Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » King Mo till Strikeforce

King Mo till Strikeforce

Idag presenterade Strikeforce att man skrivit kontrakt med den spektakulära Muhammad “King Mo” Lawal. Den japanska publiken började älska honom direkt bland annat tack vare hans show på väg till matcherna. Men han är mycket mer än så och har imponerat även i ringen. Den dekorerade brottaren besegrade bland annat Travis Wiuff i sin allra första match i Sengoku och är fortfarande obesegrad efter fem matcher.

Med honom får Strikeforce ett riktigt bra tillskott i den lätta tungvikten och han väntas göra debut i december eller tidigt nästa år. Ännu är ingen motståndare presenterat med han lär definitivt vara sugen på en titelmatch relativt snart och kanske är han en fighter som kan hota suveränen Gegard Mousasi.

20 Responses to “King Mo till Strikeforce”

 1. jeNk skrev:

  Han har mycket kvar att bevisa innan han känns värdig att möta Mousasi. Men sen när styr “värdigheten” titelmatcher? :lol:

 2. yonsson skrev:

  jeNK: Precis min tanke. Man kan ju ha som första mål att få se honom mot en bra motståndare som är i samma nivå som hypen kring honom.

 3. Emil skrev:

  Och vemfan ska Mousasi annars möta då? Matchen mot Sokoudjou är ju bara tramsig och någon annan topp25 fighter i lätt tungvikt finns väl knappast tillgänglig? King Mo är riktigt otestad men visar iallafall potential.

  Nä, skicka Mousasi till UFC efter sina 3 fighter i strikeforce. Vill inte att han ska gå ett grymt öde till mötes och slösa bort sin talang på att möta freaks i japan och nollor i strikeforce.

 4. Joakim Borgudd skrev:

  Nej nej, menar väl inte heller att han skulle vara “värdig” egentligen kanske, men namn som Southworth, Randleman, Whitehead, Filho (?) känns ju jävligt osexiga alltså…

 5. Farujah skrev:

  Mousasi känns väldigt ohotad i strikeforce, sokoudjou kommer få smaka ordentligt.

 6. äpplet skrev:

  grymt!

 7. christian skrev:

  @ Emil
  Roligt att du kallar den näst största mma organisationens fighters “nollor”. Tror det säger mer om dig än om dom.
  Har du funderat lite kring vad som händer ifall alla fighters bara springer till Ufc? Du kanske inte gillar att få mer galor att titta på än Ufcs?

  Ännu en stark värvning av SF som mer och mer spänner musklerna. NICE!! war SF!

 8. julle skrev:

  Christian eller så är du en rebell som MÅSTE gå imot allt hela tiden. Emil har väldigt rätt.

  Hur kan du hellre se fighters i dåliga matcher än fighters i bra matcher?

 9. acke skrev:

  Bara för att det inte är UFC betyder det inte är “dåliga matcher”. Så det så! :(

 10. bony skrev:

  Nä, Christian har helt rätt. Härligt med ännu en stark värvning till Strikeforce!
  (Christian, Julle) Fattar ni inte att konkurrens är en positiv sak för utvecklingen av sporten? Vem vill ha en jätte som kan styra hela marknaden (och därmed kan de sätta vilka priser, regler, löner osv som de vill). Det är INTE nyttigt för sporten att bara ha EN stor aktör på marknaden. Särskilt inte med tanke på hur hänsynslösa de har varit emellanåt mot både andra organisationer och mot sina egna fighters. Ganska många missnöjda killar där angående både kontraktsituationer osv. De är dessutom den enda organisationen som vägrar tänka nytt och vägrar samarbeta med andra organisationer. Försök se det ur det lite längre perspektivet. Tänk på alla kommande stjärnor, utvecklingen av sporten osv istället för på de matchups som ni vill se i nuläget. Konkurrens är bra!

