IFO - Fireworks in a cage (Efter galan/spoilers)

Ännu en organisation med växtvärk har skrapat ihop några fighter för oss att se. IFO ( International Fighting Organization) har fördelen av att visas på HDnet och att de har en veteran i boxningsdomarveteran i Steele.

Dan Molina vs Chilo Gonzalez
I ett tidigare inlägg skrev jag att “Lionsdens inträdeskrav måste vara lobotomi eller sedan tidigare hjärndöd…”. Dan Molina tränar i lejonkulan och Representerar Ken Shamrock i IFL. Åsikten om lejonen baseras på Shamrocks insatser som coach i TUF som var under all kritik. Och att frivilligt träna med detta gäng gör att jag börjar ifrågasätta…upp till bevis!

Chilo vet jag inget om utöver att kommentatorerna presenterar honom och Molina som submission-specialister och det som inte sherdog.coms fight finder visar…Chilo kan vara Blade och skådespelaren Danny Trejos kärleksbarn…snabbt från denna låga nivån och vidare!

Matchen inleds med ett oavsiktligt knä i skrevet och Molina får en stund att återhämta sig. Molina försöker sig på en headlock men Gonzalez vänder fort och mountar. Molina kontrar med ett kneebar-försök och jag kan se framför mig hur han upprepade gånger tränat olika benlås för Shamrock som favoriserade dem under sin karriär. Submission-försöken avlöser varandra och matchen går fram och tillbaka, upp men mest ner (på mattan). Dan Molina försöker avsluta ronden starkt i mount med extrapris på armbågar i ansiktet på Gonzalez. Gonzalez gör dock en reversal innan tjutet som avslutar första ronden…gillar man submission, eller submissionförsök, verkar denna matchen vara nåt för er!

Andra ronder fortsätter som första började där båda fighters är mest intresserade av submissions av olika slag. Hade inte kondition nog…domaren borde ha stoppat tidigare. Sweep, reversal, submissionförsök, reversal, mount och så vidare…I slutet av ronden får Gonzalez tag i Molinas arm ur en triangle choke och han lyckas att komma i god position för en armbar. Molina är inte intresserad av att tappa och Chilo verkar inte kunna nyttja sina höfter bättre för att förlänga sig. Molina uthärdar smärtan tills rondslutet räddar honom. Molina reser sig kvickt upp medan gonzalez ligger på mattan, utmattad. Mellan ronderna kollar läkaren till Gonzalez som får fortsätta trots att han är utmattad vilket förvånar mig.

Rond tre och Gonzalez orkar knapp stå rakt upp. Molina tar ner honom och Gonzales gör inget motsånd. Molina gör en salavery (den hughes gjorde på BJ Penn) på Gonzalez och domaren stoppar matchen. Är man så trött så man inte klarar av att stå upprätt borde man inte få fortsätta fighten, risken för allvarliga skador ökar ju markant. Sannolikheten att man vinner är ju obefintlig…

Talon Hoffman vs Lee Gibson
Talon presenteras som en ung man med många framgångar inom brottningen. Lee har tydligen gjort en vända i Irak med armén innan han valde att satsa på en karriär inom MMA. Kanske kan publiken ropa USA, USA, USA trots att båda är amerikaner? ;)

Hoffman visar nästan direkt sin starka brottning när han med två underhooks lyfter Gibson från clinchen och slammar honom i mattan. Efter ett tag med dominans försöker Hoffman att få ner Gibson igen men lyckas inte och Gibson hamnar på topp. Gibson som är den kortare men mer muskulösa av dem två fortsätter att jobba nära inpå Hoffman för att eliminera hans räckvidd. Gibson gör ett bra arbete och Hoffman lyckas inte att implementera sin brottning.

Andra ronden inleds och jag upplever att Hoffman inte längre känner sig övertygad om vinst. Han är osäker vilket leder till att Gibson får matchen dit han vill, i clinch eller i mount. Gibson plattar utHoffamn på mattan, Hoffman försvarar sig inte och matchen bryts.

Tony Barkman vs Tyler Stinson
Enligt kommentatorerna verkar Barkman ha förälskat sig i brasilien och BJJ. Han tränar tydligen med stora namn som Noguiera. Stinson presenteras som framgångsrik i det han åtagit sig såsom amerikansk fotboll, stavhopp och nu i MMA (6 vinster - 2 förluster).

Matchen inleder och inom kort har Barkman fått nytta av sin BJJ och har Stinson i en choke av någon sort. Anledningen till min osäkerhet kring vad jag ska kalla rör vinkeln han har som gör att Stinson har det jobbigt men är inte nära att avslutas. Barkman har i och för sig “bara” ett brunt bälte på sina shorts ;) . Stinson lyckas att komma runt med benen om Barmans kropp vilket försvårar submission-försöket. Stinson är underligt nog den som får in mer slag och armbågar liggandes på rygg än Barkman från top. Väl uppe igen hinner Stinson ge Barkman en riktig “kyss” (nä, ingen Heath Herring variant!) innan ronden är slut.

Barkman är den som tydligt är den tröttare av dem två men ändå lyckas han att få ner Stinson i mattan och Barkman börjar arbeta ifrån guarden. Mazegatti ställer dem upp och därefter börjar Stinson arbeta stående med imponerande slag mot huvudet. Barkman knockas och Stinson får sin hand upp i luften…
Wes Sims vs Chris Guillen
Denna returmatch är tänkt att ge Sims revansch efter att han förra gången inte hade någon ork kvar efter förtsa ronden. Innan matchen spexar och fjantar sig Sims vilket vissa kanske finner underhållande. Det enda jag finner är en större önskan att han förlorar så att jag slipper se honom och hans frisyr.

Matchen inleds och Sims försöker sig på olika underliga submissionförsök som tydligt inte bär frukt. Sims vägrar dock att släppa dem och fortsätter i minuter att spendera energi. I min erfarenhet (och det är erfarenhet av att titta på rena submissionwrestling, bjj eller mma tävlingar) bör man gå vidare ganska fort från ett på nästan förhand misslyckat försök.

Matchen kan bäst beskrivas som två dementa sköldpaddor under parningssäsong, det ser helt absurt ut. Den håller ett lågt tempo, låg nivå och är ett lågvattenmärke för MMA i tungviktsklassen. Sims har inte någon ork kvar i denna matchen heller och han kommer inte ut till sista ronden. Man kan säga mycket om Coleman, men att motivera en fighter mellan ronderna är han inte något vidare bra på.

Efter denna match kan man konstatera att det finns en medlem i Hammerhouse som inte är dopad i alla fall…hahaha!

+ God produktion

+ Mycket varierande matcher men det var jämnt matchat och ingen hade ett totalt övertag inledningsvis.

- Snälla låt bli att intervjua folk mitt under matcher, det är bara väldigt irriterande och ger inget. Om ni vill höra vad folk har att säga så får det vara mellan ronder. Förinspelat eller nåt…

- Vem bryr sig om vad Carott top har att säga om MMA?

- Skippa brudarna! Förstår att Sims med sin på många sätt låga nivå tycker det är roligt att stoppa huvudet mellan fyra bröst, men hur seriöst känns det? Kan du tänka dig att någon annan seriös idrottare skulle göra detsamma? Federer? Tiger Woods? Christian Olsson? Sanslöst att kanalen som producerar galan tillåter det, inte som om det var helt spontant…

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235