Alves sikar mot titeln

“Jag vill inte bara vara en kille i UFC, tjäna lite pengar och vara en i mängden. Jag vill vara den bäste och jag vill möta de bästa oavsett vilka de är. Min motståndare har inget ansikte, jag vill bara veta att han är den bäste jag kan möta.”
- Thiago Alves till TAGG radio

25 år gammal och redan i toppen av UFC:s weltervikt. Med 9 vinster och 2 förluster i UFC har Thiago Alves verkligen etablerat sig som en potentiell titelhållare i divisonen. Sen förlusten mot Jon Fitch 2006 har han vunnit mot bland annat Matt Hughes, Josh Koscheck och Karo Parysian och nu väntar sig alla han blir näste man att få en chans att erövra titeln i weltervikt efter att Georges St. Pierre och BJ Penn har gjort upp i januari. Oavsett vem det blir han möter säger Alves att han kommer att knocka sin motståndare. Man kan verkligen inte klaga på killens självförtroende.

Men han har fog för det han säger, stående är det få som kan matcha hans aggresiva och träffsäkra attacker. Och på marken är han inte dålig heller, men på hans senaste matcher har ingen ens lyckats ta ner Alves. Och då snackar vi om brottare som Hughes och Koscheck. Oavsett om det blir Penn eller St. Pierre som får möta Alves kommer de få kämpa hårt, det är en sak som är säker.

13 Responses to “Alves sikar mot titeln”

 1. Sirwan skrev:

  Tror inte GSP kommer få proglem att ta ner honom

 2. julle skrev:

  han har ingen chans mot GSP.

 3. jeNk skrev:

  GSP var ju imponerad av Alves och jag tycker att det säger en hel del…

 4. herr_tomte skrev:

  gsp äger honom dock ^ ^

 5. greg skrev:

  Jag tror penn skulle få det svårare än gsp mot alves. GSPs brottning är kanske den bästa i ufc just nu och det säger en del, jag tror absolut att han kan ta ner alves och att det inte är någon stor skillnad i styrka eller “athleticism” (låneord ftw). Penn däremot, lilla penn, skulle nog ha svårare att tackla den massiva styrkan alves besitter och även om han nog är bättre på marken än alves gäller det att hamna i dominant position och inte underst ätandes armbågar..

 6. brb skrev:

  Jag tror ärligt talat att GSP skulle förlora, Alves är fan föööör stor :D

 7. Karl-GSP skrev:

  THE RUSH ALL THE WAY!
  Som han säger om snacket mot Andersson Silva “Im in it for the challenge” :mrgreen:
  Alves kan ta titeln så länge (interim) GSP ska sänka SIlva best p4p in the world :cool:

 8. Johnny skrev:

  Tror inte Alves är redo för varken Penn eller GSP.

 9. yonsson skrev:

  Penn har väl bara tänkt gå upp en viktklass för at möta GSP? Han tänker väl inte stanna där..?

  Alves är grym och jag tycker GSP sett lite skraj ut för att fightas stående sedan han förlorade mot Serra så det hade nog varit en grymt spännande fight. Fitch skulle ju tydligen vara grym på takedowndefense och vi såg ju hur det gick.

 10. Daniel Bodin skrev:

  GSP har verkligen sjuka nedtagningar, tror inte Alves skulle få stå mkt i en sådan match

 11. skurtbert skrev:

  Tycker vi kan konstatera att GSP inte blivit gun shy, bara att kolla hans senaste 4 matcher. Tycker också vi kan konstatera att att GSP är en stor 170lbs-kille. Även om Alves skulle väga nåt kilo mer har jag väldigt svårt att se att han skulle vara föööööööör stor för GSP som någon utryckte det.

  Jag skulle vilja se en rematch mellan Alves och Fitch.

 12. Emil skrev:

  Detta är en fight vi måste få se, och faktiskt intressantare än BJ vs GSP (och det är ändå den fight jag ser mest framemot)
  Hur ska GSP ta ner honom? Han ser ju fan ut att ha ett omänskligt takedown försvar. Och stående tror jag tamigfan att Alves har edgen.

 13. jb skrev:

  vi kommer få se.. gsp kommer vinna mot penn på decision ;)

  dom är båda så duktiga att det kommer bli storleken som avgör.. mina två cent iaf

  sen känns det inte som nån står emot gsps takedowns för tillfället även om alves visat prov på riktigt bra td-defense så är gsp på en annan nivå

  men men det är ju mma så vad som helst kan hända

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235