Misaki mot Nakamura i augusti

Det verkar som att Kazuo Misaki trots sin fängelsedom kommer att vara med på Sengoku 9 som går den 2 augusti. Där ska han möta sin landsman Kazuhiro Nakamura och matchen var från början tänkt att avgöra nästa utmanare till mästaren Jorge Santiago, en fighter de båda förlorat mot.

Problemet är dock att Misaki direkt efter matchen blir avstängd från Sengoku som straff för sitt brott och därför inte är aktuell för en framtida titelmatch. Dessutom kommer hans lön från galan skänkas till välgörenhet. Enligt representanter från galan låter man matchen gå som planerat för att inte Nakamura ska få lida för Misakis brott.

Prideveteranen Misaki blev dömd till fängelse efter att han stuckit från en poliskontroll då han blev stoppad för att ha pratat i telefon under körningen. Totalt har han ett record på 21-9 och vinster mot bland annat Dan Henderson, Denis Kang och Joe Riggs samt en titel i Prides GP 2006. Frågan är var vi ser honom härnäst då han är avstängd i Sengoku men hans fängelsestraff inte kommer träda i kraft på länge. Kanske öppnar det för en ny match i Strikeforce för stjärnan Misaki.

Nakamura kommer från Yoshidas dojo och är alltså Judoka från början. Han har gått i både Pride och UFC med blandat resultat men har sett bättre ut sen han flyttade ner till mellanvikt. Hans record är 13-9 men förlusterna är mot några av världens bästa som Josh Barnett och Wanderlei Silva. En vinst för honom lär i alla fall resultera i en titelchans mot suveräne Jorge Santiago som närmast möter Vitor Belfort i Affliction.

Och som helhet känns Sengoku 9 som ett riktigt intressant kort, främst är det självklart för finalrundan i deras fjäderviktsturnering. Men vi får även se en titelmatch i lättvikt där Satoru “benlåset” Kitaoka ska försvara sitt bälte. Dessutom deltar kända japanska namn som Akihiro Gono och Eiji Mitsuoka.

Finalrunda GP fjädervikt
Hatsu Hioki vs Masanoru Kanehara
Michihiro Omigawa vs Marlon Sandro

Titelmatch lättvikt
Mizuto Hirota vs Satoru Kitaoka

Supermatcher
Kazuo Misaki vs Kazuhiko Nakamura
Kazuyuki Fujita vs Blagoy Alexandre Ivanov
Choi Mu Bae vs Yoshihiro Nakao
Clay French vs Eiji Mitsuoka
Dan Hornbuckle vs Akihiro Gono

2 Responses to “Misaki mot Nakamura i augusti”

  1. Mikael Marffy skrev:

    Kommer bli grymt! Omigawa som också är från Yoshidas Dojo har ju överraskat en hel del i sina sista matcher så det kommer bli kul att se honom igen! Sen hoppas jag Nakamura manglar Misaki!

  2. MMABloggen » Blog Archive » Det jag ser mest fram emot… skrev:

    [...] se hur publiken mottar Misaki när han kommer in, full av skam på grund av hans klammeri med rättvisan. Ska även bli intressanta scener eter matchen om han vinner matchen och vad det innebär avseende [...]

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235