Akiyama får plugga engelska

Killarna på Nightmareofbattle har översatt vad Yoshihiro Akiyama sagt till en japansk site efter sin seger på UFC 100. Tydligen hade Akiyama missuppfattat en del saker under matchen och kanske får han plugga lite engelska inför nästa match.

“Skadan från den låga sparken i början var ganska stor. Jag tänkte att om han träffade mig där igen skulle jag inte kunna fortsätta. Jag ville ta en lång paus men jag missuppfattade det när domaren sa 5 minuter på engelska och tolkade det som 5 sekunder. Jag fortsatte fighten för tidigt och det tog mycket på min fysik.”

Han säger också att hans öga blev skadat när han blev nerslagen i den första ronden och att han därefter hade svårt med avståndsbedömningen. Men samtidigt säger han att Alan Belcher är den tuffaste motståndare han mött. Akiyama lär vara borta ett tag på grund av ansiktsfrakturen han fick i matchen men det blir intressant att se vem han får möta härnäst. Och jag är övertygad om att vi får se en bättre version av honom den gången.

15 Responses to “Akiyama får plugga engelska”

 1. boya skrev:

  Tycker faktiskt Akiyamas uppvisning var rätt imponerande, trodde matchen skulle bli jämnare, kändes som att allt Belcher hade att komma med inte var värt något för att vinna en fight.

 2. jb skrev:

  Jag vill nog fortfarande se honom droppa ner en viktklass, har svårt att se honom räcka till mot bjässar som t.ex. nate the great

 3. Joakim Borgudd skrev:

  Mm, jag tyckte också han gjorde det bra. Men med tanke på pungsparken, den oerhörda pressen och att det var första gången i UFC så kan han absolut bättre. Tempot är ju högre där än i Japan och han lär anpassa sig framöver.

  Och angående vikten så är det ju absolut så att folk bantar mindre i Japan, och Akiyama gick i 81 som judoka. Men frågan är om han verkligen ska börja banta massa vid 33 års ålder. Och Belcher är ju fan nästan 190 så han är ju lång i mellanvikten.

 4. Jonas skrev:

  mkt snack o lite verkstad ang sexyama tycker jagnn :eek:

  han imponerade inte så värst på mig med tanke på allt snack innan :roll:

  ska bli kul o se om han glider bort i glömska, eller om killen är For Real :twisted:

 5. Anders E skrev:

  mm han såg inte ut att ta tiden han behövde efter pungsparken, för han såg ut att verkligen vara i smärta!

  ska bli mycket kul o se honom nu när han känt på octagonen och haft sin debut, han kan absolut bättre!

 6. acke skrev:

  Imponerade inte på mig. Samtidigt tyckte jag Belcher vann fighten, men inte första gången det blir kontroversiella domarbeslut.

  “Finish the fight!” - Dan “Hendo” Henderson (han vet hur man gör det också =))

 7. deb skrev:

  Vill se mer av Japanen, oturlig pungspark där.. Ja, kan han droppa ner en viktklass vore det bra kanske? han såg liten ut. Rätt snabba sparkar han hade :twisted:

 8. Tobbe skrev:

  Acke! Hur kan du säga att det var ett felaktigt beslut?:???: Finns inte en chans att Alan Belcher vann! Akiyama är nog en utav asiaterna som kommer att lyckas bäst i ufc. Men han kanske borde gå ner en viktklass

 9. acke skrev:

  Haha oj vilken reaktion! Jag menar att Belcher vann pga mycket effektivare striking än Akiyama samt kontroll av oktagonen. Men nu blev det ju som det blev, I shall accept this and move on.

  Tycker även jag att han borde gå ner i viktklass om det nu känns som en möjlighet.

 10. ErikD skrev:

  Hmm, jag tycker att det är många top fighters som behöver gå i skolan!

  Typ nästan alla japaner och brasilianare….inte ryssarna…dom ska vara stora och tysta….

  Juste får inte heller glömma engelsmännen….dom fattar jag ingenting av

 11. Rebel-Ape skrev:

  Angående Sexyama så visste jag att han skulle få en tuff match mot beltcher. Det enda jag irriterades över var hans “ballhet” under matchen. Han aggerade i vissa lägen som om han var överlägsen stående men så var inte fallet. Matchen var jämn men jag gav endå han vinsten. Tror att Akiyama blir nog bättre i nästa match men han måste vara mer ödmjuk o respektera sin motståndares förmågor för annars kommer han bli KO av näsa flygande superman punch, ngt han som tur klarade av senast!

 12. Fjodor skrev:

  Crocop stannar i UFC.
  http://mmajunkie.com/news/15509/ufc-keeps-mirko-cro-cop-filipovic-in-the-fold-secures-three-fight-deal.mma

 13. Mikael Marffy skrev:

  Håller med Joakim om att där antagligen var rätt mycket press på honom i hans debut för UFC. Han är mega stor i Asien och tjänar multum där borta men väljer ändå att gå över till UFC. Samtidigt lär han ha studerat Kangs bananskals insatts rätt ordentligt och var nog inte så sugen på att debutera på samma sätt! Pungsparken gjorde nog sitt och likaså att han tappade ett öga. Tyckte debuten var bra och tror det bara kommer att bli bättre i nästa match!

 14. Styrkan skrev:

  Jämn match, med rätt vinnare IMO…

  Håller med resten av Internet i att han såg liten ut! Om Bielkheden fixar att banta och basta från 90 (?!?) till 70 borde väl Akiyama fixa 77kg. Jag menar, han lär väl inte banta mycket för att fixa 85…

 15. julle skrev:

  Styrkan: Bjälkis väger inte 90 han väger 82

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235