Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » UFC 84 - Svensk mainstream media

UFC 84 - Svensk mainstream media

Ingen kan väl ha missat att den svenska mediakåren inte verkar ha något större intresse för MMA. Så vilka rapporter har det kommit från UFC 84? Jo, Expressen rapporterar att Michael “Wacko Jacko” Jackson var på en “kampsportsgala i Las Vegas” och att han i vanlig ordning betedde sig underligt. Tror ni att det någonsin kommer att bli bättre, att MMA får sin givna plats i till exempel Sportbladet?

11 Responses to “UFC 84 - Svensk mainstream media”

 1. Casha Upp skrev:

  GP hade en bild på Tito Ortiz triangel på Machida i resultatbörsen. Men inget resultat från galan dock :(

 2. herr_tomte skrev:

  det är bra lol alltså, inte ens en mer eller mindre vettig tidning som DN kan lägga in lite ufc på deras sportavdelning. Skandal på ren svenska är vad det är!

 3. Johnny skrev:

  Det enda som är bra med den svenska pressens dåliga mediabevakning på mma är att man kan ladda hem galan i efterhan utan att behöva oroa sig för spoilers. Det är nästan omöjligt med tex champions leauge i fotboll.

 4. alexander skrev:

  Jag pratade med en sportjournalist jag mötte på krogen en gång och frågade just om detta. Hon sa:” Nä, vi skriver inte om sånt”. Jag frågade henne vad hon menade, ni skriver ju om boxning (Åsa Sandell var ju en stor grej tex) och ni skriver till och med ibland (sällan) om K-1, när det är OS skriver ni om Judo, brottning och thaikwando, vad är skillnaden?
  Svaret….”Nä, men ..nä. Ja, men nä..vi skriver inte om sånt”
  Det handlar om okunskap. Min personliga teori, som jag har bildat efter folks reaktioner, är att de inte förstår markkamps aspekten. Slå på någon som ligger ner grejen. Tror att nycklen till detta är att prata om, förklara och visa ren submission brottning, så att man får in tänket att kamp på marken inte är farligare eller mer onaturligt än stående. (lite farligare är det visserligen, men det är all kampsport).

 5. Christiano Crempoa Rodrigues skrev:

  Du borde vissa henne några grep, för få henne att ändra uppfattning.

 6. Dennis skrev:

  Enda gången du får läsa om MMA i svenska tidningar är när det är dags för svenska galor. Då får man kanske läsa en notis, annars inte mycket.

 7. Malmöfighter skrev:

  Sverige är tyvärr väldigt tröga gällande MMA, bilden svensken(den allmänna) har om MMA eller du säger UFCl: Ultimate fighting Championship så är det slita loss armar och ben, bita av öronen, blodet sprutar.

  Fråga vem som helst så får man nästan detta svar som inte har sett UFC eller någon typ av MMA.
  Men hur kommer man förbi detta ??
  Mycket ligger väl på tidningarna men har dom inget intresse eller tidnings chefen inte vågar skriva om det så klart då blir det lite svårt att få fram MMA i rampljuset. :sad:

 8. Anders skrev:

  Johhny - helt riktigt, och det är jag ruskigt glad för.

  alexander - jag upplever samma sak, att det är markkampen som omöjliggör att man ska nå fram till folk. Jag pratar för döva öron om jag försöker förklara tjusningen.

 9. Anton skrev:

  För att få journalister att skriva om MMA och K-1 så gäller det att väcka deras nyfikenhet. Alla skriver inte negativt om “vår” sport. Mats Olsson på expressen skrev ju t ex mycket positivt om K-1 i höstas.

  Om jag vore arrangör av någon av de svenska galorna skulle jag bjuda in honom till något av eventen, kanske Zone och låta honom vara med om invägning, genomgång av regler och kanske läkarundersökning. Är övertygad om att han skulle skriva en bra artikel som skulle fånga mångas nyfikenhet.

  Men annars tror jag att det kommer att ta lång tid innan vi får läsa om MMA i resultatbörser.

 10. Simon skrev:

  Det dök upp en del notiser när Eklund skulle upp i UFC. Kanske är det så typiskt att det behövs något svensk-intresse för att det ska bli mer nyhetsbevakning?
  Dvs om någon svensk vinner en hel del i Ufc så kanske.

  Rallarsving vet jag gjorde mycket gott och visade på olika alternativ inom kampsport, syftet, formerna osv.

  MMA är ju numera en uttalad sport och bör betraktas som det. Däremot har den lång väg att gå även inom USA för att riktigt nå ut.

  Jag har en bror som är sportjournalist och expertkommentator. Han har ingen som helst koll på MMA då det inte finns ett vidare intresse. Men det är ju givetvis så att någon måste börja.

  Att bettingställen börjar ta in spel på UFC osv är ett bra första steg. Om omstättningen ökar där så märks det att intresset finns.

 11. Morgall skrev:

  Anton det är exakt så det är=)
  Nu ska man ställa sig frågan varför det är så stort i USA, och hur kunde de utvecklas så snabbt?

  Jo för att nästan alla journalister som tvivlade på denna sport I USA blev inbjudna på eventet, fick sitta ringside, gå på invägning, prata med fighters, lära känna sporten helt enkelt.
  Det gav en positiv bild av MMA, och dem fick förståelse för att MMA är en tuff och seriös sport precis som alla andra sporter, Med statistisk sett mindre skador än ishockey och Amerikansk Fotboll och till och med ridning.

  Varför blir de inte likadant i sverige? det är för att ingen har tagit de starka initiativet till att frambringa sportens positiva sida, dessutom behövs en stark profil som kan vara för sporten på ett positivt sätt, och som kan nå ut till dem flesta. Sen har inte MMA funnits så länge, vi ligger nånstans där USA låg på i mitten av 90-talet..Jag hoppas, som brinner för MMA att vi någongång kan se den här sporten lika respekterat som Handboll, Innebandy är i dagsläget, Men mina åsikter är väldigt långsökta ibland =p

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235