Skydd för MMA

Alexander skrev i en kommentar:

“Sen tycker jag att för att MMA ska betraktas mer och mer som sport är det viktigt att instifta nationella och internationella förbund som är oberoende av de olika fighting bolagen. Där rakningssystem och riktlinjer upprättas, där en del av intäckterna från olika galor går till nationella/internationella förbunden för att investera i ungdomsverksamhet, forskning kring säkerhet, promotion, kvinnlig verksamhet, upprättning av EM, VM osv osv. Jag tycker även att man borde ha full skyddsutrustning i MMA (huvud,armbågar, knä, skenbens skydd) för att öka säkerheten för utövarna.”

Är inte säker på att jag håller med Alexander men grabbarna på Cobra Kai visar något som fick mig att bli lite mer intresserad av skydd för träning i alla fall.

9 Responses to “Skydd för MMA”

 1. Pontus skrev:

  Träna i det? Skitbra! Utveckla en sport kring det, varför inte? Men att tvinga deltagarna i UFC att ha rusning på sig i matcherna är jag skeptiskt till. Det blir som att spela poker utan pengar, säkert roligt och intressant men någonting helt annat.

 2. Morgall skrev:

  hehe Wtf=p..kan va bra endast för “träning”.

 3. Fredde skrev:

  Ja, på träning kan det vara väldigt bra för att kunna gå fullt ut med slag osv. Men att ha skydd på armbågar, knän och skenben.. det kommer att förändra/förstöra all grappling.

 4. alexander skrev:

  Mycket motstånd till detta ser jag hehe. Tror väl inte detta med skydd eg kommer att ta fäste i den kommerciella MMA:n, men det trodde folk iof inte om skydd i ishockey tex. Hjälm där använde man ju inte förrän på typ70 talet, visir inte förrän 90 nån gång (inte samma sak jag vet, men ändå).

 5. Simon skrev:

  En amatör-variant med skydd precis som inom boxningen kanske skulle kunna vara något.
  Annars bara som träning.

 6. Simon skrev:

  Förresten så kanske Sambo vore av intresse för dig Alexander. Där har de flesta skydd för huvud, man får inte slå eller sparka på liggande.

 7. Alexander skrev:

  Jag diggar Sambo, men tycker man ska få slå och sparka på liggande motståndare, dock ej “sockerkicks”. Möjligtvis en variant där man får sparka med främre benet. Det skulle nog inte vara tillräckligt kraftfullt för att knocka eller hög skaderisk tror jag, men däremot tillräckligt för att skapa ett större flöde i matcherna. Knä på liggande är jag oxå för. Finns en snygg set up till min favvo sub Anaconda choke. En del av mig håller med Mr Rutten att armbågar har för stor cut risk, men en annan del av mig gör det inte. Skulle dock försvinna med skydd. Vad sägs om en kompromiss grabbar, tunn hjälm (typ alá Peter Chech, målvakt i Chelsea), mma handskar och armbågsskydd? Låt mig gissa…svar; Nej! Hehe

 8. Danko skrev:

  Jag tror inte på att hjälm skulle vara något bra.. Dock skulle man kunna ha någon typ av armbågsskydd, likt såna där stödstrumpor vissa idrottare använder, för att göra armbågarna “mindre vassa”.. Tunna, åtsittande sådana, kanske inte skulle hämma markspelet..

 9. Joakim skrev:

  För träning är skydds utrustningen perfekt måste jag säga. Väldigt bra om man vill fin slipa sin teknik och komma nära riktiga slag utan att skada sin sparrnings kamrat.
  För tävling så säger jag absolut nej, dock möjligtvis för tävling om man är mellan 16-18 år så skulle det vara helt rätt.

  När vi kommer till riktig MMA där det är n person mot en annan och man ska komma verkligenheten så nära som möjligt så ska armbågar, slag, knän och sparkar vara legalt, dock inte sparkar mot huvudet när man ligger ner för när man får in en sån spark så är oftast motståndaren redan nere för räkning.

  Men vill vi att MMA ska bli accepterat bland allmänheten så måste vi ha tålamod, skynda långsamt och räkna med några år. visserligen så har MMA:n exploderat det senaste året men det kan få riktiga bakslag nu om vi inte tar det lugnt.

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235