Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » Brott och straff.

Brott och straff.

Det tycks som att alla skriver om Fjodor efter UFC 100, och jag ska inte vara sämre. Dock kanske inte den Fjodor ni tänker på, utan Fjodor Dostojevskij. Den ryske författaren skrev ju nämnligen den berömda boken Brott och straff. Kortfattat kan man säga att den handlar om en man som planerar och begår ett hemskt brott för att på så sätt lösa sina egna problem, och samtidigt befria världen från en ond och värdelös parasit.

Jag satt hos min vän och lysande medskribent på bloggen Mattias natten den 11 juni och såg som alla ni andra Henderson ta sats ända från golvet och kasta sin stora höger in i Bispings ansikte. Jag såg han hoppa upp i luften och lägga en armbåge i huvudet på den medvetslösa britten. Jag såg Mattias ansiktsuttryck. Det var inte en rolig syn, som jag föreställer mig liknade mitt eget. Jag hade likt Mattias hoppats Bisping skulle förlora, men ingen förtjänar det där. Jag tyckte det såg riktigt läskigt ut och Miguel Torres sa efteråt “I was worried, I was really worried. I don´t know how he got up from that”. Sådana saker kan hända när man är uppe i varv och om domaren inte stoppar så är det lätt att en extra smäll slinker in.

Men när Joe Rogan sen frågar om han visste att han var ute eller bara var uppe i varv och körde på säger Hendo: “Jag har varit med ganska länge och vet när mina motståndare är utslagna. Jag visste han var ute efter det första slaget, det andra var bara för att täppa till käften på honom”. (fri översättning).

Mattias sade att han borde bli bötfälld för detta. Att det eg inte var någon skillnad mot vad Babalu gjorde. Och jag kan inte annat än att hålla med. Nu har Hendo i efterhand försökt ändra sig och säga att han bara var uppe i varv och domaren stoppade inte och att nu senast att det bara var ett skämt, men för mig låter det bara som efterkonstruktioner. Bisping kunde ha blivit allvarligt skadad, mycket mer än vad David Heath kunde blivit. Jag tror Hendo undslipper straff eftersom han är Amerikan, gillad av publiken och gjorde det mot “en fiende” i britten Bisping. Men jag tycker han ska straffas på något sätt. Böter, avstängning kanske. Men jag undrar ju främst….

Vad tycker ni läsare?

80 Responses to “Brott och straff.”

 1. Tom skrev:

  Håller helt med, de blir ett slag mot hela sporten, och de är ju patetiskt nä han i efterhand ändrar till att han inte visst att Bisping var borta, kom igen hur mycke fighter har han gått liksom han vet när nån är ute och han vet vad hans höger gör. OCh borde bli mer straff för attityde skulle bara täppa till käften på han, de va nog tur för Hendo att han inte täppte till käften på Bisping för gott, för jag var också rädd att han inte skulle vakna, och de kunde lika gärna ha blivit så

 2. pelle chanslös skrev:

  Hur ska man i så fall reglera det hela? Hur ska man kunna bestämma när en fighter “borde” ha vetat att motståndaren är utslagen?

  Det händer ju att folk slocknar nån bråkdels sekund, och sen när motståndaren slängt sig på den drar de upp benen och fixar en guard och återhämtar sig sedan.

  Att domaren bryter är nog det enda sättet att bestämma när man måste sluta slåss, tyvärr. Och oavsett hur bra domare man har kommer det ju alltid hända saker som i den här matchen, domaren står på fel sida, hendo slänger sig på bisping direkt efter att han går ner, domaren kan omöjligen hinna slänga sig imellan.

  Sen kan man ju tycka att hendo borde haft tillräckligt “sportsmanship” för att inte göra en sån sak när han antagligen begrep att bisping var helt ute, men det är ju en fråga om moral och person, inte UFC:s regelverk..

 3. jb skrev:

  jag tror att hendo kan tacka sin lyckliga stjärna att en viss brock lesnar cuttade en wrestlingpromo efter sin match!

  nu glömdes han bort lite..

  bot eller inte så tycker jag iaf att hendo fått på tok för lite skit från fans och media efteråt jämfört med lesnar

 4. jb skrev:

  det handlar ju faktiskt mindre om själva smällen för den skulle kunna sorteras in under “i stridens hetta”

  precis som med babalu är det kommentaren efter matchen som gör att det ser illa ut

 5. Norre skrev:

  Om det är så att han var 100% säker på att Bisping var utslagen så är det ju naturligtvis fel av honom, men jag tror verkligen inte han hinner tänka så långt på den korta stunden. Helt rätt av Hendo, som pelle sa ibland så försvinner man i nån bråkdel sekund och kan senare fortsätta.

