Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » Strikeforce satsar hårt

Strikeforce satsar hårt

Det har varit tyst kring Strikeforce sen de höll sin senaste gala i höstas, men nu är det på offensiven igen. De har nämligen köpt andelar i ProElite som ägde EliteXC samt rättigheter till många av deras fighters och inspelade material. Med i dealen följer också avtalen med Showtime och CBS som EliteXC hade skrivit. Den första galan som planeras hålls 11 april och Frank Shamrock väntas delta i huvudmatchen, än finns dock ingen motståndare. Dessutom uppger vissa källor att man är nära att få ett avtal med Nick Diaz om att gå match på galan.

Strikeforce annonserade efter att detta blev klart att man ska arrangera så många som 16 events i år och de galor man gör med Showtime och CBS kommer kunna dra mer TV-tittare än någon av deras tidigare galor. Med detta följer att Strikeforce från Kalifornien blir en helt annan kraft på marknaden än man tidigare varit. Tidigare har fokuset legat på lokala galor i Kalifornien och där har man också en stabil bas av fans. Med de nya TV-avtalen kommer man kunna sända sina galor på nationell TV och på så sätt växa ytterligare.

Till sist får man inte glömma vilka fighters som kan tänkas gå över till Strikeforce, i nuläget har man i alla fall uppgett att man köpt över bland annat Kimbo Slice, Gina Carano, Robbie Lawler, Eddie Alvarez, Scott Smith, Jake Shields och Nick Diaz. Men det återstår att se vilka som verkligen kommer gå matcher för organisationen och hur de omförhandlar kontrakten. Men oavsett öppnar det här för en hel del intressanta matcher mot Strikeforces gamla stall som bland annat innehåller Cung Le, Frank Shamrock, Joe Riggs, Kazuo Misaki och Josh Thomson.

Scott Coker som är grundare och promotor i Strikeforce har sagt följande om köpet. “Det här är en utomordentlig utveckling som kommer förstärka styrkan hos Strikeforce och tillåter oss att producera fler bra matcher mellan toppfighters. En del av dessa fighters har varit utan matcher ett tag och väntar på att komma igång igen. Vi ser fram emot att ge dom möjligheten att göra så inom de närmaste månaderna.”

Jag är riktigt nöjd med att det var just Strikeforce som köpte över rättigheterna då de känns som en stabil organisation som inte kommer göra något dumt utan fortsätta köra vidare på sitt koncept, fast i en större skala. De har hållit på ett bra tag och har faktiskt rekordet för flest betalande på en MMA-gala i USA. Och med lite fler toppfighters kommer de dra till sig en ännu större publik. Vilka drömmatcher skulle ni vilja se i Strikeforce?

4 Responses to “Strikeforce satsar hårt”

 1. Stefan skrev:

  Intressant det där med vilka fighters som följer med för MMAnytts post säger emot er post rätt så hårt. Vad är det egentligen som gäller?
  http://mmanytt.se/?p=2013

 2. jb skrev:

  va väl egentligen det bästa som kunde hända, tror dock inte att så många fighters kommer hamna där per automatik, snarare att dom blir lösta från sina exc-kontrakt nu

 3. Joakim Borgudd skrev:

  Stefan, well grejen är väl att ingen vet riktigt vad som händer exakt, olika källor säger olika saker. Det finns en länk i inlägget till en av källorna.

  Och dessutom vet jag inte riktigt om det är så olika, jag skriver att kontrakten köps över men det är oklart om de verkligen kommer innebära att de går matcher för Strikeforce, vilket väl inte direkt är tvärt emot MMAnytt.

 4. Morgall skrev:

  Hursomhelst om så är fallet, så är de en ljus tid för MMA, tack vare att Scott cooker är en smart och tålamodig Chef för StrikeForce, som förhoppningsvis vet vad han gör.

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235