FIGHTER - 5 saker vi saknar

FIGHTER

I senaste FIGHTER magasinet finns det en kolumn med fem saker som FIGHTER saknar. På femte plats kom följande inlägg som förbryllade mig.

“Sato, Suzuki och Sudo är försvunna från scenen. Vad som är kvar av Sakuraba tränar hos Chute Boxe. Gomi, Sakurai och Okami lever på sina hårda nävar i stället för sina submissions. Hellånga tights med flames och flygande benlås har fått ge vika för Sprawl-shorts och ground and pound. Likriktningen kanske är naturlig, men vi saknar de gamla submissionmagikerna från Japan.”

När jag läser detta tänker jag på en man i långa tight, dock utan flames vad jag kan minnas, som går under smeknamnet “Tobikan Judan” som på engelska blir “Tenth degree black belt in jumping locks” (egen översättning: Svart bälte av tionde graden i flygande lås). Denna man heter Shinya Aoki och alla som såg inslaget med hans pappa kan ju inte glömma denna fd japanska polis. Hans submissions är fantastiska och han är den som representerar den japanska fighter som FIGHTER efterfrågar. Visst kan det vara glesare i den efterfrågade kategorin men förstår inte hur de missat honom. Inte som att han är särskillt hemlig då han ligger med på MMAWeeklys top tio. Här nedan kommer en kavalkad av Aoki hämtad från youtube. Åter igen…bara för att PRIDE är nere för räkningen betyder det inte att alla deras stjärnor, varav Aoki är en, är glömda eller försvunna!

WAKARIMASKA!?!

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235