En intervju med Jake Shields

Jake Shields har kallats den bästa welterviktaren utanför UFC och har ett imponerande facit sen debuten 1999. Bland annat har han varit mästare i Shooto samt EliteXC och ska nu möta Jason Miller i en match om det vakanta mellanviktsbältet i Strikeforce. Matchen går den 7 november på “Fedor vs Rogers” och är kanske den största i Shields karriär.

I juni besegrade han Robbie Lawler i sin debut för Strikeforce, en match som gick i “catchweight”. Nu tar han steget fullt ut till mellanvikt, delvis för att han inte vill riskera att tvingas möta sin träningskompis Nick Diaz. Flytten öppnar också för fler stora matcher för den nu 30 år gamle Shields som redan visat sin kvalité som welterviktare. Därför är vi glad att kunna presentera en intervju med honom inför matchen mot Miller.

Hur känns det inför titelmatchen mot Miller?
Jag kommer att vinna via submission eller TKO och jag känner mig definitivt som den bättre fightern av oss två.

Hur är det att gå matcher i Strikeforce?
De behandlar mig riktigt bra och de är verkligen en bra organisation. Nu när det blir en show med CBS tror jag det kommer att göra mycket för Strikeforce och MMA i stort. CBS kan nå en helt ny grupp av människor.

Vad säger du om att vara på samma kort som Fedor?
Det är kul, han är en av världens bästa fighters.

Är din flytt till mellanvikt permanent?
Förmodligen inte, men det är där de stora matcherna finns för mig just nu. Men jag väger ungefär 195 pounds för tillfället och försöker lägga på mig mer vikt.

Vill du gå matcher i UFC?
Jag fokuserar bara på matcherna jag har framför mig. Jag får se hur allt är när den tiden kommer.

Blir pressen att vinna större ju längre din vinstsvit blir?
Jag vill alltid vinna, men jag försöker att inte tänka för mycket innan match. Jag försöker bara att fokusera på min motståndare. Om man börjar oroa sig över att förlora då ger man motståndaren en fördel.

Hur kom du in på MMA?
Jag började brottas när jag var sju år och fortsatte genom alla min skolår. Jag träffade sen Chuck Liddell under college och började träna på hans gym för att hålla mig i form för brottningen. Men efter bara två veckors träning gick jag min första match och vann. Jag gick sen fem matcher under mina första nio månader Efter det började jag satsa seriöst och blev kär i sporten. Jag gillar verkligen att tävla på den högsta nivån.

Hur träffade du din mästare Cesar Gracie?
När jag var i San Francisco började jag träna med Cesar och förstås tog det min BJJ till en helt annan nivå. Då började jag även träna med Nick Diaz och det gänget och nu har det gått nästan 10 år och vi tränar fortfarande ihop under Cesar.

Hur är det att träna med Diaz och Melendez?
Det är riktigt bra, vi har känt varandra i så många år. Därför jobbar vi alltid bra ihop och för tillfället hjälper de mig inför matchen mot Miller.

Vilka är dina favoritfighters?
Nick Diaz, Gilbert Melendez, Jon Fitch, Shogun Rua, Fedor Emelianenko, Lyoto Machida och Demian Maia, Det finns så många bra fighters att det är svårt att bara säga några.

Hur har sporten förändrats sen du debuterade 1999?
Det finns mycket mer pengar! Och då kunde vi bara gå matcher på Indianska kasinon. Det var mer eller mindre förbjudet på alla andra ställen. Sporten har definitivt vuxit och alla har även blivit mer allsidiga fighters.

Hur var det att gå matcher i Japan?
Fansen där borta är mer kunniga i grappling och de ser alla försök till submissions man gör. De är också mycket tystare, men jag föredrar nog de mer högljudda fansen här i USA. Resorna kan vara tuffa och man får vanligvis bara tre veckor på sig att träna inför en match. Men det var en bra erfarenhet och det hjälpte verkligen min karriär. Särskilt när jag besegrade Hayato Sakurai och sen vann titeln i Shooto. Det var de matcherna som gav mig chansen i turneringen i ”Rumble on the rock”.

Vilken är den tuffaste match du gått?
Det var i finalen av en turnering i ”Rumble on the rock” år 2006, jag gick två matcher den kvällen. Först mötte jag Yushin Okami och det var ett riktigt krig där jag vann på domslut. Efteråt var jag helt utmattad men gick finalen 45 minuter senare mot Carlos Condit. Han hade vunnit över Frank Trigg med submission tidigt i första ronden och var pigg. Jag fick övervinna min trötthet och gå ut och vinna matchen.

Hur kommer det sig att du är vegetarian?
Jag har varit det hela livet, så jag är uppväxt med att äta det jag äter idag. Så jag tänker inte särskilt mycket på det ärligt talat.

Finns det några fördelar med att vara vegetarian?
Jag tror att det är en hälsosammare och renare kost helt enkelt. Det funkar för mig i alla fall.

Är det något mer du vill säga?
Tack till mina sponsorer Tapout, Champion Nutrition och Rockstar. Och tack till alla mina fans och supportrar.

9 Responses to “En intervju med Jake Shields”

 1. Gurra skrev:

  Bra jobbat!, Jake Shield känns som en ganska skön snubbe hoppas verkligen han vinner över Mayhem

 2. Petter skrev:

  Alla snubbar är sköna jämfört med Miller. Bra jobbat med intervjun!

 3. Fredrik skrev:

  Vad kul att han är vegetarian! Är det några fler kända fighters än han och mac danzig som är det?

 4. samme skrev:

  härligt med shields! intressant att han inte ska stanna i mw kanske… med 195 pounds börjar han bli stor för ww

 5. Joakim Borgudd skrev:

  Tack för responsen, men av antalet kommentarer att dömma verkar vi vara ganska få som gillar Shields!

 6. Hepek skrev:

  Shields är grymm, kul o lästa.
  keep up the good work!

 7. foe skrev:

  Hur kan man inte gilla Shields?

  Bra fighter och bra intervju, tack.

 8. niclas 1 skrev:

  jag skulle verkligen vilja se honom i ufc! Varför inte en match mot GSP..!

 9. Farujah skrev:

  Grymt att MMAbloggen lyckas få till en intervju med en fighter av Shields slag, imponerande crew! ;D

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235