Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » Kang är tillbaka i Kanada

Kang är tillbaka i Kanada

När Denis Kang debuterade i UFC sågs hans som en ny titelumanare. Men det gick inte riktigt som det var tänkt. Istället blev BJJ-svartbältet och Pride-veteranen Kang, utstrypt av Alan Belcher på UFC 93.

Ytterligare ett bevis på hans dåliga koncentration sa en del efter matchen. Kang hade nämligen då förlorat fyra av sina sju senaste matcher. Dock mot namn som Misaki, Mousasi och Akiyama. Men den oövervinnerlige Kang som vann 22 matcher mellan 2002 och 2006 hade helt enkelt blivit mänsklig.

Förklaringen till hans bleka insats mot Belcher kan i alla fall delvis vara att han tre veckor före matchen bröt vristen, vilket självklart förstörde alla förberedelser. Men på UFC 97 i helgen ska Kang göra ett nytt försök att visa folk att han kan leva upp till sitt rykte från Pride. Då möter han den farlige fransmannen Xavier Fouka-Pokam i en match som handlar lika mycket om stolthet som om rankinglistor. Och han gör det inför hemmafansen i Montreal. Därför är jag glad att han ville svara på några frågor från MMAbloggen inför den viktiga matchen på lördag.

Vad är dina tankar inför matchen på UFC 97?
Jag är väl förberedd för vad min motståndare än försöker. Jag har tränat enbart i Montreal inför matchen och jag är riktigt bra förberedd och självsäker. Jag har haft stor hjälp av mina coacher Marcus Soares, Firaz Zahabi och Jon Chaimberg.

Vad vet du om din motståndare?
Han är en kickboxare från Frankrike som också är en bra grappler, det är vad jag vet.

Vad tänker du nu om förlusten mot Belcher?
Det är det förflutna, jag kan inte ändra något.

Tänker du på dina två senaste submission-förluster?
Det är ingenting jag tänker på. Jag tränar bara hårt och jobbar på vad jag gjort fel förut. Det är något som kan hända alla även om man har svart bälte.

Är det någon förlust du är besviken över?
Kanske matchen mot Kazuo Misaki, den var jämn och hade kunnat gått åt båda hållen. Men jag är inte bitter över förlusten. Förluster är en del av en fighters liv.

Vilken del av din karriär du mest stolt över?
Varje dag dag är min bästa dag.

Var du tidigt säker på att du ville satsa på MMA?
Från början var det inte det, då ville jag bara träna BJJ. Jag var rädd att fightas, men när jag blev äldre bestämde jag mig för att prova det. Men om någon för 11 år sedan när jag debuterade hade sagt att jag skulle fightas i Pride och UFC, då hade jag trott att personen ljög.

Hur är det att gå matcher i USA jämfört med Japan?
I USA är dom mer organiserade, man får reda på sin motståndare månader i förväg. I Japan får man veta det några veckor före vanligtvis. Annars är mycket detsamma.

Vad förväntar du dig av resten av 2009?
Jag önskar mig inget mer än bra träning och bra matcher.

Tror du Anderson Silva försvarar sin titel på UFC 97?
Jag tycker att Thales Leites är riktigt bra, men Silva har självklart övertaget eftersom han varit mästare så länge.

Ser du dig själv slå Anderson Silva?
Det säger jag när jag möter honom.

Vill du ha en rematch mot Akiyama nu när han är i UFC?
Det händer om det händer, men det är ingenting som är speciellt viktigt för mig. Jag accepterat att möta vem som helst de vill att jag ska möta.

Kommer du att fortsätta i sporten efter din egen karriär?
Ja det tror jag att jag gör. Jag hoppas att jag har mitt eget gym en dag och kan fortsätta med det jag gjort hela karriären.

8 Responses to “Kang är tillbaka i Kanada”

 1. Vinnysimmo skrev:

  “Varje dag är min bästa dag”
  HAHA!

 2. Joakim Borgudd skrev:

  Haha, ja han var lite kort i sina svar, men han är väl fokuserad på helgens match, schyst att han hade tid med mig i alla fall. Antar att det kanske är lite andra större medier som vill snacka med honom före matchen hehe :wink:

 3. skurtbert skrev:

  Lite besviken blev man ju över hans senaste insats… Kul med ännu en intervju!

 4. eric skrev:

  Hemskt att se mot belcher, men han är fortfarande grym!

 5. julle skrev:

  hahaha gillade den varje dag är min bästa dag, helt rätt!

 6. stefan skrev:

  Härligt! Hur går era intervjuer tillväga egentligen? Ringer ni dom eller är allt per mail och sånt?

 7. Joakim Borgudd skrev:

  Det varierar lite, med de svenskar jag intervjuat har en del varit över telefon, men av praktiska skäl har intervjuerna med utländska fighters än så länge varit via mail. Men planen är att också förbättra det i framtiden! Allt för att kunna få bättre intervjuer.

 8. David skrev:

  sweet! mer intervjuer :)

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235