  Och jämföra detta fallet med Babalu är ju inte helt rätt, där tappade han, dommaren bröt men han höll fortfarande kvar. Hendo hoppar DIREKT efter Bisping.. Att han visste att han var ute tror jag inte alls på..

 6. Tom skrev:

  Håller helt med dig Jb Hendo hade tro och kunde gömma sig i Brocks skugga när allt föll på Brock istället. Säger de igen har tyckt de konstigt för den Hendo gjorde va enligt mig värre och ska uppmärksammans mer, dom borde i alla fall i så fall fått stå i ljuste lika mycke båda två.

 7. Keepers skrev:

  Åh denna “tänk om” mentalitet folk har!

  Vi kollar på CAGE FIGHTING, Hendo avslutade matchen helt enkelt… Tror att varenda fighter i UFC vet vad dom ger sig in i när dom skriver på kontraktet.

  Detta händer i stort sätt i VARJE knockout som sker… undantag finns, Tex; Paulo Thiago VS Koscheck och vad är det för eftersnack efter den matchen ? Jo “han avslutade inte riktigt, Koscheck var inte helt ute osv osv”

  Dan gjorde helt rätt… hade han inte skojat till det efter matchen å sagt som han sade så hade ingen tagit upp denna diskussionen överhuvudtaget.

 8. Alexander Öhrstrand skrev:

  Vad händer, jag och jb håller med varandra :shock: .

  Nu var det ju iof så att Hendo sa det han sa. Han erkännde att han gjorde det med vilje. Och sen att folk brukar kvickna till håller inte heller. Ingen kvicknar till efter en sån smäll.
  Och Heath tappade, jo hade Bisping kunnat tappa hade han nog gjort det. Man vet vad man ger sig in i, att man kan bli knockad, men detta är i min mening nånting annat.
  Spelar man i NHL vet man att man kan bli tacklad hårt, men man förväntar sig inte att bli slagen i huvudet av en klubba.
  Osportsligt uppträdande tycker jag man borde säga till Heno och låta han böta ko of the night pengarna till Bisping.

 9. jb skrev:

  det är min semesterpersonlighet, all stridslystnad är borta ;)

 10. Norre skrev:

  http://img13.imageshack.us/img13/2340/1247367977823.gif

 11. acke skrev:

  Jag håller med Keepers.

 12. Axel skrev:

  Jag tycker inte det är några konstigheter, han fortsatte slå tills domaren bröt, precis som alla andra gör. Det hade varit en grej om han likt Gomi fortsatt slå på en utslagen motståndare, eller som Babalu fortsatt strypa när domaren gått emellan. Nu är han sjukt adrenalinpumpad, ser att Bisping går ner och fortsätter då slå på honom tills domaren går emellan, och då slutar han. End of story.

 13. Burre skrev:

  Jag står på Hendos sida och tror han bara sa det där för att elda igång publiken och “‘äga” Bisping. Sen visst hemma framför tvn kan man ju säga att man ser att han såg att han var ute och att det tog tid, men kan nog garantera att det gick väldigt snabbt där för Hendo. Och om du inte tror det borde du testa att ställa dig i ringen själv.

  Snacket här handlar bara om att det var ett sånt himla mäktigt slag, såg ju ut att kunna döda. Men det Rampage gjorde mot Wanderlei var mycket värre då han var medveten och slog flera slag. Finns flera andra exempel då folk borde sluta. Tragiskt men sant. Inget speciellt lär nog inte hända med regler eller eventuella böter förrän något dödsfall händer.

 14. Olay skrev:

  Det ÄR en fighters jobb att fortsätta angripa tills dess att domaren bryter matchen. 95% av gångerna någon går ner på backen så följs det upp av ett barrage av gnp ända tills dess att domaren bryter matchen.
  Det enda som får folk att gnälla är att Hendo är en rolig kille som skulle skämta till det lite efter matchen.

  Är besviken på skribenten som ens skrev denna artikel, speciellt när han döpte den till “brott och straff” och drog någon slags paralell mellan Hendo och boken, och på så vis insinuerar att han begått ett “hemskt brott”.

