Inför Sengoku 10

Tidigt på onsdag går Sengoku 10 i Japan och den känns lite som en mellangala inför urladdningen med deras nyårsgala. Men trots det finns det ett par intressanta deltagare med på galan, särskilt om man älskar Judo. I huvudmatchen ser vi nämligen judokan Hiroshi Izumi göra debut mot en annan debutant i thaiboxaren Antz Nansen, det blir alltså ett hederlig stilkrig.

Izumi har jag tidigare skrivit om i min artikel om Judo och MMA. Men kortfattat så kan man säga att han är 27 år gammal och på meritlistan hittar man bland annat OS-silver och VM-guld. Han tävlade hela karriären i -90 men för MMA är han lite kort i rocken för lätt tungvikt med sina 173 cm. Men det är uppenbart att Sengoku tror på honom eftersom man sätter honom i en huvudmatch direkt. Motståndaren Nansen är en streetfighter som blev världsmästare i thaiboxare vilket inte hindrat Izumi från att säga att han vill hålla matchen stående i stil med sin förebild Wanderlei Silva. Vi får hoppas att han kommer på andra tankar när matchen börjar.

Vi ser också den i USA dopingavstängde Antonio Silva som tidigare var mästare i EliteXC. Nu lär jätten Silva få gå matcher i Japan resten av karriären då ha trotsat sin avstängning, matchen är också den första sen i januari för brassen. Han möter den tuffe Jim York från Nya Zeeland som senast slog ut kolossen James Thompson och det är väl knappast någon risk att matchen går tiden ut. En annan som går match är judokan och OS-guldmedaljören Makoto Takimoto som för andra gången provar på weltervikt vilket är en betydligt bättre viktklass för Pride-veteranen.

Andra duktiga namn som finns med är UFC-veteranen Ryan Schultz, tuffe Joe Doerksen samt ett intressant möte mellan Nick Thompson och Dan Hornbuckle. Där besegrade Hornbuckle senast Akihiro Gono med en vacker huvudspark och med en vinst mot veteranen Thompson kan han ta ett stort steg mot toppen. Veteranen Thompson är med över 50 matcher i UFC, Sengoku och EliteXC ingen lätt match men det lär bli full fart mellan två welterviktare som alltid vill avsluta.

Matcherna
205 lbs.: Hiroshi Izumi (0-0) vs Antz Nansen (0-0)
265 lbs.: Antonio Silva (12-1) vs Jim York (11-2)
155 lbs.: Ryan Schultz (20-11-1) vs Kazunori Yokota (9-2-3)
185 lbs.: Joe Doerksen (42-12) vs Takenori Sato (9-6-4)
185 lbs.: Makoto Takimoto (5-5) vs Jae Sun Lee (5-4)
170 lbs.: Maximo Blanco (3-2-1) vs Tetsuya Yamada (3-1)
170 lbs.: Nick Thompson (38-11-1) vs Dan Hornbuckle (18-2)
205 lbs.: Ryo Kawamura (10-4-2) vs Fabio Silva (11-5)

Sengoku Gold Cup
Ryosuke Komori (4-1) vs Jae Hyun So (2-6)
Shigeki Osawa (3-0) vs Ki Hyun Kim (2-0)
Ikuo Usuda (5-0) vs Woo Hyun Baek (1-0)

One Response to “Inför Sengoku 10”

  1. MMABloggen » Blog Archive » Alla klarade vikten inför Sengoku 10 skrev:

    [...] några problem alls. Alla deltagare klarade vikten, vill ni läsa mer om matcherna kan ni göra det här och bilder finns [...]

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235