Strikeforce - Efter Galan (Spoilers!)

Galan i lördags bjöd på en hel del action, men inte särskilt många minnesvärda matcher. Undantaget var kanske främst titelmatchen som varit så otroligt omskriven.

Men vi börjar från början med galans första match mellan Joey Villaseñor och Ryan Jensen. Där bjöds vi på kvällens knockout när Villaseñor med bara sekunder kvar slog ner sin motståndare med en klockren höger. Innan dess hade han först dominerat på marken och sen straffad Jensen stående. Jag tycker det är svårt att uttala sig om Jensens insats med tanke på hur lite tid att tid han hade att förbereda sig på.

Sen var det dags för tungviktarna när Wayne Cole mötte busen Mike Kyle. Matchen som förväntades bli en stående krig blev istället något helt annat. Den före detta brottaren Wayne Cole tog istället enkelt ner Mike Kyle och drog ut honom med ett armlås. Hatten av för det och jag hoppas vi slipper se Mike Kyle igen.

Efter det var det dags för kvällens första titelmatch när Gilbert Melendez körde över Gabe Lemley och behöll titeln i lättvikt. Gabe ska ha beröm för bra en bra guard men så mycket mer bjöd han inte på. Melendez tog ner honom enkelt och låg på honom i stort sett hela första ronden. Matchen fortsatte sen på samma sätt och slutade med enTKO via ground and pound. En dag på jobbet för Melendez som inte behövde ta ut sig för att vinna matchen.

Nästa match gick i weltervikt, här var det Drew Fickett som på kort tid avslutade sin match med en giljotin på Jae Suk Lim. Det finns egentligen inte så mycket av säga om matchen. Jag hade gärna sett lite mer av Drew men nu får jag vänta på att matchen mot Jake Shields ska bli av.

Kvällens höjdpunk blev som väntat huvudmatchen mellan mästaren Frank Shamrock och Cung Le. där båda männen blev kungligt mottagna av hemmapubliken. Matchen visade sig tidigt bli ett ställningskrig där båda visade prov på god teknik och vilja att ge publiken en show. De utväxlade slag och sparkar varvat med leenden men utan att någon blev ordentligt hotat i de första två ronderna. Men det var Cung Le som sparkade hem ronderna, utan att Shamrock försökte ta ner honom. I den tredje ronden började de båda se slitna ut, Shamrock fick fortsätta att ta emot hårda sparkar men träffade också Cung Le hårt med sina slag flera gånger. Men när rondpausen var över tvingades Shamrock ge upp på grund ett armbrott orsakat någon av de otaliga sparkar han fick ta emot.

Samtidigt som jag tycker att Cung Le gjorde en bra genomförd match och använde sina sparkar bra kan jag inte låta bli att önska att vi hade fått se dom på marken också. Med facit i hand kan man inte annat än säga att det var en misstag av Shamrock att försöka slå Cung Le med hans egna medel. Nu blir det intressant att se vem Cung Le får möta, jag vet i alla fall vem jag hoppas på.

Värt att notera är också att både Shamrock och hans fru fick uppsöka sjukhuset efter galan. Shamrock för sitt armbrott och hans fru för att föda parets första barn.

Hela resultatet finns på Strikeforces hemsida.

3 Responses to “Strikeforce - Efter Galan (Spoilers!)”

 1. Fredde skrev:

  Vem hoppas du Cung får möta Joakim?

  Jaha, en liten Frank Jr. Då får han något att vara glad över fast han förlorade.

 2. Joakim Borgudd skrev:

  Jag skulle vilja se honom mot Murillo Ninja, eftersom han nog är den mellanviktare i Elite XC/Strikeforce som är bäst på marken. Eller Robbie Lawler med sin aggresiva standup, men han är ju redan bokat att fightas 31 maj så det lär dröja. Men klart är att det inte är så gott om självklara kandidater, Shamrock blir ju borta ett bra tag…

 3. Morgall skrev:

  jo men jag tror att cung le skulle ha tagit både robbie lawler och murillo rua…Jag tycker cung le borde få ett stort test, men som helt enkelt inte finns i Elite xc

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235