  Vilket jävla trams.

 15. Bearhug skrev:

  Som sagt, folk tycker det är värre att säga ärliga saker än att slå på en som uppenbarligen är helt borta. Marks i ett nötskal, heder åt skribenten.

 16. danne skrev:

  Jävligt larvig artikel, håller med Olay, kunde inte sagt det bättre själv.

 17. juelz skrev:

  Löjligt, Man fortsätter tills domaren stoppar matchen… Hur kan Hendo veta att Bisping inte kvicknar till direkt efter att han gått ner. Försök avgöra rätt eller fel på den korta tiden, En bråkdels sekund har han på sig att tänka och då tror jag hans naturliga instinkt i den situationen är att fortsätta slå tills det är slut. Som många andra har skrivit så ser jag inga likheter alls med Babalu som även när domaren bröt fortsatte att strypa. Det är en helt annan sak.

  Jävla moralpoliser det finns egentligen, Bara för att Hendo säger som det är. Ingen klagade på Rampage när han gav ett par extra smällar på Wandy efter att han helt solklart var borta också, Då lät det som att det var väl lite onödigt. Men nu blåser man upp det här för hans kommentar efter match. Alla VET att en fighter gärna lägger in en extra smäll i såna matcher där det har varit lite dispyt mellan dem båda innan, Så vad är problemet??? Det är så det går till helt enkelt, Jag tycker Yvel vs Rizzo var mycket mer brutal än det här, Där fick Rizzo flera hårda slag i ansikten när han var ute fast där var det domaren fel, Det kunde lika gärna ha varit domarens fel här också….

 18. Johan Wicklén skrev:

  Hendo gjorde rätt. Mario Yamasaki står på fel sida. Han borde fattat att Bisp förr eller senare skulle gå in i Hendos höger.

  Det värsta i år är ju Sokoudjou. Skulle han gjort en sån grej som han gjorde mot Nortje utanför Japan, skulle han ha stängts av ett bra tag.

  Ni som tvivlar på Hendo, kolla på den här fighten från back in the days i Pride.

  http://www.youtube.com/watch?v=Jqn1CpndGnc

 19. herr_tomte skrev:

  Ingen som klagade när Rampage dunkade på wanderlei när han blev knockad?!
  Ingen som klagade när Gonzaga fortsatte slå på mirco efter huvudsparken (ok, han missade men slagen fortsatte)
  osv..
  DÄREMOT tycker jag domaren likt en galen gnu skulle slängt sig mellan när han onekligen borde se att bisping är borta. Han lunkar ju iväg och “myser” bort hendo istället.

 20. Johan Wicklén skrev:

  Mario Yamazaki stod på fel sida. Han borde ha läst av att Bisping förr eller senare skulle cirkla rätt in i Hendos höger. Då hade han kunnat avstyra det där sista slaget. Hendo gör allt rätt.

 21. Anders E skrev:

  alltså, det enda fel hendo gjorde var att han sa som han gjorde efteråt. om det var som han sa så är det ju osportsligt o inte särskilt schysst gjort av honom, men det är inte emot reglerna och alltså skall han inte ha något straff.

  Rampage slag mot wanderlei var betydligt fulare egentligen då han dels slog flera slag och dels fortsatte slå även när domaren försökte bryta, men rampage sa inte att han gjorde det medvetet efteråt vilket hendo ju gjorde.

  oavsett så var det jävligt korkat av hendo att säga som han gjorde, och osportsligt o jag har tappat lite respekt för hendo efter detta. å andra sidan så är det kanske det man får riskera om man snackar skit med hendo under några månader… men som sagt ett straff ska han inte ha.

 22. D skrev:

  Som folk redan sagt så handlar det bara om ett skämt som gick fel. Det ändrar inte faktumet att han går på andra attacken DIREKT och med den rörelsen knappast hinner avsluta attacken innan han insett att Bisping är helt ute. Det är ju dessutom inte han som ska göra den bedömningen.

  Problemet med det här skämtet är att folk (och det syns genom bla den här krönikan)kommer börja RÅGRANSKA “sena” slag. Det ska såklart hända men nu har hetsen blivit så hög att vi antagligen kommer få se ett helt gäng fighters låta bli att lyckas avsluta sina mtoståndare bara man i några månader kommer förlora halva sin fanbase av ett slag efter knocken.

