Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » Individ vs Grupp

Individ vs Grupp

Keith Jardine har tidigare gått ut med att han inte är intresserad av att gå match mot träningspartnern och vännen Rashad Evans. För teoretiskt sett så kan den matchen bli aktuell för Jardine om han strävar mot bältet efter vinst mot Rampage på lördag.

Nu har Dana White uttalat sig i frågan på presskonferensen inför UFC 96 och hans budskap var enkelt. Han säger att om det blir aktuellt för dem att mötas så kommer de att gå match helt enkelt, att ingen är så goda vänner. Dana gör jämförelsen att MMA inte är basket eller baseball och att herrarna inte tillhör ett lag.

På tiden när det begav sig för PRIDE så fanns det ett bra exempel på denna företeelse. Wanderlei Silva var bältesinnehavaren och en ung Mauricio “Shogun” Rua var (som jag upplevde det) tvungen att vänta sin tur då de båda tillhörde legendariska Chute Boxe och Wanderlei var något av en ledargestalt i klubben. Det var förståeligt att de inte ville mötas men samtidigt oerhört frustrerande. För vem hade inte velat se en match mellan Shogun och Silva när de var som bäst i PRIDE? Vi får nöja oss men en träningsvideo

Men den slutgiltiga frågan (i detta inlägg) blir om MMA ska ses som en renodlad individuell sport eller om det är en lagsport i det avseendet att man behöver ett team bakom sig? Väl inne i buren är en fighter relativt ensam men för mig är MMA en lagsport i ovan nämnda bemärkelse. Vad tycker ni?

17 Responses to “Individ vs Grupp”

 1. Benke skrev:

  Det är trots allt en sport och man vill se de bästa möta varandra. En av dem får väl byta camp och så får de hata varandra i femton minuter och sedan vara vänner igen. Om ett världsmästarbälte står på spel borde vänskap inte stå i vägen. Inte för att jag tror att Jardine får ett title shot om han slår Rampage - det lät ju tidigare som att Machida skulle få den om Rampage inte vann. Men det kan ju inte Dana säga innan fighten liksom…

 2. Symon skrev:

  MMA är helt klart en “lagsport” utan att bra team att träna med och hjälpa till med alla möjliga saker kommer man inte så långt jag kan förstå om de inte är så kul att gå en match med sin kompis och träningspartner men de är ju något man får räkna med på denna nivån, har ju varit matcher mellan goda vänner tidigare i UFC t.ex Pete Sell och Scott Smith

 3. Dippoinzaghi skrev:

  Jag skulle inte heller välja att möta någon som fightas för samma team som jag själv faktiskt. Sen så är det väldigt konstigt om Jardine skulle få en titelchans innan Machida också faktiskt. För i så fall är det ju solklart att Machida inte är önskad av UFC.

 4. Emil skrev:

  Spelar ingen somhelst roll om MMA är en “lagsport” eller ej. Fighters är professionella yrkesmän och ska kunna lägga känslor åt sidan.
  Vad kommer härnäst? Victor och Rasmus Elm bojkottar matcher då deras klubblag möts?

  Trams och åter trams.

 5. Oskar skrev:

  Ingen som vet vart man kan se/ få tag på UFC96 Countdown?

 6. Anders skrev:

  mma är en lagsport och det går inte att jämföra med när vänner i andra sporter möts, för oavsett hur mycket vi skönmålar mma och hur ofarligt vi säger att det är. och fastän man kanske inte försöker skada sin motståndare så är det faktum att när man går match så kommer man föröska använda all sin kraft för att sätta sin motståndare ut spel, och detta kan resultera i allvarliga skador, skador som kan ge men för livet eller avsluta någons karriär. vad jag har förstått så är jardine och rashad väldigt goda vänner,
  hur tror ni det skulle kännas om någon av dessa herrar tex drog ett benlås som gjorde att den andre skulle vara tvungen att vara borta från fighting i typ ett år, eller ännu värre för alltid? förstår helt o hållet om de inte vill möta varandra. :neutral:

 7. Hulkster skrev:

  MMA är lika mycket lagsport som boxning..

