Aftonbladet skriver om MMA

“Rumble of the Kings var första gången som jag såg MMA live. Skillnaden mot när jag sett det i tv är att jag inte längre tycker att det är särskilt våldsamt. Jag har sett hundratals ytterst våldsamma knockouter i boxning men jag såg inget i Baltiska hallen som ens var nära att kännas otäckt.”

I en rapport från gårdagens K-1 i Malmö ger Aftonbladets Stefan Alfelt en väldigt positiv bild av sporten vi älskar. Till exempel porträtteras både Ilir Latifi och Jörgen Kruth som postiva föredömen. I en tid där motståndet bland annat i Tyskland är oerhört stort mot MMA och främst UFC är det skönt att det på hemmaplan i alla fall verkar gå åt rätt håll. Förhoppningsvis slipper vi mer skräckpropaganda och osanna påhopp i framtiden. Kanske är framtiden verkligen här.

8 Responses to “Aftonbladet skriver om MMA”

 1. Norre skrev:

  Alltid roligt, någon som vet ungefär hur många biljetter som säljs i USA? Genomsnittet alltså..

  Off Topic : Har Rumble of the Kings kommit ut än på nätet? Måste se Ilir igen :D

 2. Alexander on tour skrev:

  Vilket reportage. Så ska det se ut. Sakligt och informativt uatn skräckpropaganda. Heja Alfelt! Mer av dig i sportbladet säger jag.

 3. Enrique skrev:

  bra reportage och gött för sporten, men svennebananer behöver veta mer detta! Big UP Alfelt!

 4. Enrique skrev:

  behöver veta mera av detta*

 5. juelz skrev:

  Nu har jag inte läst reportaget men fler organisationer tror jag hade tjänat på att bjuda in journalister för få dem att se ett event med egna ögon. Jag vet inte hur journalister jobbar men det känns ju ofta som att den fakta dem “letar” upp oftast är det bästa av det värsta, och sen bildar dem den uppfattningen att det alltid ser ut så. Självklart tror jag inte att tex. Koscheck vs Lytle matchen hade fått så mycket postiva meningar om en journalist såg den matchen som sin första MMA fight live eller på tv, En av aledningarna till att jag tycker armbågar på mark ska tas bort. Men det är ju typ 1 av 100 fighter som blir sådär blodig och brutal.

 6. Joakim Borgudd skrev:

  kanske ska du läsa reportaget? ;)

 7. juelz skrev:

  Läst reportaget nu och det var riktigt bra, bara positiva grejer.

  Jag menade inte i mitt förra inlägg att alla journalister är dåliga utan ville bara påpeka att fler borde följa Alfelts exempel och gå och titta på en MMA gala live innan dem skriver en negativ artikel tex. Något dem tyska journalisterna på bild kanske borde ha gjort innan UFC kommer till stan istället för att skriva om gamla myter och lägga upp en skrattretande video med dvärgar som slåss på ett bord tex…

  Men det känns kul att det blir mer positiva tongångar här i Sverige, kanske snappar UFC upp det och ordnar en gala här ganska så snart.

 8. Morgall skrev:

  Dana white bjöd in journalister till events i USA, och det har funkat ganska bra”".

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235