 11. christian skrev:

  @ julle
  Ena delen till varför jag skev det jag skev är vad bony tog upp : konkurensen. Konkurrens är alltid nyttig för all tillväxt, ifall det så handlar om mma eller annat. Hålller helt med bony om utveckling och nytänk.
  Sen är det verkligen inte så att jag inte gillar Ufc. Ufc är den största organisationen med dom största och mest begåvade stjärnorna.
  Men Ufc är också bäst på marknadsföring och att få fram dom stjärnor som dom vill promota. Många av dom “stjärnor” som vi längtar efter att få se fightas är personer som Ufc promotat - lagt tid och pengar på (sen säger jag inte att dom inte är grymma fighters). Att tro att Ufc fiskar upp alla duktiga och sevärda fighters av den enorma sjö som finns i världen är nog ganska naivt att tro.
  Att det finns en annan stor organisation som även sysslar med att få fram talanger i sporten och lägger ner tid och pengar på att utveckla dom kan knappast vara av ondo. Det borde enligt mig göra att fighters som kanske inte hade haft en chans att utvecklas till sin fulla potential i Ufc (antingen för att dom inte blev funna eller för att organisationen inte tror på dom, och alltså inte lägger ner sin tid och pengar på dom), kan göra det i SF.
  Jämför hur länge SF och Ufc har funnits (inom mma vill säga), titta på vart Ufc var när dom startade. Vad hade hänt ifall alla duktiga fighters hade sprungit iväg till PRIDE? Tror du att mma som sport hade varit där den var idag ??????????????

  Att stjärnor som Fedor och Mousasi, eventuellt framtida stjärnor som Lawall, Big foot och Lashley (inte klart men det lutar ju åt det) väljer att gå till Strikeforce skapar ju ett alternativ och möjliggör att fle störe namn sällar sig till deras organisation.
  Tror du seriöst att SF inte kommer göra fler värvningar för att fylla ut sina viktklasser?? Tror du inte att SF sa till både Fedor och Mousasi mfl att dom kommer göra en stor satsning och det var därför dom gick dit?? Hur såg Ufcs tungvikt ut för typ 1.5 år sen, tyckte du den var bra?? Hur gjorde dom den bra? Jo genom att VÄRVA folk som dom sedan byggde upp! Shane Carwin mfl….ring a bell?

  Jag vill se dom bästa matcherna som promoters kan sätta upp på denna planet, och planeten är inte bara UFC. Ifall det betyder att duktiga fighters inte möter det bästa motståndet som finns just nu i denna sekund så är jag game för det. För jag vill se att sporten VÄXER, att FLER talanger upptäcks och rent egoistiskt se fler bra galor.

  Så min fråga till dig Julle är :
  vill du vara en bakåtsträvare som behöver få omedelbar tillfredsställelse och inte ser längre än näsan räcker?

  Ifall det nu gör mig till en rebell som vill gå emot alla så Vivela Revulution!!!! :shock:

 12. julle skrev:

  Christian, jag ser gärna på strikeforce så länge dom levererar bra matchups. Det jag menar är inte att det är dåligt att Strikeforce värvar bra fighters, utan det som jag menar är att dom värvar bra fighters utan att ha killar som skapa intressanta matcher för dessa talanger.

  Titta tex på Mousasi som inom UFC hade haft väldigt intressanta matcher redan från start medan han i strikeforce får möta ganska dåliga motståndare än så länge….

  Självklart finns möjligheten att SF kan få in lite bra folk och därmed skapa intressanta matcher men det är inget som är spikat just nu

 13. Emil skrev:

  Christian,

  Tror du verkligen jag föredrar UFC av ren princip?
  Jag tycker Dream har en väldigt bra lättvikt.
  Strikeforce har tillgång till en hygglig tungvikt.

  Den lätta tungvikten däremot är EXTREMT fattig på toppfighters. Vem har Mousasi att möta? Han har redan krossat babalu totalt, och någon annan topp25 fighter har de verkligen inte. Så vem ska en av världens absolut bästa fighters i viktklassen möta? Randleman? Whitehead? En uppblåst mellanviktare med psykiska problem i Filho?

