Smeknamn

Med tanke på det dåliga nyhetsflödet tänkte jag bidra med ett litet inlägg. Och höra vad ni andra tycker.

Jag funderade på det här med smeknamn på fighters här om dagen. Vilka jag tyckte var bra och framför allt varför. Det jag kom fram till var att smeknamn som passade fighterns stil, utseende och personlighet var de jag tyckte bäst om, och de som bara försökte vara häftiga eller smarta tycker jag bara låter löjligt.

Som exempel på detta kan jag ta en Silva; Wanderlei. Där tycker jag hans smeknamn passar väldigt bra då Wandy har en väldigt aggressiv och hänsynslös och nästan rent av elak fighting stil och då passar The Axe Murderer väldigt bra. Särskilt då Wandy själv har sagt “Hitting somebody in the face is the best feeling ever. I love it“.

Och ett exempel på ett dåligt smeknamn tycker jag är “The Dean of Mean”. Det är ett namn som är taget bara för att det rimmar på Jardine och inte har någon koppling till Jardine som inte har en utpräglad elak stil eller personlighet. Inte heller påminner Jardine om någon domprost eller dekanus (vilket är det Dean betyder).

Sen vill jag bara påpeka att Fedor (uttalas Fjådor förresten) är så bad att ett smeknamn inte räcker till för att beskriva honom, utan han har två.

Vad tycker ni? Vilka är de bästa kontra sämsta smeknamnen? Vilken annan fighter vill ni läsarna delge ännu ett smeknamn?

32 Responses to “Smeknamn”

 1. cashaupp skrev:

  Det ända jag inte gillar med Fedor, är att hans namn som du säger uttalas Fjådor.

 2. qstn skrev:

  Frank “Twinkle Toes” Trigg bör vara med på listan över sämsta smeknamn…

 3. Morgall skrev:

  Wandy fick de smeknamnet för sin aggressivitet, men framförallt fick han det för hans otäcka fot stomps och soccerkicks mot motståndarens huvud, yxa sparken mot huvudet..

  Jag minns första gången när jag såg Mark Kerr på ett clip när han mötte flera brasilianska fighters, paul varelans, maestre hulk, fabio gurgel i vale tudo championship.
  När jag hörde hans smeknamn The “Smashing Machine” efter dem matcherna, så instämde jag ganska så väl med=p.

  Tycker inte om Michael Bisbings “Count” eller Dan hendersons flera smeknamn med bland annat “Hollywood” Henderson, men tror den har försvunnit, nu heter han mest “Hendo” eller “dangerous”, Ken shamrocks är nog värst, Worlds most dangerous man, Kanske bakom ratten Citerade Cro cop, om jag minns rätt=p.

 4. aginamist skrev:

  Jag tycker att Cro Cop är ett ganska bra smeknamn.

  Annars är Babyface Assassin en av mina favoriter!

 5. Jacksatan skrev:

  Hatar smeknamn som t ex “hands of steel” (Scott Smith)och “hands of stone”(Sam Stout). Känns så jävla schablonmässigt.

 6. rasmus skrev:

  Michael “The Cunt” Bisping skulle man kunna kalla honom om man inte gillar honom. :mrgreen:
  Rich “Ace” Franklin stämmer ju ganska bra eftersom han är så lik Jim Carrey (fast dock mer lik i Mina jag och Irene).

 7. gemini skrev:

  The ______ Assassin tycker jag är usla smeknamn. Hur många finns det inge egentligen? Babyfaced, Nebraskan, African, Silent osv.

  “Rampage” Jackson gillar jag. Passar hans stil i.a.f förr då gjorde galna slams och saker.

  Namn som är bra är sådana som man kallar dom för, t.ex. Rampage, Cro Cop, Shogun.

  Är det förövrigt nån som kallar GSP för “Rush”, förutom Buffer?

 8. Oscar skrev:

  Jag gillar “Huntington Beach Bad Boy” av någon anledning.. Tycker det passar bra.. :)

 9. Stefan skrev:

  De här killarna har ju annars dragit ihop en gansak fin lista om de sämsta smeknamnen inom MMA, jag älskar för övrigt “the pink pounder” :D
  http://mmanytt.se/?p=516

 10. Juelz skrev:

  Rampage, Hellboy Hansen och Cro Cop är nog dem enda smeknamnen jag gillar… annars tycker jag smeknamn mest är töntiga speciellt dem typiskt amerikanska… Captain America tex. även fast Couture kanske är mest känd som The Natural.

 11. greg skrev:

  Jag tycker att både captain america och the natural är sköna smeknamn. Wanderlei silvas “the axe murderer” skulle inte passa på någon annan för egentligen är det ju rätt fånigt men har man sett hans staredowns och gamla pridematcher passar det honom. dragon, pitbull, assassin, osv är ju larvigt. Paul varelans har ju ett skönt smeknamn “the polar bear” nästan lika skönt som hans stil “trapfighting” :) men han är väl inte från brasilien va morgall? Igor ice cold vovchanchyn och the ukraine freight train är andra riktigt grymma & passande smeknamn. :)

 12. jeNk skrev:

  Det borde i alla fall införas en lagstadgad gräns för hur många som får kalla sig Pitbull (22st enligt Sherdog).

  I övrigt vill jag credda dem som skippar (i många fall krystade) smeknamn…

 13. jb skrev:

  alla som är lite humoristiska uppskattas av mig, såna som ska låta hårda funkar sämre med vissa undantag som Wandy såklart

 14. Torsten skrev:

  The Muscle Shark är enligt mig riktigt dåligt.

 15. Morgall skrev:

  Något så originellt på en så kanske inte så populär fighter är väl Eric Shafers smeknamn som är så enkelt som “Red”, han är ju rödhårig, hmm har det ett samband må tro?

