Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » Fallet Antonio McKee

Fallet Antonio McKee

Antonio McKee är mästare i lättvikt i Maximum fighting championship där han senast i fredags mötte Carlo Prater och vann som vanligt. Den 39 år gamle McKee har ett imponerande record på 23-3-2 och har faktiskt inte förlorat sen han 2003 mötte Karo Parisyan. Under kariären har det blivit matcher  i bland annat IFL, K-1, King of the cage och nu MFC.

Med den karriären kan man undra varför brottaren McKee aldrig hamnat i någon av de stora organisatonerna. Särskilt som han tränat bland annat Quinton Rampage Jackson, men det finns ett enkelt skäl.

Tittar man närmare på hans record ser man direkt vad som gjort att han aldrig riktigt slagit igenom, McKee måste nämligen ha något slags rekord i att vinna via domslut. Av hans 23 vinster har hela 18 kommit via domslut och om man räknar bort en vinst via TKO där motståndaren skadade knät har han hans 15 senaste vinster kommit via domslut. Man måste gå tillbaka 8 år i tiden för att hitta en match han avslutade, men det är inget som verkar bekymra McKee då han till MMAfanhouse nyligen sagt följande.

“För mig personligen så skiter jag i fansen. Det här är en sport, jag ser det inte som underhållning. Om jag såg det som underhållning skulle jag gå på skådespelarskola. Jag fightas för att vinna. I lättvikt finns det ingens som kan slå mig. Jag skulle spöa BJ och det vet alla som känner mig. De skulle säga att jag skulle leka med BJ, han har ingen kondition. Och förlorar matcher för att han blir trött, McKee blir aldrig trött.”

Att säga att man struntar i fansen är inte det smartaste att säga, särskilt inte om man är mästare i en organisation. McKee verkar ju också sakna all form av självinsikt när han säger att han skulle leka med BJ Penn, särskilt när han största vinst är mot Marcus Aurelio. I intervjun säger han dessutom att han är den bästa brottaren i MMA. Man får hålla med om att han är väldigt bra på att ta ner folk och hålla matchen där utan att riskera för mycket. Men han verkar ha missat att det är fansens uppskattning som på sikt kan ge honom större lönecheckar.

Däremot måste jag säga att McKee har en poäng när han säger att det faktiskt är en sport, underhållningen är alltid viktigt men man måste se till att vinna matcherna. Vill man ha en lång karriär kan man inte chansa för mycket och riskera att dels förlora matcher samt dels bli skadad mer än nödvändigt. Men där har nog McKee gått för långt, det går att göra det säkert men underhållande, se bara på Georges St. Pierres senaste matcher.

18 Responses to “Fallet Antonio McKee”

 1. montgomery skrev:

  BJ skulle döda McKee helt enkelt. Både Brock Lesnar och GSP har bättre brottning än McKee… Förresten, vem fan är McKee?

 2. nature skrev:

  McKee har naturligtvis nhelt rätt. Underhållning är en sak och Sport något annat. Just hotet om underhållning kommer att hota Sporten om sådana skrupelfria typer som (ni vet men) för allt för stor makt.

 3. Daniel Bodin skrev:

  NU har jag bara sett ngn enstaka match med McKee, duktig men inte jätteimponerande. UFC borde efter hans uttalande skicka in honom mot BJ, se hur kaxig han är efter den fighten…

 4. jöz skrev:

  Daniel Bodin.
  Håller med dig.
  Lättvikten är i en liten mellanperiod där nästa contender måste utses (efter sanchez). Så även om Penn behåller bältet, in med McKee. Låt honom bevisa sig. Hela hans jävla stil kommer bli svår att vidhålla i rubberguard.

 5. skurtbert skrev:

  McKee vs Penn skulle ju kunna var uppvärmningsmatch några minuter före matchen mot Sanchez?

 6. eric skrev:

  intressant diskussion det här, sport eller underhållning, mckee är trist som fan men som någon skrivit har han rätt också. man kan inte bara showa.

 7. mma skrev:

  Jag tycker ifs inte att gsp är särskilt underhållande.

 8. Alexander skrev:

  Tycker inte heller GSP är speciellt underhållande nu för tiden.
  Hans senaste matcher är ju t.o.m. tristare att se på än Brocks t.e.x. som alla gnäller på.

 9. Joakim Borgudd skrev:

  Well, GSP:s underhållningsvärde kan man alltid tycka olika om, men jag tycker det är kul att titta på. Han har ju allt att förlora så kan ju inte göra helt galna grejor.