  Sen ska vi komma ihåg att anledningen till att vi inte fattade Hendos skämt var att hans attack var så speciell. Egentligen har vi sett 1000st ännu senare och onödiga attacker men som då bara flugit under folks radar.

 23. alfons skrev:

  lite OT men är det nån som vet hur det gått med bisping? hjärnskakning kan man väll vänta sig, men inga brutna käkben eller liknande?

 24. Zeb skrev:

  Vet inte om det stämmer men ser det inte ut som om Hendo “bromsar” slaget lite…?

 25. Lesnar skrev:

  Fattar inte skämtet som gick fel om man drar nån extra på käften för att de ska fatta budskapet. Jag fattar inte att detta är okej och ni försvarar de om ni i nästa sekund kan anglaga och gnälla på Lesnar för att han vrålar Mir i ansiktet för att sända ett budsakap. OCh sen att han beter sig lite, men han har ju också bet om ursäkt men de är ju fortfarande inte ok för er.
  JAg tror ju att de bara hänger på vem man gillar och inte, för ni flesta tanget krigare gillar ju inte Brock bara för hans WWE karriär, rätt patetistk att ni inte kan se förbi de.
  Och jag tro att alla av er här oavsett avd ni säger heller tar Brocks sätt att sända budskap än Hendo

 26. Moffe skrev:

  Äh fan domaren var sen att hoppa in och sådant där går av bara farten. Domaren borde ha dykt in direkt efter knocken och brutit matchen. Han kommer in på tok för sent. Pm det är svårt att hinna bryta i det läget? Absolut men det är därför dom är där för att förhindra sådant här.

 27. greg skrev:

  Jag orkar inte läsa igenom alla pretentiösa inlägg så jag säger bara hur jag tycker. Matchen är slut när domaren bryter, inte dessförinnan. Hade det varit en s.k “flash knockout” där bisping vaknat en sekund senare och ställt sig upp hade hendo antagligen ångrat om han vänt sig om och firat istället för att dyka på och fortsätta vilket är hans rätt att göra. punkt.

 28. boya skrev:

  Kollar man på fighting så kommer man förstå att det var i stridens hetta, om någon har varit med om en extrem adrenalin-rush så kommer ni att förstå att det inte är så lätt att dämpa den, sen hur hendo handlade efteråt är något som mest troligen också berodde på många andra faktorer mer än att han skulle ha velat ha ihjäl michael bisping, vilket är föga troligt, utan rent ut sagt bara gjorde bort sig något extremt. Jag höll även på Bisping, men försöker se på saken så realistiskt som möjligt.

 29. Daniel Bodin skrev:

  på tal om att inte släppa när ngn tappar höll inte royce gracie sina subs en bra stund efter att motståndaren tappade? fick han ngn skit?

 30. acke skrev:

  Självklart ska “Lesnar” komma in och försöka skapa diskussion angående Brock nu också.. hahaha, nejdu den gubben går jag inte på! :wink:

  Hendo gjorde rätt som fortsatte och det enda han gjorde fel var att han drog ett dåligt, opassande skämt, men han ska inte få skit på grund av det. Isåfall borde dom ha låst in den där jävla Jerry Seinfeld vid det här laget!

 31. Torsten skrev:

  Daniel B: för det är ju ingen skillnad på UFC då och nu? :roll:

 32. acke skrev:

  Torsten: haha jag tänkte precis likadant men kände inte att det va värt att kommentera! =) dåligt argument bara.

 33. alex skrev:

  hm Rampage blev väl inte bötfälld i Wanderli matchen? Fan han forstatte ju att dunka på slag fast domaren höll livtag om han. Gå i på sherdog eller liknande så kan ni se massa fighter som slutat så där.

  Man fightas till domaren stoppar en, det måste alla fatta! Om man inte tål det ska man se inte se sporten. Sen en grej som alla måste upplevt, andrenalin? Fan det pumpade i hans ådror då inte lätt att hejda sig då, tänk själv?

 34. Daniel Bodin skrev:

  ehm tänkte inte på det :oops:

  till topic: tror mest hendo var lite klumpig i sin kommentar och att han med den ville peppa igång publiken. Sen tycker även jag att det faktiskt ser ut som han “bromsar” slaget en aning precis innan den landar..

 35. Jonas skrev:

  jisses va präktiga är :wink:

  viktigaste i situationen är väl ändå att Bisping håller käften i fortsättningen :lol:

 36. alfons skrev:

  ingen som vet hur bisping mår?