  Ed “Short Fuse” Herman, förmodar att han har kort stubin..

  Wes “The Project” Sims, lol säger jag bara=p, Inte så mycket till projeckt när han blev total knockad av Frank Mir ett tag sedan.

  James “Sandman” Irvin, “sandman menas”?

  Fan Greg, hur kunde jag missa att Paul Varelans inte var brasilianare, aja 1-0 till dig=p.

 16. Pedro the Lion skrev:

  Morgall: Vet inte om jag förstod dig rätt. Sandman betyder John Blund = Gonatt för motståndaren.

  Joe “Daddy” Stevenson är ett riktigt dåligt smeknamn. Men det var iofs kul när han mötte Luke Cummo i TUF-finalen, vid staredownen sa han “Luke, Im your father!”

 17. Rebel-Ape skrev:

  Torsten, The muscle shark tyckte iaf japanerna om, det var trots allt de som gav han namnet när han gick matcher där. Enligt mig så är det ett helt ok smeknamn ;)

  Sen så vill ja påpeka att jag har tyckt synd om Kendall Grove eftersom han kom in i UFC som den enda spindeln, men kort därefter så kom en annan spindel in i gamet o total snodde namnet ifrån honom :) Silva har juh hetat The spider längre än Kendall men det är endå lite synd tycker jag :)

 18. skurtbert skrev:

  Jag tycker Daddy är ett bra smeknamn, det är ett typiskt smeknamn som bara uppstått av någon anledning, dvs ett riktigt smeknamn, inget knystat påhittat för att det ska låta coolt.

  Pitbull är för vanligt, men det är samtidigt ett namn som jag kan förstå bakgrunden till… gärna på personer som är lite mer “satta” och har en mentalitet att aldrig ge sig, får de tag i dig släpper de inte taget helt enkelt. Manny är i mina ögon en Pitbull.

  The spider eller spiderman är också ett ganska vanligt smeknamn som beskriver en persons fysiska attribut på ett bra sätt. Ofta handlar det om en person som är en duktig grappler med långa lemmar… som lurar dig in i sitt spindelnät. Passar på rätt många.

  Liknelsen med djur är för övrigt rätt bra… Vanilla Gorilla, The allligator, crazy monkey, Viper, Constrictor. De talar alla om hur personen är eller ser ut.

  Andra bra smeknamn tycker jag kan vara yrken eller liknande som beskriver någon som person. Daddy faller under denna kategori. Ibland kan man även likna någons fightingstil med hjälp av ett yrke… dessa kommer ofta rätt naturligt och utgör ofta bra smeknamn tycker jag. Tex: the Carpenter. Andra varianter skulle kunna vara the Dentist, the Reveron (stavning?) - ja, vi har faktiskt en prälle som tränar på vår klubb! - dessutom är han bemyndigad att hålla i begravningar vilket kan vara lämpligt med tanke på hans aggressiva stil. Dock går namn som the Undertaker bort… om man nu faktiskt inte skulle jobba med just det, då kanske det vore coolt, jag vet inte…?

  Jag tycker helt enkelt att smeknamn som känns genuina och som man förtjänat är bra medan namn som bara ska se balla ut på ett fight card går fett bort.

 19. Morgall skrev:

  Dan severn borde ha skippat “the beast” smeknamnet och lagt in i istället “the fat Freddie Mercury”.

  Takanori Gomi har ett grymt namn, ” The Fireball KId” han kanske gillar dragonball=p

 20. Johnny skrev:

  Jag tycker att smeknamn enbart ska tillkomma ifall det är förtjänt. Känns löjligt att alla ska ha ett smeknamn.

 21. Nichlas skrev:

  Sedan finns det ju två med galna hästar tema, texas crazy horse (Heath) och crazy horse (bennett)…

 22. rasmus skrev:

  James “Sandman” Irvin är ju bra, om man tänker på att han har 14 vinster och 10 av dem är på knock.

 23. Asmir skrev:

  Ett smeknamn som är passade samt sjukt coolt är The Gracie Hunter:D

 24. greg skrev:

  ja sakurabas smeknamn är klockrena!
  “The gracie hunter” och “IQ wrestler”

 25. greg skrev:

  Jag kom just att tänka på en sak. Märker ni hur riktigt grymma fighters gärna har två eller fler smeknamn :)
  Fedor, Igor och Kazushi som exempel

 26. andreas skrev:

  kim “sugar free” couture…. sämst. orkar inte basha det… bara värdelöst.

 27. Alexander skrev:

  Verkar vara ett lyckat inlägg detta. Kul att så många kommenterar!

 28. Daniel Bodin skrev:

  Fedor “The last emperor” känns ju rätt välfötjänt. Axe Murderer, The spider(silva), rampage och CroCop likaså.

  Man undrar var de får alla smeknamn från.
  Kommer GSP´s rush från hans rusning han gör när han entrar octagonen?
  The prodigy?

 29. jb skrev:

  kom på vilket jag tycker allra minst om.. Sugar Rashad Evans.. sjukt löjligt att köra en sugar ray

 30. Alexander skrev:

  Ja den gillar jag inte heller. Om den syftar på Sugar Ray eller om det bara är en blig bling liknande grej med I´m sweet as suger spelar ingen roll- töntigt namn. Fjådor kallas ju oxå för the cyborg, vilket jag tycker passar bra till hans oemotionella förgörelse av sina motståndare.

 31. greg skrev:

  the Cyborg är väl inget “officiellt” smeknamn för fedor det är väl mera något folk tycker om att jämföra honom med, att han är arnold i terminator 1. Han kallas väl främst för “the last emperor” och “the king of mma”

 32. Daniel Bodin skrev:

  angående Fedor har jag även hört “The russian experiment”

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235