  Men som sagt, ska sporten fortsätta växa och bli ännu mer legitim tror jag att utvecklingen behöver gå ifrån den där tanken om att varje fighter måste bjuda på en show. Klart att det gärna får vara underhållande, det är ju det bästa. Men att vinna matchen måste ju vara det viktiga, men det kan ju även innebära att man vill avsluta.

 10. Alexander skrev:

  Joakim Borgudd:

  Håller med dig till 100%.
  Men hur mkt jag än beundrar GSP, vilket jag gör tycker jag att hans matcher inte är speciellt rolig att titta på.

 11. jöz skrev:

  Det är en sport framförallt: absolut.
  Därememot är det helt OK att tycka att någon är tråkig som fan ändå. Rärskilt när de, som i Antonios fall, inte mött de allra bästa men snackar en väldig massa skit.
  Han har ju rätt när han säger att det är en sport, men att säga att man skiter i fansen är så jävla osmakligt det kan bli. Givetvis är det just därför den karln inte kan tjäna de största pengarna i de största organisationerna.

 12. Johan Lundin skrev:

  okej. Så här anser jag: Det är ju en sport. Det är väl det som alla strävar efter inom denna branschen att göra det till en legitim sport.

  Man får ju välja vilken sport man kollar på. Jag väljer egentligen två sporter, Fotboll och mma. Fotboll tycker jag är jävligt underhållande vissa stunder men kan också vara sugigt som tusan. I fotboll finns många populära figurer som Zlatan, C Ronaldo osv. Sådana som kan underhålla och samtidigt spela riktigt bra. ungefär som Andersson Silva. Dom får också många fans. Kul att titta på helt enkelt.

  Sen finns det ju spelare så som Håkan Mild som gjorde ett bra jobb. Kanske inte så underhållande dock. Men hans sätt funkar också. Det är vad som räknas , att vinna, eftersom det är en sport vi pratar om.

 13. Joakim Borgudd skrev:

  jöz Ja precis, jag skriver ju att McKee verkar sakna all form av självinsikt. Och tråkig är han verkligen, men som sagt säger han trots allt ett par bra saker.

 14. Morgall skrev:

  Vi ska komma ihåg att det fanns fighters som fightades när det inte fanns några fans heller=p

 15. Alexander on tour skrev:

  Om det är en sport så ska vinna stå i centrum. Oavsett hur tråkigt man gör det.

  Med det sagt så är det klart att man tycker om mer underhållande fighters som avslutar spektakulärt. Precis som man hellre ser brasilien spela fotboll än tex grekland. Men i just sport/underhållnings avdelningen har MMA lång väg att gå.

 16. Per skrev:

  Tyvärr skulle Mckee inte överleva länge i UFC….om han nu skulle vinna lite matcher med LNP så skulle han ändå inte få vara kvar för Dana.
  Mckee säger att han skiter i fansen. men de e fansen som betalar hans hyra. utan fans så skulle han T.o.m få betala bussen till galan själv…
  Gillade Mckee förut när han sa att han skiter i Dana och alla för han vill gå sin egen väg, fast nu har han förlorat ett fan..DVS MIG!!!!

 17. christian skrev:

  Ytterligare en läsvänlig och intressant artikel från dig Joakim! Verkligen en intressant fråga det där med underhållningsvärde kontra vinsten. Underhållning är ju väldigt abstrakt, där vissa tycker att en nock är vad som gör det spännande. Andra dom mer tekniska aspekterna, jämnare matcher, ojämna matcher osv osv. Generellt skulle jag vilja dra en parallell till Machida. Machida är en otrolig fighter med grym timing och balans. Hans matcher blir underhållande ( vilket jag tyckte dom var även tidigare när han fick domslut i varje match ) automatiskt pga att han är så duktig. Älskar man sporten så tror jag att man blir underhållen såfort utövaren är fantastisk. Även ifall många fans fortfarande inte är så upplysta i dom tekniska aspekterna och inte har följt killarna under många år som vissa av oss andra har, så tror jag att ju längre tid som går och ju större sporten växer sig, så kommer även fansen att förändra sina tankar om vad som är underhållande.
  My 2 cents iaf.

 18. Andreas skrev:

  “Och förlorar matcher för att han blir trött, McKee blir aldrig trött.”

  Folk som pratar om sig själva i tredjeperson kanske man inte ska lyssna så allvarligt på.

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235