  Håller inte alls med om att bara för att de är polare inte kan mötas utan det gör väl saken än mer intressat då de känner till den andres svaghet samt har en chans att prova vem som verkligen är bäst när det gäller.

  Hur många har blivit skadade för livet under en match i UFC?

 8. jeNk skrev:

  @Hulkster

  Hur många har blivit skadade för livet under en match i UFC?

  Alla, skulle jag vilja påstå. Alla professionella idrottmän ådrar sig skador under karriären som påverkar dem mer eller mindre resten av livet. Men jag tror att du menar allvarliga skador och då vet vi inte riktigt egentligen då UFC är glada för att mörka den emellanåt negativa sidan av MMA (såsom tok-knockar osv). Men jag kan inte direkt minnas att någon i aktiv ålder varit tvungen att lägga på grund av skada men det kommer ju att hända förr eller senare precis som i andra sporter.

 9. poker skrev:

  Den som är #1 contender SKA möta champen, oavsett om de är bästa vänner. Inget tjafs, inget trams.

  Sen matchar ju UFC nästan aldrig vänner mot varandra om det inte är absolut nödvändigt, eller att de går med på det.

 10. greg skrev:

  MMA är en lagsport och som tidigare talare nämner så är det en extrem skillnad på att lira lite boll mot varandra och att gå in i en bur och försöka slå den andra medvetslös, det är inte “sport som sport”.
  Jag respekterar Jardine och Rashad vilken väg dom än väljer att gå. Vägrar de att mötas p.g.a att dom är klubbkamrater och goda vänner så har jag inga problem med det. Rashad kommer inte vara champ så länge och om UFC väl släpper fram Machida någon gång tror jag inte ens att den här diskussionen har varit nödvändig överhuvudtaget.
  Om de å andra sidan väljer att bortse från vänskapen i 15 minuter och kriga mot varandra gör det mig inget, absolut inte. Det skulle nog bli en riktigt bra match och vinnaren tar bältet.

  Det återstår att se hur det här utspelar sig, just nu koncentrerar jag mig på att heja på Jardine på lördag!

 11. Burre skrev:

  Fan vad cool video med Wand och Shogun aldrig sett förut, riktigt schysst sparring!

 12. Niclas skrev:

  MMa bör betraktas för den sport det är inte jämföras med andra idrotter.
  Vidare tycker jag det är att trivialisera problemet att kalladet för tjafs och trams som Poker gör.
  Uppenbarligen har fighters olika inställning till att möta kompisar eller träningskamrater. Randy hade inga problem att möta Silvia, medan den senare tolkade Randys vilja att utmana honom som tecken på att Randy inte ansåg att de var vänner längre. Jag tycker man får respektera att olika fighters har olika inställning. Idrotten är såpass våldsam att det bör anses som fullt acceptabel om en person inte vill möta en kompis.

 13. skurtbert skrev:

  Jag tycker man ska repektera att vissa människor ogillar att slå sina vänner med full kraft. Det känns faktiskt inte så jättekonstigt när jag tänker efter.

  Har man problem med detta ska man naturligtvis kunna föra en dialog med matchmakaren och slippa, det finns alltid någon annan som är intresserad av bältet! Det är ju trots allt en sport som både de som slåss och de som tittar ska kunna njuta av.

 14. pirreus skrev:

  Säger som Anders dessutom är det så mycket stjärnor i Light-heavyweight divisionen så det är väl skitsamma om dom slåss eller inte.

 15. Jens skrev:

  Inte för att vara den som är den, men är inte titelmatcher 25 minuter, om dom nu går mot full tid…

 16. Niclas skrev:

  Jo, det stämmer ju Jens. Kanske är det därför Jardine inte vill möta Evans. 15 minuter hade kanske varit ok :wink:

 17. Alexander on tour skrev:

  Ja om de inte vill mötas ska de inte behöva. Har full förståelse för detta. Men vissa ovanstående människors resonemang ska far kunna möta son och bröder mot bröder. Vad befinner vi oss eg, Romartiden?!

  Sen är enda sättet jag blir glad i denna matchen om det blir en dubbelknock. Allt annat är en besvikelse.

  Och fan vad Rashads fru har jobbig röst.

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235