Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » En pratstund med Overeem

En pratstund med Overeem

Holländaren Alistair “Demolition man” Overeem är vid bara 28 års ålder en veteran med 40 matcher på sitt record. Men hans karriär har varit lite upp och ner genom åren. Men på senare tid han någonting hänt, han har gått från en ojämn fighter i lätt tungvikt till en livsfarlig tungviktare.

Han debuterade i Pride redan 2002 och varvade där toppresultat med oförklarade förluster, men bland annat gick han långt i deras GP 2005 där han åkte ut mot vinnaren Shogun Rua. Men han avslutade sin tid i Pride med en riktigt tung period med tre raka förluster, dock mot toppnamnen Arona, Nogueira och Shogun. Men när han sen förlorade mot Sergei Kharitonov i K-1 Heroes 2007 kändes det som att han sett sina bästa dagar.

Men istället började han på allvar satsa på en karriär i tungvikten och han har vunnit 4 raka matcher sen dess. Och han dominerade klart mot CroCop även om matchen blev en no contest. Dessutom hann han med att förnedra Badr Hari under i K-1 på nyår. Det verkar helt enkelt som att han verkligen har mognat som fighter och kan prestera på en jämn nivå. Varje gång man har sett honom har dessutom verkat ännu starkare och hungrigare. Och med sin monsterfysik känns det otroligt att killen en gång kunde gå i lätt tungvikt.

Fortsätter han på samma sätt kan 2009 bli ett riktigt bra år, frågan är bara vad han ska göra, då det inte riktigt vimlar av bra tungviktare i DREAM. Men det ryktas om att USA är på gång, han har en titel i Strikeforce att försvara och han syntes på bild med Dana White under UFC 93. Ett par av dessa frågor svarar han på här i intervjun som jag är mycket glad att han ville ställa upp på.

Hur började du med MMA?
Det började med att min bror Valentine tog mig med till en klubb när jag var 15. Först gillade jag inte MMA alls eftersom jag fick så mycket stryk, men min bror tvingade mig att fortsätta att komma och efter ett tag blev jag bättre.

Du har gått väldigt många matcher, vilken del av din karriär du mest stolt över?
Det är många saker, men 2008 var ett mycket bra år, jag vann allt med KO eller submission. Annars självklart min titel i Strikeforce. Men också min titel lätt tungvikt i 2 hot 2 handle 2004, min vinst i ADCC Europa 2005 och tredjeplatsen i Prides grand prix 2005. Dessutom hade jag innan min förlust mot Chuck Liddell 2003 inte förlorat på tre år, den sviten vill jag slå i framtiden.

Vill du gå mer matcher i USA i framtiden?
Allting är möjligt, just nu håller mina managers på att prata med UFC. Men skulle inte ett avtal bli av där är jag säker på att jag kommer försvara min titel i Strikeforce i år. Men jag är också mycket nöjd med mitt kontrakt med DREAM.

Är det stor skillnad mellan Pride och DREAM?
Stämningen är densamma, men Pride hade mycket större publik. Men det är fortfarande en grym show.

Vad har du att säga om matchen mot Badr Hari?
Jag visste att han inte skulle gå med på MMA-regler som vi bestämt tidigare, så jag fick helt enkelt knocka honom under K1-regler. Nu efter matchen är jag mycket nöjd, det gick precis som jag hade planerat och jag vann övertygande.

Tror du att du kommer gå fler matcher i K-1 snart?
Jag är inte säker, mina managers pratar med K-1 också och jag har utmanat 2008 års mästare Remy Bonjasky. Jag är säker på att det är en match som de skulle vilja arrangera så jag hoppas den blir av.

Vill du fortfarande möta CroCop?
Han tackade nej till en rematch på nyår och han verkar inte vilja möta mig. Så jag känner att det är lönlöst att fortsätta utmana honom, en match mot honom är inte längre en prioritet för mig.

Känner du att du är i ditt livs bästa form?
Absolut, jag känner mig väldigt stark, men jag blir bättre varje dag så det bästa ligger fortfarande framför mig.

Har du ändrat din träning mycket för att gå upp i vikt?
Min träning har ändrats en hel del, även min kost. Jag brukade använda mig av en extrem diet för att komma ner i lätt tungvikt eftersom jag är en naturlig tungviktare. Men nu äter jag så mycket bra protein, kolhydrater och fetter jag kan. Dessutom kör jag mycket styrketräning som gör mig både starkare och uthålligare.

Vad vill du säga till dom som menar att du tagit olagliga preparat för att öka i vikt?
Folk har alltid anklagat mig för att ta steroider, även när jag gick i lätt tungvikt och var 19 år gammal, vilket självklart är löjligt. Jag tror att det är för att jag och min bror naturligt har en väldigt låg fettprocent på kroppen vilket gör att våra muskler syns väldigt tydligt. Även om vi äter mycket dålig mat och inte tränar kan vi inte lägga på oss fett. Det kallas bra gener!

Brukar du träna mycket runt om i världen?
Jag tränar mest i Holland, men ibland ordnar jag egna träningsläger i Sverige. Och snart ska jag iväg och träna med Shogun.

Vad förväntar du dig av 2009?
Att jag vinner alla matcher, blir mästare i DREAM och får vara lycklig.

Är det någon speciell fighter du respekterar speciellt?
Fedor Emelianenko, har har all min respekt, han är  mycket trevlig och professionell.

