Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » Ett besök hos Red Devils

Ett besök hos Red Devils

MMABloggen presenterar här ett gästinlägg från Anton Linder som här delar han med sig av sitt besök hos Red devil fight team i St. Petersburg. Ett besök som innefattade ett möte med Aleksander Emelianenko som då tränade där.

Hej kära läsare och MMA-fans, mitt namn är Anton Linder och bor i Umeå men härstammar i en liten Populärmusik-från-Vittula ort vid namn Sorsele. Där fanns det knappt kampsport, det var inte förrän jag blev 16 år som jag fick prova på kickboxning och sedan lite MMA.

Vad jag vill få sagt här är att jag de senaste två åren har läst ryska på privatskola för att få möjligheten att bemästra ett svårt språk. Bland annat för att jag själv skulle kunna kliva in i Red Devil klubben i St. Petersburg utan översättare. Men första gången blev jag lite för kaxig av mig, då kunde jag kanske inte säga vad jag egentligen ville och uttalet var inte det mest korrekta. Jag minns hösten 2007 då jag pluggade ryska på universitetet, det var där allting började.

Jag skulle på någon träff om hur man fixade visumet till en studieresa tillsammans med andra utbytesstudenter . Det var där jag lärde känna en ryska som pluggade fysik här och hon var så glad att hon bjöd mig på alla aktiviteter tillsammans med andra. Min ryska blev kanske tre gånger bättre på kort tid och framförallt lärde jag mig hur man kan förklara saker och ting utan att mumla. Jag minns när jag tog med Sasha till RenYis egen amatörgala innan Battle of Botnia dök upp 1,5 år senare. Hon höll på med Tae Kwon Do och visste väldigt lite om vilka bröderna Emelianenko var, men jag visade några klipp på Youtube och berättade för henne hur tacksam jag skulle vara om hon kunde eskortera mig till klubben och introducera mig, så att jag slapp stå där som ett fån och säga det motsatta mot vad jag egentligen ville ha sagt.

Så en novemberkväll i kanske världens kallaste stad genom tiderna så hoppade vi av före det andra som skulle till hotellet. Vi frågade alla människor med en ”Ushanka” på sig (Steroetyp mössa som ryssarna har) hur man skulle ta sig till Savushkina 134 som adressen löd. Adressen låg mitt i en bostadsområde och där stod det en skola med namnet Olympiskaja Shkola, det vill säga en skola avsedd för OS-atleter. Där man bland annat tränade gym, balett och gymnastik.

Själva M-1/Red Devil-lokalen låg i en stor nyrenoverad lokal med turkosfärgade väggar och kakelgolv. På väggarna finns det också affischer från galor med M-1 och bilder på deras fighters. Det första välbekanta ansikte som passerade mig var Roman Zentsov. Han gick med bara sandaler och handduk,  då det visar sig att det har duschen och omklädningsrummet på motsatta sidor i lokalen.

- “Hej jag skulle vilja börja (en hårig man går förbi med bara handduk) träna Shootfighting”

Min vän Sasha sa att hon skulle gå och prata med dem, jag höll en väldigt låg profil och efter några minuter som kommer det en Muzhik (vardagligt benämning på en okänd gubbe) och sade ”Privjet!”. Hans namn var Yuri Razumov, klubbens boxningscoach och Zentsovs huvudcoach. Och det var honom som jag frågade om jag fick träna där.

Sedan så pratade vi om allt från The Zone till att få träffa Aleksander Emelianenko, då förväntade jag mig ett nej men huvudsaken var att jag fick se hur klubben såg ut. Men icke sa nicke, Yuri nickade och sade att jag var välkommen att se Aleksanders träning dagen därefter.

Sen gick vi ut därifrån och for till hotellet, eftersom Sasha bodde där så ledde hon mig till hotellet igen. Jag visste knappt var i St. Petersburg jag befann mig på kvällen. Hon berättade att hon inte kunde följa med dagen efter. Så jag fick ta mig från hotellet till klubben alldeles själv, en sträcka motsvarade Södermalm till Solna i Stockholm.

