Vik aldrig ner dig - Sthlm Shoot

Jag minns inte vilken dag det var. Inte vilket väder det var. Vad jag åt till frukost. Vad jag gjorde innan träningen eller vad jag gjorde när jag kom hem.

Men jag minns att jag lyssnade på Gravé dans la roche av Sniper. Jag minns att jag såg den välbekanta dörren dyka upp när jag gick upp för trapporna under slussen torget. Jag minns att jag bytte om och att Emilio höll i uppvärmningen. Jag minns att jag såg Måns i sina civila kläder precis innan träningen började. När vi som bäst löper omkring och värmer enligt Emilios instruktioner hör jag plötsligt Måns stämma ropa högt. - Alla tar en medicinboll!

Jag minns att jag såg den man på 190cm 100 kg med färgglatt tatuerade armar som vi kallar Månster efter hans grymma fyspass, stå i mitten av lokalen med en medicin boll höjd i skyn. Jag minns hur energin i rummet förändrades. Hur alla visste att det var dags att bita ihop för nu kommer det att bli jobbigt. Jag minns att han sa: “När Emilio säger till gör ni 20 squats, sen 15 armhävningar och 20 sprawls med bollen. Blir det jobbigt så säg till er själva: Det är bara en boll”. Jag minns att det var jobbigt att löpa med bollen och att Emilio gav kommando flera gånger. Och jag minns att vi alla gjorde varenda squat, armhävning och sprawls. Jag minns att Måns och Emilio gick och att Nico och Zoran höll i träningen.

Sen minns jag inte så mycket. Vi brottades. Tror jag. Kanske passeringar. Möjligtvis sparring. Men jag minns faktiskt inte. Det jag minns efter uppvärmningen är de sista femton minuterna av träningen. När Zoran säger åt oss att göra kullerbyttor till andra änden av lokalen och när vi kommer dit gör vi kullerbyttor tillbaka. Jag minns hur han och Nico manade på oss och såg till att ingen fuskade. Hur Zoran ställde fram papperskorgen och sa: “Måste ni spy gör det här, men ni ska göra kullerbyttor till vi säger stopp”.
Efter de sa stopp direkt började med nästa övning. Direkt. Ingen vila. Direkt. Jag minns hur vi gjorde upp hopp konstant i 3 minuter. Jag minns att jag ville ge upp flera gånger. Hur jag nästan gjorde det. Och jag minns det Zoran sa som förändrade allt. “Tänk inte - bara gör”.

Jag slutade tänka, jag kände hur mitt sinne blev lugnt, min blick och ansiktsuttryck gick från plågat till totalt nollställt, hur jag blev helt tom inombords, hur jag slutade tänka. Och hur jag bara gjorde. Jag minns Nicos ord som lät ungefär som om de sades under vatten: “Vik aldrig ner er”.

Jag minns suddiga bilder  av hur vi tvingades köra intervallträning tills benen var stumma av mjölksyra, med explosivitet och all vår kraft slänga en medicinboll i marken om och om igen i ett konstant flöde. Att inte sluta förrän de sade till. Armhävningar. Burpies. Situps. Allt med samma frenesi och längd. Jag minns hur jag kände endorfinerna kicka in då och då och fick mig att rysa längs hela kroppen. Jag minns hur vi snurrade runt så snabbt vi kunde. Skuggboxades. Snurrade. Skuggboxning. Jag minns hur jag såg en av killarna tappa balansen och ramla in i kettlebellsen.

Och jag minns hur Zoran och Nico till slut sa de magiska orden “Ta partnern bredvid er, ni vet vad ni ska göra” Jag minns hur vi gjorde den välbekanta ritualen där vi kramades och klappade högt och att träningen var över. Hur jag leende stapplade ut i korridoren mot omklädningsrummet men halvvägs där sjunker ihop framför en soptunna och av utmattning…spyr.
En kamrat ger mig en banan. Zoran ler mot mig i duschen och säger bra jobbat. Hur mycket jag älskar stämningen på klubben. Hur alla uppmuntarar varandra. Skämtar när det är tid för det, men brukar allvar när det är tid för det. Hur vi hjälps åt att bli bättre fighters. Hur vi tillsammans gör vårt bästa för att hedra det som blivit Sthlm Shoots inofficiella motto (som jag uppfattar det i alla fall) - vik aldrig ner dig.
Jag minns hur jag satte mig på tunnelbanan, klickade fram Dylan på ipoden och tänkte - Jag längtar till nästa träning.

Stocholm Shoot. Fighter Centre.

11 Responses to “Vik aldrig ner dig - Sthlm Shoot”

 1. Plat skrev:

  sveriges bästa mma klubb

 2. Lukas skrev:

  Jävligt bra skrivet!

 3. Tom skrev:

  Hur länge har du kört?någon tidigare kampsorts bakgrund?

 4. Alexander on tour skrev:

  Lite kick och thai när jag var 14-16 typ. Har väl kört ungefär ett år varav 6 mån på lite halvfart.

 5. Alexander on tour skrev:

  Plat - Word up!

  Tack Lukas! Är ganska nöjd själv faktiskt.

 6. pulvertomte skrev:

  Så jävla bra. saknar redan träningen !

 7. Mr Klister skrev:

  Jag blir otroligt motiverad av att läsa detta inlägg. Jag ska låta det cirkulera i huvudet under mitt nästa träningspass.

  Tack!

  (Skön låt för övrigt)

 8. mange skrev:

  Amerikansk dokumentärserie från 2009. I 15 delar. Världens mest lovande mixed martial art-atleter förenas med ett mål i sikte - att bli The Ultimate Fighter och vinna ett kontrakt med UFC. För första gången tävlar man nation mot nation när England, tränade av Michael Bisping tar sig an USA och tränaren:shock: Dan Andersson:shock:. Programledare är Dana White, VD för UFC.

 9. jeNk skrev:

  Första bilden är riktigt härlig…

 10. Niklas skrev:

  Skönt skrivet… Känner i detta nu av sviterna efter gårdagens
  pass, men fasen vilken skön känsla:mrgreen:

 11. Sara skrev:

  Bästa klubben och bästa grabbarna. Go sthlm shoot=)

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235