Bielkheden ute i kylan

Snacket började gå redan efter David Bielkhedens förlust mot Mark Bocek på UFC 97. Och senaste dagarna har snacket tagit ny fart sen Bielkhedens profil försvunnit från hemsidan för UFC. Nu har också Fighters only magazine presenterat att svensken verkligen är släppt från UFC.

Bielkheden har blivit släppt tillsammans med David Loiseau och Ryo Chonan. UFC har verkligen gallrat bland sina fighters på sistone, kanske är det den globala lågkonjukturen som märks även i fightingvärlden. Totalt har fem fighters som förlorade på UFC 97 släppts.

Det blev tre matcher för både Bielkheden och vår andre svensk Per Eklund. Men tyvärr klarade de bara av att vinna varsin av sina matcher. Och i UFC får man inga extra chanser om man inte lyckas övertyga. Bielkhedens record är för närvarande 13-7. Och med meriter från UFC och Pride lär han vara intressant för andra organisationer i världen. Men vi får se var han vill ta vägen och om det blir en fortsatt satsning i lättvikt.

23 Responses to “Bielkheden ute i kylan”

 1. julle skrev:

  Trist för David, trist för svensk MMA.

 2. Joakim Borgudd skrev:

  Ja men samtidigt så var det våra första killar, nu vet vi vad som krävs här hemma i Sverige. Det är svårt för ett litet land att konkurrera på den absoluta toppnivån. Det tog ju tid för även England till exempel…

 3. Toke skrev:

  Jävligt tråkigt men inte oväntat. Spännande att se vem som kan tänkas bli näste kandidat….

 4. Diabolo skrev:

  Väntat, men tråkigt.

 5. Emil skrev:

  Ge fan i att få det låta som att det är slut för David i UFC.

  Att komma till UFC är för många en prestation i sig. Att bara nå dit har troligen varit ett mål för många. Nu är det dags att ta sig tillbaka till UFC, starkare och bättre än innan. Ge våra fighters det stöd dom förtjänar.

 6. alex skrev:

  Tycker du ska ge fan att låta som att han kommer att få en ny chans.. Han är närmare 30 år har dåligt pyske och som Bocek sa fick sitt svarta bälte i flingpaketet

 7. danne skrev:

  Emil ge fan i att suga av bielkheden,
  Dom flesta av oss är realister, då David har åldern emot sig samt en inte alltför bra record, inför en eventuell comeback

 8. Itchi skrev:

  David kommer knappast att få mer fighter i UFC.

  Han hör inte hemma på topnivå

  Det är inte att han förlorar som är problemet utan snarare på det sätt som han förlorar.
  2st mycket mycket tveksamma klappningar, varav en mot Bocek som inte ens tillhör top 15.

 9. skurtbert skrev:

  Oj, hårda ord! :shock:

  Jag skulle vilja se en diskussion om vem ni tror blir nästa svensk i UFC, nu när vi vet att de har ögonen på oss!

  Det finns ju en hel del intressanta prospekt… är TUF våran enda chans att få in fler svenskar just nu? Vem har stört chans? Viktor Cheng, Alexander Gustavsson? Nån mer?

 10. hadex skrev:

  Gör Kruth allt rätt och har lite flyt kan vi se honom där. Lite synd att han har åldern emot sig bara. Ilir Latifi har däremot ålder på sin sina och har mycket talang så att han hamnar i ufc i framtiden är inte heller omöjligt. Skulle vara kul om vi får in en svensk i TUF faktiskt.

 11. Norre skrev:

  Lägger också min röst på Ilir Latifi

 12. Morgall skrev:

  Diego Gonzales kanske i UFC?

  För att man ska lyckas i UFC, ska man ta efter vad Martin Kampmann har gjort..Han tog sitt pick och pack och drog till USA, MMA är inte lika etablerat här i sverige för att fighters ska lyckas i USA om inte dem bosätter sig där, men snart kan de bli möjligt att träna på elitnivå i England, Sporten börjar lägga sig fint även där.

 13. Joakim Borgudd skrev:

  Diego, varför inte, han har varit ute i världen en hel del, men har varit inaktiv för länge, han ska tydligen vara med på K1 i Malmö, har han själv uppgett. Men vet inte hur det blir, många matcher för hans del som blivit strukna på senare tid. Han måste gå fler bra matcher helt enkelt för att kunna konkurrera i europatoppen..

 14. stefan skrev:

  Att Eklund blivit av med sitt kontrakt är ju egentligen gamla nyheter vid det här laget, MMAnytt fick ju till den nyheten redan i april. Jag vet att de är er konkurrent men ni kanske ska lita på vad dom skriver ibland också :)

  http://mmanytt.se/?p=4005

 15. Handy skrev:

  Alex: Skulle du kunna länka till källan för Boceks uttalande?

 16. Joakim Borgudd skrev:

  Stefan, nyheten handlar inte om att Eklund blivit av med kontraktet utan om Bielkheden. Men det är väl ganska relevant att nämna Eklund i samma inlägg då de båda gått samma öde till mötes. Eklund har jag försökt nå för en kommentar, men han har inte svarat.

 17. stefan skrev:

  Ah ok, då läste jag inte tillräckligt. :)

 18. greg skrev:

  Stefan din pajas.

  Trist för Bielkheden att bli släppt men det var ju smärtsamt tydligt att han inte ägde vad som krävs för en UFC karriär. Själv hoppas jag mest på Alexander Gustafsson i TUF 10.

 19. skurtbert skrev:

  Diego Gonzales, Ilir Latifi, Alexander Gustafsson och Jörgen Kruth alltså…

  Jag tror att Kruth skulle kunna bli aktuell innom en snar framtid om han fick 2-3 (T)KO-vinster till på mindre galor. Med hans gedigna meritlista behövs det nog inte mer för ett underkort i Europa.

  Både Latifi och Gustafsson är unga och skulle behöva lite mer exponering, där vore ju TUF perfekt.

  Diego har jag ingen riktig uppfattning om, har mött honom i en grapplingtävling och han verkar stabil, men har varit inaktiv väldigt länge(?)…

 20. Toke skrev:

  Jag tror på Diego Gonzales.

 21. jb skrev:

  tror vi kommer få se sirwan kakai i wec åtminstone.. i ufc vettefan beror på hur hårt dom vill satsa i norden kanske

 22. PZ skrev:

  Vad jag hört så kommer Per att gå match under hösten på UFC? Är det verkligen bekräftat att han fått “foten”?

 23. Morgall skrev:

  Greg, de låter riktigt bra=)

  Alexander Gustavsson i TUF, snacka om att man ska skulle följa en serie, om inte han torskar i första matchen såklart, men de tror jag knappt”".

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235