Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » Inför Sengoku 11

Inför Sengoku 11

Tidigt imorgon bitti går Sengoku 11, en gala som inte är värd att missa trots att Muhammad “King Mo” Lawal inte finns med. Det finns nämligen en hel del riktigt intressanta matcher på trots allt. Om jag ska vädja till er läsare en gång att verkligen kolla på en gala så är det nog den här, så bra matcher kan det faktiskt bli.

Hatsu Hioki vs Michihiro Omigawa
I huvudmatchen ser vi den ursprungliga finalen i deras GP i fjädervikt mellan Hioki och Omigawa. För Hioki fick nämligen lämna återbud till finalen på grund av skada vilket gjorde att Omiwaga istället mötte inhopparen Masanori Kanehara och förlorade. Men nu ska den för fjädervikt galet långe grapplern Hioki möta judokan Omigawa och man får väl se Hioki som solklar favorit. Han har ett betydligt bättre record på 20-3 och har vunnit 8 raka matcher medan Omigawa från Yoshidas dojo har en annan bakgrund med sitt 7-8. Men man ska inte räkna bort Omigawa som vann tre matcher i GP-turneringen mot alla odds och dessutom har meriter från UFC som lättviktare, dock med två förluster som facit.

Om Hioki gör det han ska och inte försöker boxas för mycket utan litar till sin BJJ kommer han att vinna även om han hamnar på rygg. Ska Omigawa vinna måste han vara helt felfri matchen igenom för att ta hem ett domslut.

Jorge Santiago vs Mamed Khalidov

Mästaren är äntligen tillbaka efter nästan ett år av motgångar och skador, denna gång ställs dock inte bältet på spel. Men det är ingen lätt motståndare i Khalidov bara för att han är okänd, polacken är nämligen obesegrad sen 2005 och har sen dess vunnit 16 macher runt om i Europa. Totalt har han ett record på 19-3 med endast en seger via domslut och är en aggressiv fighter som dessutom är väldigt allsidig. Han kan mycket väl vara en ny stjärna.  Santiago har dock sett grym ut på senare år, förra året Sengokus GP i mellanvikt och senast i januari spöade han Kazuo Misaki. Sen hans tid i UFC har det blivit 9 raka segrar, alla via avslut och mot bra namn dessutom.

Santiago har besegrat många bra fighters medan Khalidov för första gången ställs inför ett tufft test. Polacken har definitivt inte råd att slarva med defensiven för då kommer han bli utslagen eller tvingas klappa, men han har en chans. Klart är i alla fall att den är matchen kan bli galans bästa och det lär knappast sluta med domslut.

Satoru Kitaoka vs Jorge Masvidal
Den förre mästaren i lättvikt Kitaoka, ställs mot Bellator-veteranen Masvidal. Där är Kitaoka den aggressiva brottaren som gillar att kontrollera samt dra ut folk på benlås medan Masvidal är en farlig kickboxare. Kitaoka lär vilja få en vinst efter att han senast förlorade bältet mot Mizuto Hirota. Hans svaghet är väl konditionen som brukar ta slut efter en rond i vansinnigt tempo. Masvidal är livsvarlig stående men han är inte tillräckigt bra brottare för att kunna hindra Kitaoka att ta ner honom och göra elaka saker med hans ben. Hans chans ligger i att träffa Kitaoka direkt.

Eiji Mitsuoka vs Kazunori Yokota
Den här matchen sägs avgöra vem som ska få gå titelmatch mot Hirota. Där är Yokota den senaste att besegra mästaren och han är en rörlig striker som aldrig blivit utdragen. Just submissions är Pride-veteranen Mitsuokas specialitet och han är grym på att plocka ner folk och kontrollera dom för att sen söka submissions. Det blir inte det lättaste mot Yokota som definitivt har övertaget stående, det här kan bli en jämn historia.

Övrigt
Kevin Randleman möter den obesegrade bulgaren Stanislav Nedkov som senast slog Travis Wiuff. Och har inte amerikanen tränat mer kondition än mot Mike Whitehead senast kommer han garanterat förlora ännu en match. Publikfavoriten Akihiro Gono ska försöka komma tillbaka med en seger efter den brutala knocken han åkte på senast och möter den okände koreanen Yoon Young Kim. Dessutom möter den ganska lovande tungviktaren Dave Herman den hårdlående Jim York i en match som knappast går till domarna.

