Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » Dagens citat

Dagens citat

“Efter de senaste veckornas intensiva debatt om MMA-sportens berättigande fick den här galan knappast några förbudsivrare att tänka om. Det var brutalt hårda smällar som delades ut, men precis som i debatten om proffsboxning diskuterar man mer etik än följder av våldet. Det finns många sporter som har betydligt fler allvarliga skador.”

Aftonbladets Stefan Alfelt var självklart på plats under gårdagens K-1 “Rumble of the Kings” och idag skriver han ett reportage från galan. Just det här stycket kanske inte är det mest positiva någon skrivit, men det känns som ett litet steg framåt när en känd sportjournalist konstaterar det vi sagt hela tiden, det finns sporter med betydligt värre skador. Dessutom handlar större delen av texten faktiskt om matcherna och hur underhållande de var.

7 Responses to “Dagens citat”

 1. Akira skrev:

  Kul! Roligt med lite mer fokus på matcherna i sig också

 2. Shane skrev:

  Tycker det var otroligt bra skrivet, och just som du säger, så säger han det vi redan sagt ett flertal gånger men ingen lyssnat på.

  Och bra att han faktiskt skrivit om matcherna istället för att ha en itnervju med martin ingvar

 3. Niclas 1 skrev:

  Trevlig med ett reportage om själva galan i en etablerad tidning.

  “Det finns många sporter som har betydligt fler allvarliga skador”
  Det är problematiskt att uttala sig på det sätter just nu i denna debattsituation. Han utvecklar ju inte alls vad han menar. Jag ställer mig väldigt tveksam till det ständiga argumentet “det finns andra sporter som medför mer skador” Han säger detta utan att uttrycka vad han menar.

  Kritikerna ifrågasätter MMA (och boxning) för dess LÅNGSIKTIGA risker för hjärnan och funktionsförmågan. (Att t.ex. jämföra med ridsport är ju enbart relevant om kritiskerna skulle anklaga MMA för just matchnärarelaterade dödsfall. Men kritiken handlar sällan om det.).

  Det behöver göras studier som visar hur det förhåller sig. Och någon värdeneutral forskare borde sammanställa den forskning som finns och som är relevant i MMA-fall. Det är ju helt meningslöst att någon forskningsokunnig och moraliserande politiker refererar till en enstaka studie, och dessutom drar större växlar än forskarna som gjort studien gör (använder studien som slagträ). Det är så mycket vi inte har kännedom om=studier behövs.

  Jag har svårt att se så många andra sporter där utövaren utsätts för så mycket upprepat våld mot huvudet som sporter som involerar boxning, MMA, kickboxning, K-1, och thaiboxning. (boxning är sannolikt den mest riskabla sporten).
  Jag tycker debatten är alldeles för osaklig och onyanserad. Motståndarna blandar ihop sakkunskap med moral, och många förespråkare säger osakligt baserat “det är inte farligt”. När man talar om “farligt” och “skador” i den offentliga debatten borde det krävas en definition av begreppen. Speciellt borde forskare som Martin Ingvar vara mer saklig och mindre moralistisk.

  Hur som helst, en grym svensk gala igår!!!

 4. Mattias skrev:

  Jag skulle vilja påstå att den mesta elitidrott är skadlig. Tror absolut att för många slag i huvudet kommer påverka dig på olika sätt. Inom min egen idrott, basket, har jag många vänner som efter ett liv fyllt av hoppande har så söndriga knä att de inte längre kan motionera. De flesta elitidrottare är välmedvetna om detta, jag känner ingen som har för den delen förbannat passionen till den idrotten som många gånger kan liknas med första kärleken…

 5. Shane skrev:

  Håller med dig Mattias, om man håller på med idrott på elitnivå så är man väl medveten om riskerna och eventuella skador.

  Det jag blir mest sur på när folk kritiserar mma är att de inte förstår att det faktiskt är folk som har det som jobb och tränar lika många timmar i veckan som andra jobbar..

  De tror att det är två st huliganer eller kriminella som fått kontrakt pga deras långa register av våldsbrott..

 6. norre skrev:

  Fan va härligt ändå. att få läsa i Aftonbladet om illir Latifi känns ju overkligt men riktigt roligt

 7. Lars skrev:

  intessant debatt det här.. Vad jag inte förstår är varför folk försöker släta över det hela tiden. Det finns garanterat fler dödsfall och alvarliga olyckor i många sporter, garanterat fler som kolat i dyksporter, fotboll, hockey och ett antal motorsporter… Det kan till och med vara farligt för åskådare att gå och titta på om man ser till olika motorsporter (F1 och Rally t ex.) eller hockey som Espen Knutsen bevisat :wink:. till och med fältritt som Musse nämnde i Debatt. Men det är helt ointressanta argument, frågor och jämförelser… Så till alla er nej-sägare: var går gränsen mellan kamp och våld? och varför är det fel med våld så länge det inte är påtvingat?
  tack för mig.

  /Lars

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235