Barn och MMA går inte ihop

Barn ska inte syssla med MMA, barn ska inte gå match i en fullkontakts-kampsport. Dana White har sämre argument än en 6-åring och att han inte tar klart och tydligt tar avstånd ifrån barn i MMA är rent ut sagt pinsamt. Helt enkelt vidrigt.

17 Responses to “Barn och MMA går inte ihop”

 1. Alex skrev:

  MMA borde ha en åldersgräns på 15bast, under det så får man träna de inviduella grenarna var för sig med deras, redan utarbetade, regler.
  Alternativt ta fram en lösning med stooora handskar och inga slag mot huvudet t.ex.

 2. Pontus skrev:

  Visst kan barn träna MMA, men i sådana fall med motsvarande regler (ungefär) som de som kör ju-jutsu, men utan gi. I princip karate stående (semi-kontakt) och fribrottning kombinerat. Sedan får man ha någon form av poängsystem eftersom de inte lär vinna matcherna på knock =).

 3. Morgall skrev:

  Thailand så börjar barn träna thaiboxning från 6 ålder.
  sen får man oxå tänka på alla dem sporter där man skadar sig mer än Mixed martial arts, som fotboll, ishockey etc..tänker man på barnens ben då? nee.
  däremot tycker jag att dem ska börja efter 12 års ålder och inte yngre.

 4. Emil skrev:

  Jag älskar MMA, men jag tycker verkligen inte att man kan jämföra det med boxning eller ens Thaiboxning för barn. Jag vill inte se småbarn armbåga varandra i ansiktet och försöka bryta mot varandras leder. Deras kroppar är verkligen inte redo för detta.

 5. Martin skrev:

  självklart får dom inte armbåga det sa dom också att det var amatörtävlingar med skydd osv. Det farligt är om dom skulle anväder sig av detta på skolgården tror inte så små barn fattar allt som kan hända. men det är inte farligare att träna & tävla som i andra sporter

 6. Aleks skrev:

  Och jag som tänkte anmäla Sofia nu när du såg hennes potential jeNk.

 7. Pontus skrev:

  Amrlås etc kan vara mycket skadligt för barn eftersom de kan skada tillväxtzoner på lederna.

  Det här med skador i MMA kan man diskutera. Jämför skadelistan från en normal hockeymatch med skadelistan från senaste EliteXC-galan. Med statistik kan man bevisa det mesta, går man 2-3 matcher per år som fighter kanske man drabbas mindre av skador än vad en hockeyspelare gör som kör 100 matcher på ett år.

  Men som sagt, barn får utöva karate och brottning. Ser ingen anledning till att man inte skulle få kombinera de två.

 8. Emil skrev:

  Skillnaden är väl att i brottning får man inte bryta mot leder, och inte heller utföra en mängd kast från stående som barn.

 9. alexander skrev:

  Dana White är en hora. En idiot. Visst kan barn 6-7 år träna kampsport, själv tränade jag judo som 7 åring och brottning när jag var 11. Men det är en stor skillnad på att träna och att tävla. Barn som tränar boxning och brottning går inte matcher, de sparras inte ens. Detta är bara sjukt och skadligt för barnen, som inte kan förstå detta. Det borde det vara väldigt strikta regler för barn som ska träna detta. Klubbar ska vara saktionerade, tränarna ska inte finnas i belastningregistret, olika regler ska gälla för olika åldrar. I juniorboxning är det så att man får inte slå med full kraft för då får man poöng avdrag.

 10. jeNk skrev:

  Aleks: Vi kan göra ett undantag för Sofia… ;)

  Alexander: PREACH!

 11. Emil skrev:

  Alexander, du har fel i vissa delar av ditt inlägg.
  Eftersom jag tränat, och tävlat, i brottning sedan 6 års ålder kan jag tala om att man både “sparras” och tävlar redan från väldigt ung ålder. Däremot är inte alla kast och “brytningar” tillåten förrän 15~ års ålder.
  Samma sak med boxning, fast där tillämpas diplom-regler vilket är väldigt lyckat med barn i tanke.

 12. jeNk skrev:

  Emil: Med andra ord har man in brottningen i alla fall en tanke att barn inte ska tävla/träna på samma vilkor som vuxna utifrån ett barnperspektiv. Dana White kräker ur sig att det är bra med barn i MMA när inslaget beskriver att samma regler gäller barn som de vuxna proffsen i UFC.

 13. Emil skrev:

  jeNk; jo absolut, och jag håller med om att barn inte ska tävla i MMA. Ville bara påpeka hur det ligger till så ingen får fel uppfattning!

 14. miranda skrev:

  Dana ar en idiot..

 15. Simon skrev:

  Dana är långt ifrån en idiot. Menar jag att det han säger alltid är bra = nej.
  Det finns en massa haters av Dana och ändå har vi honom att tacka för så hemskt mycket. Kanske är det oundvikligt när du är en “kung”. Precis på samma sätt som folk “hatar” Bill Gates så hatar en del Dana.

  Personligen är jag tveksam till barn som slåss och det bör man vara, men med nedtonade regler och ansvarfulla tränare/domare så ser jag inga problem.
  Jag har sysslat med kampsport på ett eller annat sätt i över 20 år nu och har själv slagits och sparrats i mycket tidig ålder.

  Att domare borde stoppa matcher långt innan vuxen(proffs)matcher råder det ingen tvekan om, men annars ser jag ingen direkt fara.

  Dana kräker inte alls ut sig enligt mig. Han försvarar sporten som helhet och det har han alltid gjort sedan den snyggades till. Däremot bör man som jag inledde med vara skeptisk till barn som slåss och tävlar i det. Men speciellt mycket mer farligt än amatörboxning, brottning eller liknande ser jag inte.

  Brottades och slogs inte ni som barn?

 16. Martin skrev:

  Dana är mma

 17. jeNk skrev:

  Dana är INTE MMA…

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235