Olympisk mästare till DREAM

Som vi tidigare skrivit om utmanade Satoshi Ishii efter sitt OS-guld i judo ingen mindre än Fedor Emelianenko. Matchen ryktades äga rum på nyårsgalan, men det hela rann ut i sanden. Men nu uppger flera medier att Ishii skrivit på för FEG som är företaget bakom DREAM. Planen ska vara att han gör debut under våren mot en ännu inte namngiven motståndare.

Det här kan vara något som gör att DREAM bättrar på sina sviktande tittarsiffror, eftersom Ishii precis som alla guldmedaljörer blivit nationalidol i Japan. Tänk er om Stefan Holm skulle gå match mot Musse Hasselvall i globen. Antagligen är det ändå inte tillräckligt stort för att jämföras med Ishiis debut. Lägg också till att en av motståndarna det ryktas om är Hidehiko Yoshidas som även han vunnit ett OS-guld i Judo. Det skulle antagligen dra massor med tittare.

Man kan tycka att det är trams att någon går över till MMA och på en gång får den här uppståndelsen och jag tycker dessutom att det är tråkigt att inte få se Ishii mer på judomattan trots hans unga ålder. Risken är överhängande att han kommer få massor med spö när han matchas mot alldeles för bra motsånd. Men japanerna älskar det här. Håll utkik för mer info om Ishiis debut i DREAM och vilka toppmatcher vi har att se fram emot på nyårsgalan. Där bland annat Kazushi Sakuraba, Shinya Aoki, Hayato Sakurai och Joachim Hansen väntas delta. Dessutom finns det ett galet rykte om att det blir en rematch mellan Kimbo och Petruzelli på galan.

12 Responses to “Olympisk mästare till DREAM”

 1. Morgall skrev:

  Finns en annan Judo kille som de inte alls gick så bra för, Pawel Nastula, vet dock inte om han har vunnit Os-guld.

  Hidieko yoshida har ändå gjort någorlunda hyggligt ifrån sig, glöm då inte att han chokade Royce Gracie med Gi.

  skulle vara spännande om Hidieko och Ishi möts, för att se om dem använder sig av sin judo för att vinna.

 2. Joakim Borgudd skrev:

  det bästa exemplet är väl Akiyama, han har lyckats riktigt bra med en bakgrund i Judo, och förstås Karo Parysian. Men som du säger, det är inte helt lätt, särskilt inte om man kastas rakt in i hetluften..

 3. jeNk skrev:

  Ishii kommer förmodligen gå några matcher mot för bra motstånd och få pisk, men också rejält med slantar. Sen hoppar han kanske tillbaka på tåget till OS 2012…

 4. Joakim Borgudd skrev:

  ja vi får se, han är ju bara 21 så finns tid, men frågan är hur förbund och sånt ser på honom när han väl gått över…

 5. david skrev:

  Tveksamt, uppenbarligen är extremt begåvad, tränat bjj mindre än sex månader och redan är ett brunbälte, samt tränar wrestling med Japans bästa universitetslag, och dom hyllar honom också.

  Läste lite på mixedmartialarts.com forumet, han ska visst till Seattle och träna mma med Matt Hume i ett år efter han är klar med universitetet.

  Tror vi kommer få se en riktig superstjärna här.

 6. Mattias S skrev:

  Inte gått så bra för Nastula?
  Han har gjort riktigt bra ifrån sig tycker jag mot riktigt tufft motstånd.
  Hade han fått en snällare väg upp på stegen tror jag han hade kunnat bli en riktigt relevant tungviktare.

 7. Daniel Bodin skrev:

  Sakuraba<8

 8. Morgall skrev:

  Jag utgår ifrån att Pawel Nastula inte fick någon snällare väg uppåt, och hans record är ju inte bra, trots hans kämparglöd.

 9. david skrev:

  Skitsamma, ni kan inte jämföra Nastula med Ishii, bara för att båda är judokillarna så är dom ju inte likvärdiga.

 10. rasmus skrev:

  Och om ni tittar uppåt på bilden ovanför oss ser vi Satoshi’s cumface.

 11. CashaUpp skrev:

  Nastula fick möta Nog och lillebror Emelianenko i sina två första matcher. I sin fjärde match fick han möta Josh Barnett.

  För övrigt tog han OS-Guld 1996.

 12. asmir skrev:

  hahahaha cumface xD

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235