Jag minns att jag fick hjälp av ungdomar som skulle till stadsdelen Chornaya Rechka (”Svarta ån”) där Red Devils höll till. Det första jag hörde från lokalen var ett gnisslande ljud från säcken och tunga slag. Och det var ju inte vara så svårt att gissa vem det var som slog.

Där stod han, Aleksander Emelianenko boxades på en säck. Jag försökte dölja att jag var där, men Yuri kom på mig och var glad (då menar jag i psyket, inte att le som vi svenskar gör). Efter en halvtimme då träningen var över så hann jag prata lite med Yuri om allt möjligt, han har tydligen hört att Sverige har fått tillbaka proffsboxningen och frågade hur den fungerar. Jag berättade att det är tillåtet men de får bara slåss i tre ronder (för visst är det bara tre ronder?). Efter en stund så såg jag att Aleksander skulle dra och han hade på sig en typiskt barnmössa med en röd tofsboll. Det var då jag fick snacka lite med honom, han ville främst använda sin engelska eftersom ingen på klubben kunde engelska

”I…..little time…..study english now, lot of training”

Sedan så visade jag honom kameran och givetvis så ställde han upp på en bild, fan vad gött att man har fått träffa honom trots allt. Och han är inte den Aleksander som visas i vanlig media på grund av språket. Han är rätt så rolig och social av sig och ger alla idrottsmän support och så vidare. Efter besöker så insåg jag hur pass vänliga ryssar är. De är knappast kräsna av sig eller snäsiga och de tar emot besökare med en stor gästfrihet som är svår att beskriva. Man måste verkligen åka dit för att förstå hur pass hårt det tränar och hur atmosfären är där.

Så nu år 2009 har jag lyckats skapa en massa kontakter där borta bland annat med ProFc. Bland annat så hjälpte jag Magnus “Jycken” Cedenblads ordna en match i Ryssland, vilket är en bit på vägen till mitt mål som jag kommer att berätta mer om senare. Jag kommer att försöka skriva något om lovande ryska fighters samt om de ryska galor som sker där borta i öst.

14 Responses to “Ett besök hos Red Devils”

 1. ziggy skrev:

  Tackar för texten, det var grymt läsa. Ser fram emot fler inlägg.

  Jag var en helg i St Petersburg och fick samma intryck av ryssarna. Alla såg surmulna ut, men gjorde allt det kunde för att vara hjälpsamma…

 2. Rebel-Ape skrev:

  great post, synd bara att du fick en så kort intervju med Aleksander

 3. Joakim Sjunnesson skrev:

  Tack för intressant läsning, ser framemot fler inlägg om rysk fighting.

 4. Daniel Bodin skrev:

  Kul läsning indeed :smile:

 5. Hulken skrev:

  Klu att läsa! Keep it up!

 6. STEN skrev:

  Snyggt Anton !

 7. Emil skrev:

  Jättebra läsning, tack

 8. Christian skrev:

  Bra skrivet och kul att läsa!

 9. Karl-GSP skrev:

  Roligt. Hoppas på fler nyheter från ryssland :)

 10. Petter H skrev:

  Tackar för artikeln.!
  Det är sånt som gör den här bloggen speciell.

 11. Johnny skrev:

  meh! sparrades ni inte?!

  ;)

 12. Anton skrev:

  Tack för era kommentarer :)

  Det enda felet jag upptäckte i texten är att jag har besökt och inte bott i St.Petersburg, artikeln kanske fick låta som att övernattade på klubben ;)

 13. Daniel skrev:

  Härlig läsning, lycka till med dina planer o ryskpluggandet :wink:

 14. MMABloggen » Blog Archive » Eddy ställs på prov i Ryssland skrev:

  [...] till Pride-veteraner samt ryska talanger. Tipset kommer från Anton Linder som tidigare skrivit gästinlägg hos [...]

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235