ronden. Sparkarna koncentreras mot Kwans ledande ben men även mot kropp och huvud. Malaipet vinner ronden men Kwan ser förvånansvärt pigg ut med tanke på hur mycket han tagit emot.Sista ronden och Malaipet fortsätter att bjuda på bra kombinationer och bensparkar. Skulle kunna beskriva slagen och sparkarna men det är bara mer av samma…domarna ser det som 30-26, 30-27 och 30-27 till Malaipet

Det ser verkligen ut som att de har roligt…måste dock vara roligare för Malaipet. Innan matchen ska Kwan ha sagt att han ville möta en “muay thai”-kille för att det passade honom…att göra enstaka halvhjärtade försök att ta ner motståndaren fungerar inte då. Vill se Malaipet mot en brottare…då får han verkligen visa vad han går för i MMA. Att han är en fighter har han redan bevisat med otroliga 180 muay thai matcher.

Javier Vazquez vs JC Pennington

Vazquez lyfter och slammar Pennington till mattan. Efter en kort visit i guarden går Vazquez över i full mount och därefter är en rear naked-choke ett faktum vid 1:15 i matchen

Vazquez tillkännager att detta var hans sista match då han inte känner samma glädje som tidigare, det känns mest som ett jobb. Han kommer att ägna sig åt sin skola och träna andra. Folk är tydligen chockade och förvånade…

 

Aaron Rosa vs Jared Hamman

Rosa landar en vacker höger som får Hamman att landa på rumpan. Hamman återhämtar sig dock fort och tar ner Rosa och kontrollerar honom i guarden. Hamman lyckas att arbeta sig till en full mount och Rosa väljer att ge sig rygg. Hamman satsar på en rear naked-choke men lyckas inte fullt ut. Hamman har båda krokar i från ryggen och kör hammarslag mot huvudet på Rosa…då säger domaren “förbättra din position” som jag upplever som en varning att det ska brytas och återstartas stående. Är denna domaren bara bundis med Yamasaki eller har han glömt att ta sin ADHD medicin? Ibland måste man ställa upp fighters men snälla! Åter till händelserna…Rosa glider ur Hammans grepp och de är åter på fötterna. Clinch etableras och Rosa bjuder på en bra vänsterkrok och Hamman försöker ta ner Rosa igen vilket slutligen lyckas. Det är fram och tillbaka, även Rosa lyckas hamna på top på mattan.

Hamman tar ner Rosa arbetar ur guarden med slag och armbågar. Hamman etablerar sidoposition och fortsätter med armbågarna. Hela äventyret slutar med att Rosa åter igen får Hamman på ryggen och denna gången sitter rear naked-choke:en tight.

Internet-matcher
ProElite erbjuder även matcherna Shane Del Rosario vs Amedeo Viola, Giva Santana vs Jaime Fletcher och Chris Cariaso vs Rick McCorkell från galan…dessa matcher kan se streamade från deras hemsida. Ni måste registrera er på sajten för att få möjligheten att se matcherna, känns rimligt.

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235