Inför IFL

Just nu verkar alla prata om helgens UFC eller EliteXCs purfärska tv-deal med CBS. Att IFL-säsongen har premiär imorgon fredag verkar inte beröra lika många. Det är synd. Jag tror verkligen på den här säsongen av IFL. Teamen är borta till förmån för camps, vilket känns helt rätt för fighting, och införandet av mästarbälten spetsar till tävlingsmomentet än mer.

HDNet Fights, ni vet tv-bolaget som producerar Inside MMA, visar galan live och hela organisationen verkar ligga i hårt för att 2008 ska bli säsongen som IFL slår igenom på riktigt. Att man dessutom nyligen utsåg Bas ”El Guapo” Rutten till ”Vice President, Fighter Operations” är ännu ett bevis på att IFL är på ”riktigt”.

I årets första gala kommer fyra lag att göra upp: Team Quest vs. The Lions Den och

World Class Fight Center vs. Team Tompkins. Dessutom kommer Matt Horwich Ryan Schultz och Roy Nelson försvara sina bälten. Utöver det kommer en förmatch mellan Ian Loveland och Dennis Davis.

Hur kommer det att gå?

Titelmatcherna:

Lättvikt: Ryan Schultz vs. John Gunderson
Ryan Schultz, mannen som avslutade Chris Horodecki på ett av de mest spektakulära sätt jag bevittnat. Han är dessutom den ende som besegrat UFCs kelgris och lättviktsstjärna Roger Huerta. John Gunderson är inte heller han någon duvunge, men är Schultz på topp så tar han det här utan större problem. Efter det vill vi se en rubbermatch mellan Schultz och Horodecki.

Mellanvikt: Matt Horwich vs. Ryan McGivern
Matt Horowich är jättekristen. Han känner sig välsignad varje gång har sänker en motståndare, och det känns väl lite sådär. Dock har han ett riktigt bra groundgame och har dessutom avslutat två av sina tre senaste matcher på knock. Ryan McGivern har jag inte så bra koll på mer än att jag vet att han vunnit mot Horwich 2006, då via submission. Dock tror jag att Horwich har utvecklats så pass att han kan avsluta McGivern och därmed behålla bältet. Vi får helt enkelt vänta och se om gud är med honom eller inte.

Tungvikt: Roy Nelson vs. Fabiano Scherner
Roy Nelson är tjock och go. Han är dessutom bra mycket farligare än han ser ut. Fabiano Scherner är ny i IFL och har en del tunga motståndare på sin meritlista. Han har bland annat förlorat mot Gabriel Gonzaga (TKO) och Brandon Vera (TKO) och gick sin senaste match i december förra året (vinst mot Dierley Buga?? på en mindre gala i Brasilien). Vi får se vad Scherner går för, men Nelson är stor favorit.

Övriga matcher:
Team Quest (Coach Matt Lindland) vs. Lion’s Den (Coach Ken Shamrock)
-Jake Ellenberger vs. Pat Healy

Xtreme Couture (Coach Shawn Tompkins) vs. World Class Fight Center (Coach Mario Sperry)
-Santino DeFranco vs. Rafael Dias
-Josh Haynes vs. Leopoldo Serao
-Lew Polley vs. Alexandre Ferreira

Additional Fight:
-Ian Loveland vs. Dennis Davis

4 Responses to “Inför IFL”

 1. jeNk skrev:

  För min del tycker jag att de valt ett bra datum…som en uppvärmning inför UFC. Ser verkligen fram emot galan…

 2. Pontus skrev:

  Schultz vs Horodecki får gärna vänta ett tag, Horodecki är fortfarande väldigt ung och en förlust till mot Schultz skulle inte vara bra. Bättre att låta honom härja vidare mot lite annat kompetent motstånd.

 3. Johan Wicklén skrev:

  Han har ju redan en vinst mot Schultz så. Tror nog det var bra att han förlorade, och att han förlorade på det där sättet. Borde få honom att komma tillbaka starkare än någonsin.

 4. Danko skrev:

  Matt Horowich är en ****

  Jag hatar alla hyperkristna amerikanare, fighters eller ej..

  De borde kolla på http://www.zeitgeistmovie.com

  :mrgreen:

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235