MMA i Sportspegeln

Så vad är då MMA? Kommersiellt vansinnesvåld? Eller är det seriös idrott? Eller kanske både och?

Sportspegeln ägnar delar av kvällens program (klockan 20:30 i SVT1) åt vår kära sport när de besöker Superior Challenge 4. Missa det inte!

18 Responses to “MMA i Sportspegeln”

 1. acke skrev:

  “Kommersiellt vansinnesvåld”.. aajo!

 2. Hellofellowamerican skrev:

  Räknar inte med ett speciellt nyanserat inslag… Men ska bli instressant nonetheless.

 3. Benke skrev:

  Det känns bra att det åtminstone visas… räknar med en del negativt, men det måste ju liksom börja där.

 4. tobbe skrev:

  jag älskar att se på mma, men jag skulle ändå vilja säga att det är Kommersiellt vansinnesvåld. fattiga slåss o vi bortskämda rika tittar på. sen skulle jag vilja säga att bjj e en sport, brottning e en sport men mma e inte en riktig sport.

 5. Norre skrev:

  ajaja, än sålänge är det inge bra

 6. ErikD skrev:

  Pust, För mig är Våld något som är okontrollerat och ett tecken på frustration. Något som man tvingar på någon annan

 7. Joe X skrev:

  Var väl helt ok. Tycker Omar kunde dragit lite statistik om egentliga skador jämfört med andra sporter.

 8. magnus skrev:

  är du full tobbe?.

  Inte oväntat så försöker dom vinkla det helt vridet igen på svt:(,,slag mot huvvet osv..oj va farligt..ta ist upp hurmkt skador det är om man jämför med fotboll/hockey och så kan dom ägna massa tid åt boxning utan att se att det är dubbelmoral:( I boxning blir kan du bli nerslagen flera gånger per rond o ändå få 10sek på dig att komma upp o få ännu mer stryk mot huvvet…DET är betydligt mkt värre för hjärnan kan jag lova

 9. acke skrev:

  tobbe, det stör mig hur din syn på mma är. Vad får dig att tro att det är fattiga som slåss? Eller att “bortskämda rika” är dom enda som kollar på det? Känns som att du borde förklara dig lite där.

  Och att MMA inte är en sport är fel. Det är som att säga att fotboll inte är en sport. MMA är lika mycket “riktig sport” som fotboll.

 10. jb skrev:

  borta i ufc.. och så visar man bilder från strikeforce :)

  man kan tycka att man borde läsa på iaf lite

 11. jeNk skrev:

  Chatta med Omar och Jonas på http://svt.se/2.110266

 12. Jacob skrev:

  Jb: Dessutom förtjänar Babalu stryk.

  Riktigt gråsosse. Sporten är så stor men sportspegeln beter sig som om det var det där nya Internet som man nyligen uppmärksammat. Bandy och damfotboll ger man uppmärksamhet. Må SVT brinna i helvetet!

 13. Fred skrev:

  Tycker de var ok. men som vanligt vinklar dom det alltid och fokuserar alltid på de dåliga sidorna. Varför kan dom inte göra ett glatt och possitivt inslag någon gång?

  Skulle ingen kunna göra ett repotage om någon annan stor sport, tex fotboll eller längåkning och vinkla det så fokus ligger på hur farligt det är, hur mycke skador som förekommer, hur många farliga skador som kommer när karriären är över. Är ganska säker på att det hade blivit tittar storm och att det hade blivit väldigt intressant att titta på…

  Att springa sönder knäna i fotboll är inte bra, har själv en far som spelat bandy på elitnivå och fotboll på nivån under. Han har stelopererat foten, titthåls opererat knäna flera gånger än jag kan minnas och ska snart byta knäled i båda knäna. Han är 63år. Hade vart intressant att se statestik över såna skador i alla idrotter. inte bara mma.

  Hur som helst, kul att det blev uppmärksammat! Betydligt bättre än sist, när Gracie var med.

 14. jeNk skrev:

  Blev något irriterad över att de har en våldsbrottsforskare som kommenterar MMA. Visst är sporten våldsam, men kopplingen till våldsbrott förstod jag aldrig. Tycker de ska ta in forskaren efter ett avsnitt av Fråga Olle eller Hockeykväll…

 15. carl skrev:

  Jacob, TACK! mina tankar precis. Såg ta mig fan sm-final i dragkamp på SVT. Härom lördagen visades skateboard tävling?! Vad blir det nästa gång? rullskridskor? De missköter sitt uppdrag å det grövsta.

  En viktig sak som framgick ikväll är att det är “slagen mot liggande motståndare” som upprör mest. stående/Boxning är man van vid, submissions ser inte alltid så farligt ut + man ser att det finns tid att klappa.

  Det som är vår utmaning är att förklara att liggande motståndare inte alltid har sämst position + att slagen inte blir lika hårda från t ex guard (farligare med ett boxningsslag från ett proffs som tar i med höften) + utövarna är tränade i “liggande position” och även om det ser himla otäckt ut, så har de oftast bra kontroll.

  Detta bör vi rabbla som ett mantra vid våra obligatoriska förklaringar kring vår sport…

 16. Joakim Borgudd skrev:

  http://www.fightermag.se/forum_view.asp?id=37589&kategori=4

  August Wallén ryter till, med all rätta måste man säga. Som han säger är Omar en grym kille men inte den som ska stå till svars för alla påstående man gjorde ikväll, då måste någon från förbundet få svara då de är de som är valda att representera sporten.

 17. Akira skrev:

  Bland det jobbigaste känner jag är att de framställde det som att (detta tror iofs de flesta “vanliga” svenskar) när man är på marken är man helt försvarslös och då kan motståndaren gå loss på ens fejs bäst han vill.
  De närmer ju ingenting om submissions, eller grappling överhuvudtaget. Det enda intressanta är slagen, möjligtvis även strypningar (för de är också farliga, man kan dö).

 18. Martin S skrev:

  Det största problemet med diskussionen om kampsport är att man blandar moralfrågan med frågan om skador och ev. farlighet.
  Diskussionen startar alltid med att det är farligt med kampsport, något som alltid kan bemötas med kunskap och statistik, som det finns mycket av. Då brukar det glida över till moralfrågan, dvs -Tycker du att det är rätt att slå någon på käften?
  Det fins sällan riktigt bra argument från kampsportens motståndare enl mig.

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235