Inför Superior Challenge 4 - Frågor och svar

Ibland ska man ha tur och det hade vi idag. Inte nog att vi fick träffa stora delar av den svenska MMA-eliten så fanns det även etablerade internationella stjärnor som Mark Weir och Daniel Acacio på plats. Borgudd och jag fick möjligheten att växla några ord med Acacio, vilket vi har Noa Fridmark från MMA Academy att tacka för då han agerade tolk, men även med matchmaker Manos Terzitane och Musse Hasselvall som strök runt i lokalen.

Daniel Acacio
Är Pride-veteranen som bland annat vunnit mot Kazuo Misaki samt mött storheter som Akihiro Gono och Rousimar Palhares. Nu ställs han istället mot vår egen Bobby “Danger” Rehman i en intressant match.

Hur kommer det sig att du valt gå match i Sverige?
Detta är min första match i Sverige och jag uppskattar att representanter från Superior Challenge ville att jag skulle komma hit och gå match. Jag är här för att ge en bra show.

Du såg väldigt avslappnad ut vid invägningarna, kan du kommentera det?
Det är ingen idé att vara nervös för det finns ingenstans att springa. Detta är mitt jobb.

Hur skulle du vilja beskriva din form, särskilt med tanke på din vikt?
Min vikt är inte det avgörande för mig, bara formen och den är god. Se till exempel på Fedor [Emelianenko], han ser aldrig riktigt vältränad ut men han levererar.

Kan berätta om din träning?
Jag tränar för CM System och jag tränar även med Wanderlei Silva i USA.

Hur kommer din match sluta imorgon?
Jag kommer att söka knockouten precis som Wanderlei Silva brukar göra.

Manos Terzitane
Manos berättar att han är mycket nöjd med matchningarna vid galan och han hoppas att stämningen på galan kan bli lika bra vid galan som den blev vid Superior Challenge 3. Manos menar att han är särskilt nöjd över att han lyckats få hit MMA-veteraner som deltagit i de stora organisationer i världen och om han måste välja en matchning som han är mest nöjd med blir det Troéng vs Weir. Anledningen enligt Manos är att matchningen är gjord med särskild fingertoppskänsla då Weir har gått fler matcher och har mer erfarenhet men Troéng har visat att han klarar ett sådant motstånd trots att han har gått färre matcher.

Manos berättar att det varit många fighters som blivit skadade som var tänkta att gå match vid galan men att det i sig inte är ovanligt. Mer ovanligt är att när han försökte hitta en motståndare till Hamid Corassani så tackade ungefär ett tiotal fighters ja till matchen men inom ett dygn så var de skadade. Manos vet inte vad anledningen bakom dessa skador är, men han har aldrig tidigare varit med om något liknande.

Musse Hasselvall
Joakim och jag har en allmän diskussion med Musse om MMA:ns position i Sverige och Musse menar att sporten eventuellt kan vara på väg in i “finrummet”. Som exempel ger han att han får förfrågningar att ordna fighters som modeller, att det finns ett ökat allmänt intresse. Visserligen känner han viss oro för hur Uppdrag granskning kommer att vinkla sporten men samtidigt så har även Sportspegeln valt att ta en titt på Superior Challenge.

Musse berättar att hans träning inför den kommande matchen går bra men att han har svårt att förlika sig med att träning inte alltid innebär sparring. Han är medveten om att det är ett bättre sätt att träna för att hålla sig hel och fräsch men trots detta är suget efter sparring stort, detta sug åtgärdas en gång i veckan istället för vid varje träning. Musse tror att han har en större chans att göra bra ifrån sig i England till skillnad från om matchen skulle gå på hemmaplan, detta då han blir väldigt nervös när han ska prestera inför nära och kära.

8 Responses to “Inför Superior Challenge 4 - Frågor och svar”

 1. björn skrev:

  snyggt att ni är på plats och rapporterar!

 2. bitter skrev:

  kan inte mmabloggen skaffa ett bokmärke, uteblivande av loga förfular mina favoriter något fantastiskt

 3. pirreus skrev:

  Kommer ni att filma imorgon Jenk?

 4. Petter Z skrev:

  Kan man köpa biljetter på plats vid fryshuset?

 5. Maria Byström skrev:

  Jag kommer! Det blir min första MMA-gala, men garanterat inte den sista. Jag är barnsligt förväntansfull ;-)

 6. jeNk skrev:

  @bitter

  En allmän uppfräschning av MMABloggen look är på gång…

  @pirreus

  Tyvärr inget filmande, men det kommer rapporter…

  @Petter Z

  Vet faktiskt inte men det kanske fortfarande går att köpa via ticnet eller nåt. Checka Superior Challenge hemsida (via bannern till höger).

 7. Per skrev:

  galan får 6/10 av mig

 8. Maria Byström skrev:

  Jag har lagt upp lite bilder och några enstaka klipp. Galan gav helt klart mersmak för mig :-)

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235