 37. Norre skrev:

  White sa att han mådde bra på presskonferensen, men någon vidare information än så finns nog inte just nu..

 38. Lesnar skrev:

  hahahah ja undrar hur han gör de när han hoppar på Bisping och inte har nån kontakt med marken för hans armbåge drar i brittens huvud. Och om ´han nu skulle inte hinna regaera på att Bisping var ute utan gick för knock för att få de slut varför skulle han då försöka bromsa slaget?kom igen ta de patetiska skit snacket nån annanstans

 39. Torsten skrev:

  Jonas: bra intelligent kommentar där.

 40. RosaFloyd skrev:

  Att Hendo slår tills domaren säger stopp är väl inte så konstigt och inget fel i det. Om han slår trots att han vet att han vunnit matchen och bara är ute efter att skada sin motståndare så är det åt helvete. Men det är väl vad alla tycker i och för sig.

  Men nu till att bli lite bitter :D Varför skriver ni Fjodor Dostojevskij (korrekt stavat) men inte Fjodor Jemeljanenko? Jag kan väl köpa att ni även skriver Fedor (alt. Fyodor) Dostoyevsky och rakt över kör på engelsk stavning (även om det gör ont i mitt hjärta :)) men att hålla på att blanda känns ju knasigt. Jag kan inte sova om nätterna! =)

 41. greg skrev:

  För att Fedor, liksom Cher, har blivit närmast ikoniskt :)

  Snälla “lesnar”, gå till sherdog och skriv i forumet istället för här.

 42. acke skrev:

  Som icke-officiellt utnämnd “medhållare”; jag håller med greg, Lesnar du borde ändra attityden eller sticka härifrån.

 43. Lesnar skrev:

  och varför då för att ni orkar med nån som inte håller med er och som inte bara ger upp utan också fortsätter argumentera, men de funkar ju inte för de vill ni ju inte ni vill ju bara får de som ni vill. Visst de som jag skrev förut kansek va lite hånande men jag tyckte de var patetiskt att säga att Hendo bromsade, och då känner jag att jag ska få uttrycka de lika som ni får säga att ni tycker att jag ska dra härifrån.

 44. acke skrev:

  Kändes verkligen som att allt du försökte var att starta ett ordkrig.

  Vad dom menar är att det inte ser ut som att han verkligen slår när han är i luften utan istället bara landar på Bisping. Jag tycker däremot inte det, klart han inte bromsar, han vill ju avsluta honom.

  Svar på första inlägget du skrev så kände jag inte att det du skrev var särskilt relevant då det handlar om Hendo och inte Brock och du vet inte vilka här som inte accepterar Brocks ursäkt eller inte. Sen tror jag inte någon gillar att bli kallad patetisk heller, personangrepp är ingen höjdare.

 45. Tom skrev:

  Okej både ämnet och debbaten här ju rätt het här men kommer ju inte mycke längre. HAr sagt innan vad jag tycker o håller väl med Lesnar mest. Men kan nog lägga ner detta nu går ju inte framåt diretk:razz:Men mmabloggen kommer ett inlägg om UFC greatest fights snart?längtar att få prata lite om de istället för om BRock och Hendo nu

 46. Jonte B skrev:

  Mycket bra inlägg.

  Jag personligen har alltid tyckt det sett osportsligt, oproffesionellt, och ganska dumt att slå igen när någon är HELT borta. Jag tycker även det är otäckt att se. Men jag har alltid bara tänkt “ok, det är väl den mentaliteten man måste ha för att bli en lyckad fighter, man slår tills domaren bryter helt enkelt. Vafan vet jag egentligen?”

  Jag var ett stort fan av Hendo fram tills nu. Faktum kvarstår: han säger i intervjun att han “vet” att Bisping “was out”. Inte att han tror, utan att han VET. Det finns ingen logik i hans ursäkt i efterhand. Ok om han nu vill påstå att det bara var ett misslyckat skämt, men hur kan han nu säga att han inte hade aning om Bisping var väck eller inte? Han har ju redan sagt att han visste. All respekt jag haft för Hendo är borta nu.

  Sen tror jag inte ett skit kommer hända angående böter, definitivt inte någon avstängning.

 47. Alexander Öhrstrand skrev:

  Ser det inte ut som Hendo kysser handsken precis innan han slår sista slaget på marken?

 48. acke skrev:

  Öh, jag tycker det ser ut som att Bisping fejkar att han blir knockad.