Sengoku 11
Hatsu Hioki vs Michihiro Omigawa
Mamed Khalidov vs Jorge Santiago (ej titelmatch)
Satoru Kitaoka vs Jorge Masvidal
Eiji Mitsuoka vs Kazunori Yokota
Stanislav Nedkov vs Kevin Randleman
Akihiro Gono vs Yoon Young Kim
Yuji Hoshino vs Marlon Sandro
Dave Herman vs Jim York
Ronnie Mann vs Shigeki Osawa
Ryota Uozomi vs Yuichiro Yajima
Hirokazu Konno vs Tomoaki Ueyama

14 Responses to “Inför Sengoku 11”

 1. evolute skrev:

  Sänds den direkt med engelsktalande kommentatorer någonstans så att man kan streama?

 2. Mange skrev:

  Den sänds nog på justin.tv med japanska kommentatorer.

 3. Hulk21 skrev:

  Vilken tid går galan?

 4. Joakim Borgudd skrev:

  Om jag får det rätt börjar den vid 08:00 imorgon! Som jag sa kan det bli en grym gala, missa inte matchen mellan Santiago och Khalidov.

 5. sean skrev:

  sengoku blir nice! war gono!

 6. Brad Nowell skrev:

  Se den live på en halvtaskig stream när man kan ladda hem hela galan dagen efter…? Njä, då väntar jag hellre en kort stund och ser den med bra bild och engelska kommentatorer. Såvida det inte finns en stream med bra bild till HDNet Fights livesändning. Då blir det ju samma sak.

  För övrigt en riktigt intressant gala. Hatsu Hioki den nya Aoki, fast häftigare :mrgreen:

 7. Joakim Borgudd skrev:

  Haha, tänkt på samma jämförelse mellan Hioki och Aoki. Blir intressant att se om han kan leverera som huvudmatch, han har haft några matcher där han misslyckats under press tidigare.

 8. Brad Nowell skrev:

  Shit har helt missat att Satoru “Den elaka koala-björnen” Kitaoka ska vara med också.. Haha, det här blir ju bara bättre och bättre. Förhoppningsvis kommer Jorge Masvidal väl förberedd så vi får se en fight!

 9. Joakim Borgudd skrev:

  Eller Satoru “Japans Joe Stevenson” Kitaoka

 10. Brad Nowell skrev:

  @Joakim Borgudd

  Hehe, ja det var i stort sett omöjligt att inte tänka i de banorna när jag såg honom i Sengoku för första gången. Jag hade ju iofs sett honom en gång till innan när han mötte Jeff Curran i Pride men det kom jag inte ihåg då. Var väl (som vanligt :grin: ) så pass många äckligt bra fighters med på eventet att stackars Hatsu hamnade i skymundan för min del.

 11. Brad Nowell skrev:

  “Japans Joe Stevenson” hahaha.. Ja den var bra den med. Har jag inte tänkt på tidigare. Har alltid bara tänkt på att han liknar en elak koala björn :grin:

  Kollade precis vilka som var med på den gamla pride galan (Bushido 12) och med fighters som Kawajiri, Minowa, Gono, Ryo “Ingen har pippat Andersson Silva som mig” Chonan, Gilbert Melendez, Denis Kang, Aoki, “Mach” Sakurai, Gomi, Paulo Filho, Dan Henderson och Gegard Mousasi (!!!!!) så är det inte så konstigt att jag inte hade lagt Hatsu Hioki på minnet. Helt sjukt alltså… Heeeelt sjuuukt!

  F-n vad jag saknar Pride. Snyft…

 12. WhiskeyTango skrev:

  @Brad Nowell

  Ja jävlar vilken lineup, det var bättre förr :sad:

  Saknar Sublime också :wink:

 13. 035 skrev:

  intressant att Gono får tävla redan, fast det kanske bara känns som det var nyligen han blev så tok-knockad..

 14. Brad Nowell skrev:

  @WhiskeyTango

  Haha, gött och höra.. :mrgreen:

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235