Vem vill du helst möta?
Jag får svara Fedor Emelianenko där också, ska jag bli världens bästa måste jag passera honom först.

Vad tycker du om svensk MMA?
Assan Njie och Hamid Corrassani har nyligen skrivit kontrakt med Golden glory i Holland, de är bra fighters som jag också brukar hälsa på och träna med.

Är det något mer du vill säga till dina svenska fans?
Hu mo du? Haha, jag gillar Sverige mycket och jag är där en hel del. Jag lovar att bjuda på fler bra matcher och många knockar och submissions!

24 Responses to “En pratstund med Overeem”

 1. Sebastian H skrev:

  Riktigt kul att ni fick till en intervju med honom! :lol: Jag hoppas han går över till ufc under 2009.

 2. Evanth skrev:

  War Overeem!

  Knocka Bonjasky och Fedor, bli #1, skriv på för UFC, knocka Brocken och var kung av tungvikten ett tag.

  Gör detta tack, det skulle göra ett fan glad. :twisted:

 3. Juelz skrev:

  Kul att ni fick till en intervju med Alistair.

 4. Peter A skrev:

  Awesome med en intervju med Alistair. En av mina favoritfighters sedan han kom tillbaka som tungviktare. Han är lite kaxig, men bara på ett bra sätt, han tror på sig själv och backar upp det skitsnack han för. Badr Hari knocken var ljuv och rättvis.

  Var han än hamnar ger han en stor mängd legitimitet till den tungviktsdivisionen.

 5. Karl-GSP skrev:

  Grymt att vi/du får komma så nära toppen av MMA
  Kul för mig och MMA bloggen :D Har tron att han kommer skaka tungvikten och alla amerikaner som tror på Mr.Lesnar :D

 6. Franjo skrev:

  Tycker att Overeem är en stor jävla fjant enda sen uttalanden om CroCop, visserligen är han duktig, men en stor jäävla fjant

 7. Pärre skrev:

  Superkul med en exlusiv intervju!

 8. RT skrev:

  “men bland annat gick han långt i deras GP 2005 där han åkte ut mot vinnaren Ricardo Arona” det var väl Shogun som vann GP genom att besegra Arona

 9. Rebel-Ape skrev:

  Grymt, jo jag vet att han brukar häng ao festa i gbg. Bra intervju verkligen ;)

 10. Biffmedpommes skrev:

  Demolition man!!

  Hoppas han håller sitt ord om många knockar och submissions i framtiden :)

 11. Joakim Borgudd skrev:

  RT, my wrong, blandade ihop det turneringarna!

 12. Jonas skrev:

  han e grym :mrgreen:

  men han har inget groundgame :lol:

 13. Daniel skrev:

  Coolers. Hoppas han kan få igång Shogun igen!

 14. Anders skrev:

  gillar killen starkt, särskilt efter hans tal till publiken efter knocken mot badr! :mrgreen:

 15. MMA skrev:

  Overeem ser bättre ut i sin stand-up hård kompinationer och med sin fysik tror jag han to.m kan utmana brock en dag…

 16. Karl-GSP skrev:

  Ja det brukar iofs inte sluta bra med killar utan ground game på Wrestlare som brock.

  Men han kan säkert ge Kongo en bra fight :)

 17. Peter A skrev:

  Overeem är inte helt vilse på marken, han är som sagt en veteran i sporten och har en hel del submissionvinster. Men något BJJ-äss är han ju inte direkt.

  Tror dock att om Brock skulle undvika att bli knockad skulle han nog ligga och snurra ovanpå Overeem rond på rond och vinna. Krävs suveräna strikers för att vinna över brottare, men en brottare behöver inte vara suverän för att spöa en striker.

 18. RickyRobbie skrev:

  Evanth, håller med om allt.

 19. Joakim Borgudd skrev:

  Nej, håller med Peter A där, en kille som har vunnit majoriteten av sina matcher på submission måste väl ha lite skills på marken? Att man inte har ett bälte i BJJ säger ju inte allt…

 20. Challe skrev:

  “men han har inget groundgame ”

  eh… hans seger i ADCC Europa motbevisar detta påståendet.

 21. Bananen skrev:

  Jag var och såg adcc europa live när han vann. Hans viktklass kanske inte var den tuffaste och han var betydligt större än alla sina motståndare. Så jag tycker inte att den segern säger så jättemycket (förutom att han har en väldigt bra guilliotin). Men det var 2003, jag är säker på att han har utvecklats väldigt mycket sen dess. Tror att han skulle ha en bra chans mot Brock, bättre än någon annan i UFC för tillfället.

 22. MMABloggen » Blog Archive » Overeem i K-1 igen skrev:

  [...] känns tråkigt att vi kanke får vänta ännu längre på att se Overeem i en MMA-match igen. Men i intervjun han gjorde för oss nyligen försäkrade han att han har stora planer för året, vi får hoppas [...]

 23. MMABloggen » Blog Archive » Overeem i Strikeforce senare i år skrev:

  [...] Overeem som vi tidigare intervjuat är som ni vet tungviktsmästare i Strikeforce. Han erövrade den vakanta titeln genom att besegra [...]

 24. MMABloggen » Blog Archive » Overeem äntligen tillbaka skrev:

  [...] Werdum via submission. Overeem har länge ryktats gå match i Strikeforce, något han också sa i intervjun vi tidigare gjorde med honom. Men bland annat satte en handskada stopp för en match tidigare under året, men nu ska [...]

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235