Weltervikt och fjädervikt i DREAM

Nu i veckan tillkännagav FEG som ligger bakom DREAm att man ska följa upp förra årets turneringar i lättvikt och mellanvikt. Under våren är det istället fjäderviktare och welterviktare som kommer att göra upp i varsin grand prix. Man sa också att DREAM kommer att arrangera 6 galor i år, dock utan att tillkännage datum för nästa gala. Men turneringen i fjädervikt väntas starta i mars och weltervikten något senare.

En som direkt sa sig vara intresserad av att ställa upp som welterviktaren var finalisten i lättviktens GP, Shinya Aoki. Han besegrade på nyårsafton topprankade Eddie Alvarez och kan bli en svår motståndare även i weltervikten, trots att han inte är särskilt tung. Men spontant känns det som att man kan behöva fylla ut weltervikten med namn som Aoki för att dra uppmärksamhet då det inte direkt kryllar av duktiga welterviktare i DREAM. Men namn som kan bli aktuella är Hayato Sakurai och varför inte Nick Diaz. Värt att notera är också att DREAM har 168 pounds som sin weltervikt, istället för 170 som i UFC, alltså ett kilo under.

I fjädervikten däremot finns det gott om tunga namn som kan vilja delta, där lär Kid Yamamoto vara ett hett namn och varför inte Masakazu Imanari om han kan värvas? Intressant är också att Sengoku har annonserat att man också ska köra en GP i fjädervikt under våren. Det verkar också som att DREAM har sin fjädervikt under 139 pounds till skillnad från till exempel WEC som har 145 pounds. Alltså 63kg istället för 66kg.

2 Responses to “Weltervikt och fjädervikt i DREAM”

  1. Peter skrev:

    Go Nick Diaz, hoppas han åker dit och tar hem hela skiten. Han är en fighter Aoki inte kan submitta tror jag. :)

  2. Anders skrev:

    fan va najs, framförallt fjäderviktsturneringen då!:grin:

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235