Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » Är smärtstillande fusk?

Är smärtstillande fusk?

Tänkte att jag så här efter jag tuggat färdigt min lunch skulle svara på en kommentar jag såg (som inte egentligen var riktad till mig):

GG Allin skrev:
“Casha upp, var vänlig att förklara dig själv. Hur fuskar han? Var tar han fördel av att ta smärtstillande? Jag är väldigt drogliberal men jag tycker ändå att ni måste förstå att man kan behöva smärtstillande? Jag tror inte att ni skulle klaga när ni ska dra ut tänder hos tandläkaren? Den här killen är en fighter och har säkert ont i hela kroppen. Det är inte annat än rätt att han tar smärtstillande, tycker jag. Sherk däremot dopade sig och gav sig själv fördelar som ingen annan har. Vilket för mig självklart är fel.”

För det första finns det en överenskommelse om vilka substanser man inte får använda för att få gå en licensierad match i USA. Han bryter det avtalet och därmed gör han fel.

För det andra så utsätter sig en fighter för större risker när han har otillåtna preparat i kroppen. Smärtstillande tenderar att också vara blodförtunnande (vet inte om exakt dessa är det) vilket inte är bra om man får ett cut och kan leda till svåra konsekvenser vid inre blödningar. Det är inte heller bra om läkaren vid ringside sätter in någon medicin för att hjälpa fightern men som kan få annan oönskad effekt på grund av substanserna som finns i kroppen. Att ställa andra som är ansvariga inför de riskerna är fel av honom.

För det tredje kan smärtstillande göra så att man klarar av att göra det där lilla extra för att till exempel komma ur ett lås eller att fixa att vänta ut ronden som man annars inte skulle klara av på grund av smärtan. Det är en fördel och därmed är det fel. Dessutom utsätter man sig då för större risker i form av skador och det är andra som är ansvariga för ens säkerhet under matchen. Att ställa andra som är ansvariga inför de riskerna är fel av honom.

Om det är rätt att fighters ska ta smärtstillande ska alla ges den möjligheten för att det ska vara rättvist. Jag lägger ingen drogliberal eller drogkonservativ värdering i mitt resonemang, snarare ett rättvisetänkande och att alla ska ges samma möjligheter utan yttre påverkan att tävla mot varandra. Diskussionen om genetisk predisposition och ekonomiska förutsättningar att ta tillåtna kosttillskott är för mig en separat diskussion.

Utifrån mitt resonemang så har den som tar smärtstillande fuskat och även betett sig tvivelaktigt gentemot andra. Sen återstår det att se vad Irvin själv har att säga. Jag skulle tippa på att det är hans gamla fotskada som hindrade honom från att gå match mot Rashad Evans på UFC 85 som spökar.

Låt kommentarerna, diskussionerna och tankarna flöda fritt…

5 Responses to “Är smärtstillande fusk?”

 1. Morgall skrev:

  Nee tror nog redan att du har klargjort allt=p..Dock är steroider snäppet värre.

 2. GG Allin skrev:

  Jag har testat svagare typer av smärtstillande när jag opererat mig och utav min erfarenhet så blir man väldigt seg och slö så jag tvivlar på att han var påverkad under matchens gång. Det skulle definitivt ge mer nackdelar än fördelar.

  Som jag ser det har han ont även när han inte fightas och tar medecin mot det - precis som att någon kan vara allergisk mot pollen och ta medecin mot det.

  Det är inte prestationshöjande medel och därför tycker jag Sherk ligger på en helt annan nivå. Men visst om en ska tillåtas ta det ska givetvis alla tillåtas.

 3. Casha Upp skrev:

  Har själv fått smärtstillande vid operation. Vilket hjälpte mig så att jag kunde sova och röra mig någorlunda efter operationen. Men har ingen aning om vad för effekt Irvins smätstillande har. Men det är väl troligen att hans fotskada spökar än och att han
  tog dem för att klara av att gå en fight. Eller så har han en ny skada, en fighters liv är ju inte direkt att promenera i parken. Men det finns ju en anledning att steroider och andra typer av läkemedel finns med på den förbjudna listan.

 4. Greg skrev:

  Väl rutet jenk!

 5. Nicklas skrev:

  Idrottsmän använder otroligt mycket mer förbjudna preparat än vad gemene man inser, sålänge man har koll på spårtider så är det ingen fara med prepp. Är övertygad om att de allra flesta inom MMA trycker! Fedor (låt er inte luras av hans “trivselkilon”), Rampage, Silva GSP - listan kan göras lång - men för min del kvittar det eftersom de allra flesta gör det så blir det ändå inte orättvist. Dessutom blir killarna mer explosiva och fighterna tenderar att bli mer underhållande, särskilt bland tungviktarna.
  Låt de preppa, oroa sig över minska spermieproduktion och kassa njurar och lever kan de oroa sig för sen :wink:

  Ang Irvin så såg ju alla att det knappast hjälpte honom mot Silva, det är nästan lika löjligt som när man stänger av Sotomayor för att han dragit ett par linor under ett träningsläger! Det ger ju absolut ingen förbättring.

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235