Inför Superior Challenge 4 - Invägningen

Det har varit en händelserik dag hittills. Även om min medbloggare Joakim och jag haft mycket kontakt med varandra så vad det första gången vi träffades idag. Han var något längre än jag hade föreställt mig men i övrigt så var han lika trevlig och insatt i sporten som jag kunde hoppas på. Idag var även första gången jag deltog på en invägning inför en MMA-gala.

Invägningarna ägde rum i Stockholm Kickboxnings lokaler och vi var framme lite innan invägningarna skulle äga rum. En efter en gled fighters och övrigt MMA-folk (skribenter, tränare och klubbkamrater) förbi och det var en förväntansfull stämning. När det väl är dags för invägningarna såg vi att de skulle använda en vanlig badrumsvåg i glas vilket båda jag och Borgudd tyckte var anmärkningsvärt då arrangemanget kring galan håller hög klass. Senare fick vi förklarat av matchmaker extraordinär Manos Terzitane att den vågen de tänkt använda gick sönder bara minuter innan invägningarna på grund av fuktskada och att denna våg var nödlösningen vilket förklarar saken.

Invägningarna börjar och det flyter på ganska bra, många tvingas att näcka fullständigt för att klara vikten och frågan jag ställer mig är hur ett par kalsonger eller boxershorts kan väga ett halv kilo? Tor Troéng är den enda fighter som behöver ytterligare tid för att klara vikten vilket han senare gör. Tilläggas kan att hans underkläder endast vägde ett hekto (vilket för mig känns mycket mer rimligt). Acacio är den mest självsäkre på vågen då han ställer sig i full mundering och klarar vikten medan Gonzalez, Jakaczynski och Cedenblad verkar ha varit de som fått anstränga sig mest för att klara vikten.

När det är dags för Madadi att ställa sig på vågen höjdes volymen och trycket i den trånga och vid detta laget ganska varma lokal. De flesta känner till att “Maddog” brukar showa, stirra ut sina motståndare som om de vore hans värsta fiender och därefter gör han det klassiska skriket när han står och spänner sig. En något förvånad och förskräckt Smirnovas knuffar undan Madadi när han ställer sig panna mot panna med honom och flera går emellan för att sära på dem när det blir för hett. Många i publiken jublar och hejar på Madadi medan till exempel Jesper Gunnarson som representerar SMMAF inte alls ser road ut av Madadis utspel. SVTs “Uppdrag granskning” som är på plats håller kamerorna varma.

Det tråkigaste för dagen var att Martin Wojcik, som vi tidigare intervjuat inför galan, inte kommer att få gå match då hans motståndare varit sjuk under flera dagar och varit tvungen att dra sig ur. Matchmaker Manos Terzitane berättar för oss att han förgäves sökt efter en värdig ersättare för Sascha Weinpolter men tyvärr utan framgång. Jag växlar några ord med Wojcik och hans frustration och besvikelse är uppenbar och det är inte så svårt att förstå.

Fullständigt resultat från invägningarna
Reza Madadi (72,8) vs Mindaugas Smirnovas (72,8kg)
Bobby Rehman (90,7) vs Daniel Acacio (88kg)
Tor Troéng (83,9kg) vs Mark Weir (83,7kg)
Diego Gonzalez (77kg) vs Yasushi Kitazaki (77kg)
Assan Njie (83,9) vs Tomas Kuzela (83,6kg)
Tchavdar Pavlov (65,8kg) vs Jose Luis Zapater (65,8kg)
Hamid Corassani (70,8) vs Peter Mettler (70,5kg)
Piotr Jakaczynski (76,5) vs Ibrahim Moginot (73,8kg)
Magnus Cedenblad (85,7kg) vs Jonas Hellqvist (85,8kg)
Navid Yousefi (65,8kg) vs Scott Pooley (64,7)
Meher Aziz (70,5kg) vs Michael Böbner (70,5kg)
Olivier Pastor (69,7kg) vs Ocimar (70kg)
Gabriel Mboge Nesje (64,8kg) vs Nicklas Bäckström (64,8)

6 Responses to “Inför Superior Challenge 4 - Invägningen”

 1. OP skrev:

  Bra inlägg! Kul att ni är där!

 2. Klasse skrev:

  Kul läsning!

 3. Joakim Borgudd skrev:

  Bra skrivet jeNk! Intressant att jag var längre än du trodde. Invägningen var riktigt trevlig, många verkade rikigt tända och formen såg god ut. Främst såg Piotr Jakaczynski ut som ett riktigt monster till welterviktare.

 4. Jesper Gunnarson skrev:

  Så jag såg inte nöjd ut menar du? Reza är skådespelare när det kommer till invägning och det livar upp lite.

  Men vi får väl se hur det framställs i Uppdrag granskning

 5. jeNk skrev:

  @Jesper Gunnarson

  Det var bara min tolkning av ditt ansiktsuttryck… :grin:

  Ser att jag stavat ditt namn fel, ska åtgärdas.

 6. doc skrev:

  Är han arg? . Ser ut som killen står på den lokala pizzerian och muppar sig!

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235