Varberg - Sol, vår och kampsport

I Varberg lyste solen sådär härligt som den gör när våren bestämt sig för att dra bort gardinerna en smula och titta ut genom fönstret för att se om det är dags att kanske ta sig en promenad. Jag hade lånat cykel på hotellet och åkte runt Varbergs fästning försökte jag bestämma mig om jag skulle träna Thai eller BJJ. För vad jag kunde utröna av internet så fanns det ingen renodlad MMA-klubb i Varberg. Jag kände mig, det mjuka vädret till trots, lite sugen på att sparka på någon och bestämde mig för att hitta Varbergs Muay Thai. Detta var helt omöjligt. Det fanns en hemsida med adress och träningstider men problemet var bara att det inte låg någon klubb på angivna adressen. Inte heller visste turistförmedlingen eller gemene man på gatan nånting om någon thaiboxningsklubb. Så är det ibland, eller ganska ofta i små städer, vilket jag alltid förundrats över då man i små städer ju har utmärkta chanser att synas mer. I framtiden hoppas jag hitta klubben och träna där, men just denna dagen så slutade det med mycket cyklande och en del svärande, sen gav jag upp och åkte till BJJ-klubben.

Den var belägen i en gammal flickskola, vilket gjorde det lite obekvämt att fråga efter. Jag menar om du träffade en skåning på en äppelröd cykel som sa: “Ursäkta jag är inte från stan, men jag undrar vart flicke skolan ligger?”. Men det var inte svårt att hitta den och jag kom in och bytte om.

Det var flickskolans gamla gymnastiksal som träningen tog plats. Mattor låg utlagda i mitten av golvet och en man vid namn Mike log mot mig. Hej var det du som ringde? Mike var ca 185-190 lång, 50 år och smalt atletiskt byggd. Han hade gi på sig och hans svarta bälte var mer slitet än än en uteliggares
skor. Frågan är om det ens var ett svart bälte eller om Mike inte bara var så old school jiujitsu att han börjat med ett vitt bälte och sen tränat tills det blev svart av allt rullande. Han var mycket ödmjuk, snäll och pratglad och lånade mig en gi.

Resten av folket kom och vi blev en tapper skara på sex pers som värmde upp. Det var lite ovant att springa på trägolv och det kändes lite i knäna (30 bast som man är). Traditionell uppvärmning, springa och armhävningar. Sen var det dags för kast. Vi började med olika varianter av Judo kast och gick
sen över på svep. Sen lärde vi oss försvar mot kastet och sen ett svep på försvaret. Jag jobbade med en kille som hette Henrik (nu var det längesen, så förlåt mig om jag skriver fel, kommentera nedan så rättar vi på bloggen till det i så fall). Han hade blått bälte och var bra att jobba med.

Sen var det dags för lättare sparring. Vi började stående och skulle använda oss av de svep och nedtagningar vi jobbat med under passet. Planen var att släppa kast och svep ganska lätt för att sen sparras på marken. Det gällde dock att vara aktiv på marken, inte ligga och hålla guard. Hellre åka på lås och sen upp igen. Flöde i kampen var tanken.

Efter det struntade vi i nedtagningarna och sparrades vi bara på marken. Vi bytte partners ofta, vilket var kul då man fick köra med allt från brun till vitbältare. Jag försvarade min guard bra tycker jag, lyckades med svep och passeringar och vid ett tillfälle satte en armbar, men vid ett annat åkte jag på en själv, så det gick väl jämt ut antar jag.

Efter träningen var slut följde Carolina mig en bit på vägen. Det är nämnligen så att Carolina vill bli skådespelerska. Vi pratade om teater och om att hon ska söka lite olika skolor och jag rådde henne attta kontakt med nån skådespelare från Teater Halland och be om hjälp. Hon var lite nervös för detta, men lovade att göra det ändå. Så nu är det svart på vitt på bloggen Carolina, nu finns inga undanflykter. Alla på bloggen står bakom dig och hoppas på det bästa! Hör av dig om du behöver mer råd.

Jag vill tacka alla på Varbergs Kampsportsförening och önska dom lycka till i framtiden när de tävlar i Tävlings ju-jutsu, som är en sport där semikontakt mot kropp och huvud gäller vid anfall och fullkontakt mot kroppen när man försvarar eller kontrar. Mike är en mycket duktig tränare och hans elever likaså.

Tack till ni läsare, utan er ingen MMABloggen.

//Alexander on tour

10 Responses to “Varberg - Sol, vår och kampsport”

 1. jeNk skrev:

  Bra jobbat!

 2. Limpan skrev:

  Med de där leggingsen hade du ju lätt kommit in på flickeskolan! :) Tack för en bra artikel!

 3. skurtbert skrev:

  varken låter eller ser ut som en bjj-klubb… snarare trad. jujutsu.

 4. Enrique skrev:

  oj oj oj vilken

 5. Petter H skrev:

  Tack Alex !!
  Dina “On Tour” artiklar är väldigt inspirerande att läsa.
  Spec om alla små klubbar runt i landet som finns pga av nån genuint intresserad och driven människa.

 6. eric skrev:

  inte BJJ för fn!

 7. Joakim Borgudd skrev:

  Snygg rashguard Alexander, den varianten sitter som smort! :wink:

 8. Alexander on tour skrev:

  Nä, ska bli klyva hår så var detta nog ingen renodlad Bjj klubb. Mike är väl från början traditionell jujutsu kille. Som började träna thai boxning och sen Bjj och SW. Han blandar alla dessa stilar när han lär ut, även om vi inte körde stående när jag var där. Man skulle väl kunna säga att det är MMA då eftersom det är blandade kampsports stilar han lär ut, men då kanske främst betong och markkamp som jag förstod det.
  Han anordnar även ett sommarläger inriktat på submission. Musse Hasselwald var en av gäst tränarna nått år.

 9. Alexander on tour skrev:

  betoning ska det stå ovan, inte betong :mrgreen:

 10. Nörden skrev:

  Synd att du inte hitta Thai klubben, som ligger på gymet Enjoy där även shootfighting klubben ligger, men du är välkommen en annan dag :mrgreen:

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235