 49. acke skrev:

  Har för mig att Hendo brukar göra så rätt ofta förresten. Han gillar sin höger.

 50. Wand skrev:

  Tyckte det var det roligaste med hela galan.

  1. Att Bisping blev knockad ( GROVT)

  2. Bispings kommentar efter matchen = PRICELESS

  3. Bisping kunde blivit allvarligt skadad… OCH!?

 51. Ludde skrev:

  Man fattar ju att han sade det efter endast för att leva upp till hypen om att dom ska vara “ovänner 4 real” efter endast några ynka ordväxlingar

 52. alex skrev:

  Tror inte man hinner tänka så mycket när man får en mick precis efter matchen uppkörd i nyllet.

 53. Mikael A skrev:

  Wand: Med din kommentar #3 vinner du priset “Dagens skitstövel”. Vi gratulerar dig till detta. Seså ring nu din mamma och berätta om din prestation.

  I övrigt så anser jag att varken domare eller Hendo gjorde något fel i avslutningen.

 54. Dean of Mean skrev:

  Hur kan man bötfälla eller ge avstängning till nån som inte gjort nåt fel enligt regelboken? Man fightas till domarn bryter, så är det bara.

 55. Torsten skrev:

  Wand: du låter som ett riktigt MMAfan du :roll:

 56. PZ skrev:

  Tor Wand har förivirrat bort sig och blandat ihop MMA med streetfighting.

 57. PZ skrev:

  Tror Wand har förvirrat bort sig och blandat ihop MMA med streetfighting.

  EDIT: Stavning

 58. jb skrev:

  shit vilka heta känslor det blev här inne, väldigt många som hänger upp sig på extraslaget när det känns som om kommentaren var det som såg illa ut

  http://i28.tinypic.com/16k6jk5.gif

 59. Oscar skrev:

  En poll hade inte varit helt fel! :)

  Jag är på hendos sida. Tycker inte han gjorde något fel i att fightas tills domaren bryter.

  Kommentaren tror jag var lite relaterad till snacket som var innan att han skulle använda sina nävar till att se till att Bisping håller käften (TUF-mellansnack)

 60. Alexander on tour skrev:

  Vad sa Bisping efter matchen?

 61. jb skrev:

  ZZZzzzZZZ var allt jag hörde :)

 62. Tom skrev:

  har ingen anning vad Biping sa efter matchen, skulle va kul om nån kunde säga de, Wand?.känndes ju som att han inte var så där jätte pratglad efter matchen.
  OCh rätt knäppt men de ser ju nästan ut som han kysser handsken innan, sitt lilla hopp.

  Men tro också Wand gått vilse här i mma världen,men de kan ju gå fel när små pojakr kollar på våld,de här är ju inte snurresprätt som kan bli sjukten och misshandlad utan att dö. Men nu syns de ju varför de finns en gräns när dom får vissa UFC på TV.
  Kom igen skärp dig en sån kommentar hör väl ändå inte hemma här?

 63. Alexander "on tour" skrev:

  jb, du måste sluta vara rolig, jag kan ju inte vara arg på dig då :wink: .
  Dock såg jag att du lagt upp e video på mmanytt.se och då blev jag sugen på att göra en hendo på dig :twisted: .

 64. jb skrev:

  mina jedi mind tricks funkar alltså..

  nej jag la upp videon på min blogg och så fick mmanytt länka, jag diskriminerar ingen! :)

 65. acke skrev:

  När Bisping ställer sig upp så säger läkaren(?) till Bisping: “You got knocked out” (eller väldigt liknande) och Bisping säger: “Did I? *skakar lite på huvudet upprört*”

  Innan han ställer sig upp så säger läkaren(?) “Just relax relax relax” och Bisping säger “Let’s get up get up get up”, hehe.

  Mer än så förstår jag inte =)

 66. niclas skrev:

  Den diskussion som bör föras, enligt mig, är inte om Hendo gjorde fel eller inte, utan om regler eller tillvägagångssätt behöver modifieras eller läggas till i MMA, för att förhindra allvarliga skador.

