KOTC - Extreme Champions

KOTC -Extreme ChampionsKing of the Cage - Extreme Champions hade premiär 060106 och är en sammanställning av matcher med blivande legender och mästare som gått matcher i KOTC (och organisationer under dem). Extreme Champions ska innehålla en timme av matcher med Matt Hughes, Rich Franklin, Jeremy Horn, Pat Miletich och Dave Menne.

Senast jag tittade på denna typ av show (läs KOTC -Beat Down) blev jag inte särskillt imponerad. Flera av dessa matcher har jag säkert sett tidigare i delar eller i form av någon highlight reel. Men trots detta hoppas jag att det ska det bli kul att se dessa fighters när de var unga, hungriga och jobbade för sin fulla potential. Hoppas att matcherna som visas är av klass för ibland ser man ju gamla matcher och verkligen kan ifrågasätta om det är sport eller bara, ja, skit? Det kommer ju inte vara särskillt överaskande vem som vinner matcherna men förhoppningsvis ändå underhållande. Hoppas att denna samling påvisar mästarkvalitéer redan från start hos dessa fighters…och old-school-frissor!

Det första man får se är en Dave Menne utan tatueringar och fortfarande utan devils haircut. Jag tillhör dem som tycker att för mycket pengar i en sport kan förstöra den, men det måste finnas tillräckligt mycket slantar för en god produktion med kameror, ljus, ljud och duktiga kommentatorer. Svårt att njuta av matchen då allt filmas utifrån den rektangulära buren…en oinspirerande match som endast ger ett mycket svagt utslag på intressebarometern.

In kommer Matt Hughes med Pat Miletich vid sin sida för att göra sin sjätte match ( 41-5 nu). Vi har sett det förut, nedtagningsförsök med en slam, BOOM! Miletichs röst med instruktioner låter lika klar då som den fortfarande gör i IFL, känns tryggt. Man kan verkligen se att Hughes har utvecklats samtidgt som basen redan fanns där då…ingen match som ger något egentligt underhållningsvärde.

Jeremy Horn följer Hughes exempel och inleder med en slam i ringen som är uppsatt på vad som ser ut att vara en baseballplan. Ah, gamla goda tider med plaststolar på gräsmattan som vip-platser ;) . Horn lyckas inta full mount och ger dem i hans ringhörna ett stort leende. En armåge i ansiktet på motståndaren och Horn ler ännu en gång med hela ansiktet till sina grabbar. En leende Horn visas även som avslutande match…oavsett vilken position han är i verkar han vara avslappnad. Horn uppvisar ett underligt men underhållande sätt att använda en butterflyguard med motståndaren hängande i luften. Åter igen i full mount, åter igen ler denna man med hela ansiktet…Miletich varnar mellan ronder Horn att leka för mycket med sin motståndare. Horn besvarar denna kritik genom att avsluta matchen med den första och enda sparken i rond två. Det jag får ut av matcherna är att se den glädjen som Horn visar. Kanske därför han gått 99 MMA-matcher (79-15-5) vid det här laget…otroligt imponerande!

Nu är det då dags för Pat Miletich mot Shonie Carter. Båda intervjuas men inget världsomvälvande framkommer, mycket ömsesidig respekt. Publiken är exalterad och de fornstora kombatanternas stjärnglans är tydlig och skiner igenom ända till idag. Mycket clinchande i denna match men jag finner den underhållande ändå…speciellt et par sparkar vars eko fortfarande färdas genom rymden. Självfallet får vi se ett par spinning backfists från Shonie, allt annat skulle vara en besvikelse. Slutet är lite suspekt men…

Nu kommer Rich “Liknade Ace Ventura ännu mer tidigare” Franklins tredje match…alldeles för kort för att verkligen visa hans kunskaper. Dock vinst via submission…vilken får ni se eller läsa själva!

Summering
Gott folk, jag skulle nog ta och skippa KOTC - Extreme Champions om jag vore er. En highlight reel från youtube eller googlevideo ger nog mer insikt i vad dessa fighters har genererat i sina karriärer. Men har ni inget bättre för er är MMA alltid MMA…underhållning på hög nivå!

One Response to “KOTC - Extreme Champions”

  1. MMABloggen » Blog Archive » MMA-helgen skrev:

    [...] KOTC - Jaw Breaker Vet tyvärr inget mer än den info som planschen har att erbjuda…brukar ju vara mycket varierande kvalité. Men man kanske hittar någon kolbit man vill pressa till att bli en framtida UFC-diamant. Det har ju hänt förr… [...]

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235