  Nejtack. Låt mig se Mousasi mot Machida, Rampage, Evans, Shogun, Vera, alla dessa Silva’s, Jon Jones, lil nog, eller kanske till och med Dan Henderson om han återgår till viktklassen.

  Hur kan man hellre se Mousasi mot de i sammanhanget usla fighters som strikeforce har än mot resterande topp25 som ufc innehar?

  Men lista lite intressanta Mousasi fighter i strikeforce.

 14. christian skrev:

  Emil :
  Vet inte ifall du läste det jag skrev ovan men jag kan väll dra det igen.

  Jag argumenterar inte emot det faktumet att jag mycket gärna skulle vilja se dom matcherna du nämner i Ufc. Men Mousasi är en fighter som dom kan bygga viktklassen runt i SF. Dom behöver bara tid att bygga den med egna stjärnor och värvningar.
  Som du säger så är HW divisionen bra nu i SF och med tid kommer lhw bli det med. Men den blir inte det ifall alla springer till Ufc. i övrigt hänvisar jag till det jag skrev ovan.

  Vettigaste matchups som jag ser för ögonblicket är en match i catch mot Verdum på 215-20,framtida match mot Lawal (men han skulle behöva säg 3 matcher innan) eller någon form av co-promot match.

 15. Emil skrev:

  Christian;
  Nu svarade du ju mig med följande inlägg

  “Roligt att du kallar den näst största mma organisationens fighters “nollor”. Tror det säger mer om dig än om dom.
  Har du funderat lite kring vad som händer ifall alla fighters bara springer till Ufc? Du kanske inte gillar att få mer galor att titta på än Ufcs?

  Ännu en stark värvning av SF som mer och mer spänner musklerna. NICE!! war SF!”

  Och ja. Strikeforce LHW fighters är “nollor” i sammanhanget.

  Om jag vill ha fler organisationer än UFC? Sure. Men då ska det finnas fighter åt dessa.

  Just nu är den vettiga matchupen du ser för Mousasi en fight mot en tungviktare. Ser du inte själv problemet med det?
  Och vilken fighter skulle strikeforce kunna co-promota mot Mousasi?

  Eller ska vi helt enkelt vänta 2-3 år och hoppas att strikeforce lyckas knyta de bästa talangerna före UFC och bygga upp dessa? Har strikeforce NÅGON lovande talang i viktklassen? Utöver just King Mo.

  Jag är inte en idiot som låter organisation gå före fighter. Jag ser MYCKET hellre Mousasi mot de bästa i viktklassen än att han ska offras i något taffligt försök till mångfald.

 16. bony skrev:

  Obs. Jag hatar inte heller UFC! Love it!
  Men som sagt så är konkurrensen viktig för tillväxten..
  Ställer mig i övrigt bakom det Christian argumenterar för!

 17. Emil skrev:

  Ja med lite tur blir det som i boxning. 50 olika organisationer och ett par udda superfighter då och då.

  Nej, denna sport förtjänar bättre. De bästa ska möta de bästa.

 18. bony skrev:

  Ja, men då vore det bra ifall UFC gör som de andra organisationerna - låter deras fighters gå matcher där. För publikens skull!

 19. lars skrev:

  Just det Emil lär upp dom. Om man ska vänta flera år kanske mousasi blir skadad och får sluta. Och hur kul är det om vi aldrig får se Fedor mot Brock,då kommer diskussionerna om vem som var bäst att pågå för alltid.
  Fler organisationer är bra men det ska vara en som är störst och bäst dit alla vill.

 20. Emil skrev:

  bony, de andra organisationerna gör så för att de är i behov av det. Det vore högst fördelaktigt att ha en stor liga/organisation som styr över alla toppfighters. Ur ett publikintresse perspektiv det vill säga.

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235