  Jag har alltid funderar kring sårbarheten som finns att allt styrs av en domare, en människa som kan göra fel. I många andra idrottet har man flera domare, för att minska risken för fel. Vågar vi lägga allt i händerna på en domare? Vad skall man göra om en domare skulle svimma i oktagonen? Om domaren uppenbarligen inte ser att en fighters är utslagen eller avvsvimmad. Vad händer om domaren snubblar och bryter benet och inte av det skälet kan bryta matchen? Vi kan rada upp många exempel, som kan förhindra domaren att göra ett korrekt jobb. Skall vi förlita oss på en domare? Alla kommer vi ihåg Cory Hills match. Skall hans motståndare fortsätta hur länge som helst, om han ser att benet är helt av men domaren inte gör det? Skall någon annan kunna bryta matchen, dvs skall man ha någon överdomarfunktion på något vis? Skall man ha regler som säger att fightern skall sluta om motståndaren är helt ute? Vissa fighters signalerar ju till domaren när de känner att motståndaren är avsvimmad. Skall det finnas “vett och etikett”/normer i MMA? Sporten är fortfarande mycket ung, varför jag ser det som nödvändigt att vara öppen för vidare modifikation/utveckling av regler, utförande, tillvägagångssätt mm. Det vore förödande för utvecklingen att redan nu säga att x är RÄTT och Y

 67. Dean of Mean skrev:

  Min åsikt är att domarna i UFC är väldig bra och snabba på att bryta matcherna. Undantaget är Yves Lavigne, tycker att han är för klantig och osäker ibland. Men de andra är mesta dels väldigt bra, som Koscheck vs Paulo Thiago tex, Koscheck kan snacka hur mycket han vill men han va fan i mig helt borta. Så tycker att domarna förtjänar lite cred också istället för bara skit.

 68. Tom skrev:

  Tycker mazaggati är riktigt dålig, saknar Big JOhn:roll:

 69. acke skrev:

  Nä ingen tycker väl illa om Big John iallafall! :grin:

 70. Moffe skrev:

  Jag tycker domarna har blivit sämre sista 2 åren. Jag har för mig att det var en match under våren där en kille fick bra med slag och var uppenbart borta och att fightern fick säga till domaren upprepade gånger att bryta matchen. Någon som kommer ihåg vilken match det var? Borde har varit efter årsskiftet.

 71. Netta skrev:

  Straffas!!! Fan vilket trams!!!

 72. Dean of Mean skrev:

  Du måste mena Matt Brown vs Pete Sell. Brown slog ner Sell typ direkt och den där dåren Yves Lavigne gick in och drog bort Brown och sedan säger åt honom att forsätta. Sen står Brown och slår på Sell, som knappast försvarar sig, och bönar och ber att Lavigne ska bryta matchen.

 73. Tom skrev:

  Grym match dock, Matt BRown är ett monster, både i 145, och 170 hahaha:grin:

 74. danne skrev:

  Varför dömer inte Big John i UFC längre? Har jag missat något?

 75. acke skrev:

  danne: Han ogillar Dana White samt hur UFC sköter saker, han gillar inte själva “monopol-grejen” med UFC i och med att dom lockar dom bästa fighters i världen och att dom gör det svårt för andra organisationer att konkurrera…
  … I’m right, right?

 76. Alexander "on tour" skrev:

  Jag tycker att Matt Brown är ett bra exempel. Han växte i mina ögon som fan efter det.

  Niclas är klok som vanligt. Mer än en domare i buren blir trångt tror jag, men det bör finnas en andra domare redo att hoppa in i fall något skulle hända.

 77. julle skrev:

  Förstår inte varför han skulle få det, direkt när domaren stoppar så slutar Hendo, vi ser ju sånt helt tiden det är det som jag tycker är så roligt att helt plötsligt för man skojar efter matchen så blir det så allvarligt….

  Varför är det så mycket snack efter detta? Hur många gånger har vi inte sett någon slå en knockad? Detta var inte ens det värsta fallet, jag skulle kunna rabbla upp minst 20 fighter där folk fått fler än ett slag efter dom har vart knockade.

  WhATs ThE dEaL?

 78. julle skrev:

  och jag blir faktiskt lite förbannad när du säger att han borde fått böter, har du sett andra MMA-matcher? Isåfall skulle du ju veta att det är så det går till, man vill inte backa om man knockar någon så denne hinner repa sig………

  herregud

 79. jb skrev:

  ja nu handlade det som sagt kommentaren efteråt som får det att se illa ut, dom sena smällarna tror jag inte man kan komma ifrån till 100%

 80. Moffe skrev:

  Brow-Sell var matchen ja. Helt sjuk match men jäkligt kul ändå. Tyvärr så var det en domar-tabbe.

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235