Glommens Thaibox Falkenberg

Falkenberg. Industriområde. Bakom en Jet mack. Jag hade lite problem att hitta och för varje gång min digitalklocka skiftade siffror närmare 18.00, desto mer stressad blev jag. 17.55 hittade jag till sist industrilokalen med skylten på. Väl inne bytte jag om, öppnade dörren till träningslokalen och möttes av denna synen. Jag blev genast på gott humör. All stress jag hade känt var med ens som bortblåst. Denna fräscha, rymliga upplysta lokal som badade i ett hav av blåa mattor fick mig att le. Det fanns även en ovanvåning där nybörjarna höll till.

En synnerligen atletisk man i övre medelåldern upptäckte mig och sträckte fram en näve. Är det du som är Alexander som ringde innan? Välkommen. Ta ett rep och börja hoppa så börjar vi strax. Jag gjorde som Sven-Arne sa.

Uppvärmningen bestod av hoppreps hoppande, mer hopprep, 15 armhävningar, lite mer hopprep, 15 sit-ups och ännu mer hopprep. Vi höll på med detta ca 15 min. Sen skuggboxades vi över golvet och stretchade lite efter eget bevåg i 10 min.

Sen körde vi två och två med mittsar. Den som hade mittsarna bestämde vilka kombinationer som skulle köras. Men det var tvunget att vara först slagkombinationer och sen avsluta med spark. Killen jag körde med sparkade så hårt att jag fick be honom dra ner lite för att inte mina armar skulle lossna från kroppen. Vi höll på sådär ca 15 min och sen bytte vi. Efter det gick vi över till slagkombinationer och avsluta med knän i clinchen. En av tränarna gick omkring då och då och kollade till våra tekniker. Jag frågade honom om mina rundsparkar. Han sa jag hade god teknik men för dålig kraft och snärt. Att jag skulle vara mer aggressiv (han åsyfta inte emotionen utan intentionen) i spark momentet.

Han var duktig då han med små förändringar ändrade min teknik mycket. En så enkel sak som att sträcka på vristen ordentligt och ha en snävare vinkel gjorde mycket. När jag sparkade vänsterspark tryckte han lite på mina axlar, så att de vreds inåt mer. Det kändes mycket bra och det är nånting jag tar med mig nästa gång jag tränar.

Träningen bestod inte av en massa moment eller extrem ledarledda moment. Det var mer att nöta nöta nöta bread and butter teknikerna och hjälpa varandra. Vi höll på där i godan ro och försökte variera så mycket som möjligt och ge varandra råd när vi kände att vi hade något att tillföra. Jag gillar oftast mer när en träning är mer uppstyrd, men detta gav å andra sidan en härlig frihet och glädje.

Jag pratade med de andra som tränade, de kännde alla till MMA och har även en kille som vunnit brons i Bjj VM på klubben som lär ut Bjj. Dessutom har de haft besök av MMA tränare och tränat nedtagningar och SW.

Jag fick chansen att rulla med två killar också, killen i mitten var från USA och riktigt duktig brottare.

Jag hade inte en chans nånstans. Han hade fantastisk teknik och musklade inte en sekund. Han var otrolig på att ta ner, passera och hamna i position. Han byggde en skatepark i Falkenberg och som gammal skate:are själv hade vi en del att snacka om.

Jag pratade sen med Sven-Arne “Svempa” Mjöberg och hans döttrar Hanna och Sara. Alla kollade på MMA och favoritfighter var George St Pierre för att han var så well rounded, och för att han har så snygg kropp lade Hanna till. Några av er kanske känner igen denna familjen, och det är därför att de var med i fightermag för ett tag sen då de gjorde ett reportage om Hanna. Hanna tränar på Legacy Gym i Thailand där hon har gått 15 matcher. Sara har även hon gått en match i Thailand. Så de är inte bara väldigt snygga, de är riktigt duktiga på att fightas också. Och sämre kombinationer finns det ju. Själv är jag bara snygg och det kommer man ju inte långt med i ringen ;)

Sammanfattningsvis var det en härlig upplevelse. Lokalerna är fantastiska och folket som tränar där var riktigt schyssta. Ödmjuka och gästvänliga. Glommens Thaibox motto är : Alla ska trivas. Och det märktes verkligen. Hoppas på att få träna där igen.

Tack till klubben, tränarna och träningspartners. Tack till alla läsare!

Nu blir det ett uppehåll i turnerandet på ett tag men jag kommer tebax så småningom. Tills dess håll guarden uppe, annars kommer jag och tar er.

Mvh
//Alexander “on tour”

12 Responses to “Glommens Thaibox Falkenberg”

 1. robbo skrev:

  Kung, alltid kul att läsa.

 2. Petter H skrev:

  Tack Alex !!
  Det är lika kul varje gång att läsa om olika klubbar och träningsstilar.

 3. yonsson skrev:

  När kommer du och tränar med oss på Fighter muay thai på fighter center i göteborg då? Eller dög det bara med mma enna eller? :neutral:

 4. björn skrev:

  Jag gillar dina turnérapporter! snyggt jobbat.

 5. Alexander on tour skrev:

  Jenk (foto på lokalen) parenteserna var ämnade för dig så att du skulle veta vart du skulle lägga upp respektive foto. Dom var inte tänkta som en del av texten. :lol:

 6. Alexander on tour skrev:

  Jag kommer gärna till Muay thai på fighter center. Lovar ni att ge mig privatlektioner för att förbättra min clich då enna eller? :cool:

 7. Henke skrev:

  Trevligt reportage!
  Trist bara att man inte va där och fick rullat lite me dej…
  Har länkat till inlägget från vår hemsida nu - http://www.thaibox.se

  ha de´

 8. julle skrev:

  hahaha du är en väldigt skojjig filur och skriver intressanta saker, love it!

 9. Tobbe skrev:

  Kan rekommendera Adrenaline Fighters MMA i Alingsås.
  http://www.adrenalinefighters.se/
  Riktigt bra ställe, där jag tränar själv. Eller tränade snarare.. Jävla axel. :cry:

 10. Alexander on tour skrev:

  Söndercool hemsida som har adrenaline fighters. Måste fan dit nån gång.

 11. mange skrev:

  när blir det reportage om din egen mma-klubb..sthlmshoot??

 12. Alexander on tour skrev:

  Det kommer, men det är svårt att inte vara partisk. Men det blir av.

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235