Carwin mot Velasquez

Det verkar som att en match mellan Shane Carwin och Cain Velasquez är på gång. I alla fall om man ska tro Carwin som via sin Twitter uppgivit att han antagligen kommer gå match igen 24 oktober på UFC 104. Han säger också att inget är klart men att det verkar bli Velasquez som står för motståndet. Sen dess har dock även fiveouncesofpain bekräftat att matchen blir av.

Carwin besegrade senast Gabriel Gonzaga på UFC 96 i mars men bröt käken under matchen och har varit borta sen dess. Han har vunnit tre snabba matcher i UFC och har totalt ett record på 11-0. Vi har tidigare intervjuat honom här och precis som Velasquez har han en bakgrund i brottning. Därför blir det ett intressant möte då två riktigt duktiga brottare möts i buren. Den 7 år yngre Velasquez har ett record på 6-0 och imponerade senast mot Cheick Kongo på UFC 99.

Det blir som sagt ett mycket intressant möte, men jag är ändå lite förvånad över att de parar ihop sina största tungviktslöften mot varandra redan nu. Men UFC ger verkligen fansen en mycket efterlängtad match och jag måste nog säga att det spontant känns som att Carwin har övertaget.

47 Responses to “Carwin mot Velasquez”

 1. JG skrev:

  Har en känsla av att denna match kommer avgöras stående, och carwin har sett bättre ut stående tycker jag. Tror på carwin på brutal KO via överhandshöger.

 2. Bergman skrev:

  Tror Velasquez kommer försöka ta detta till marken, stående har Carwin imponerat mycket mer och jag tror att han kommer vinna ganska fort på KO om matchen blir stående. På marken skulle ialalfall Velasquez ha en större möjlighet till vinst.

 3. Lyoto fan skrev:

  Velasquez kan inte mäta sig med Carwin när det gäller styrka och kraft….därför kommer Carwin knocka honom i första ronden…..

 4. yeye skrev:

  Hur mycket har man sett utav velasquez boxning/muaythai hitintills? definitivt inte mycket, räkna inte bort han säger jag bara, men takedown mässigt måste tom jag räkna bort han pga carwins extrema size advantage.

 5. Bergman skrev:

  Det man såg stående av Velasquez mot Kongo imponerade ju inte det minsta, han va ju nära att bli knockad i början av dom två första ronderna innan han tog ner Kongo.
  Carwin har ju inte visat mycket av sin brottning i UFC så har faktiskt ingen koll på hur bra han är men hans meriter där kanske talar för sig själv, det lilla han visade mot gonzaga va ju bara försvarsmässigt och det såg ju bra ut…
  Så tror och hoppas att Carwin vinner denna match och sen får en titelmatch.

 6. Anders E skrev:

  shit vilken match, Carwin har nog övertaget i ren styrka, erfarenhet och stryktålighet, å andra sidan är nog velazques den tekniskt bättre strikern(carwin är ju inte lika lång som kongo, så det blir nog inte samma problem rent teknikst för cain, även om carwin har stor slagkraft) och kanske med bättre uthållighet. skall bli jäkligt intressant o se vem som vinner denna matchen! och jag tycker det är helt rätt, för nu utser dom ju verkligen vem som är contender till mästarbältet sen.

 7. christian skrev:

  Mja håller nog inte riktigt med om att det är rätt tid nu för detta möte, men fattar varför dom möts iom att båda är ett dragplåster och i Carwins fall så får man fram en titelutmanare. Tveksam ifall det gäller för Velasques när han inte direkt har haft någon mördat övertygande vinst. Stående imponerande ju han inte det minsta mot Kongo som ägde honom. Hade nog gärna sett Carwin möta någon annan (men återigen vem) och låtit Velasques möta typ dos santos istället. Men men är ju inte besviken direkt. Förlust för Carwin tror jag är mycket värre än för Velasques.

 8. Anders skrev:

  Ja, mycket oväntat att dessa möts nu. Velasquez kanske inte blir sig lik efter den kraftiga knockout som han åker på i första minuten.

 9. Farujah skrev:

  Hahah Dana White gör allt för att undvika ett möte mellan Carwin och Brock, då Carwin skulle mörda honom.

 10. Nicklas skrev:

  Farujah:

  Knappast troligt! Men det vore SJUKT underbart att se Lesnar bli rejält knockad :D Vi kan ju alltid hoppas.

 11. yonsson skrev:

  Jag trodde att det var näsan som Carwin fick bruten, inte käken??? Han gjorde ju interjvuer precis efter matchen…

 12. niclas skrev:

  kul att tungviktsdivisionen börjar bli riktigt, riktigt intressant. Denna matching är såklart väldigt spännande, och jag vet inte vem jag tror vinner. Jag tycker Velasquez imponerade stort senast. Och såklart gjorde Carwin också det med sin senaste vinst. Gillar verkligen att UFC inte håller på och låter stjärnor möta mediokra lirare, utan generellt ser de till att varje match blir intressant, och inte bara en uppvisning av “stjärnan” x, y eller z. Kredit!

 13. skurtbert skrev:

  Får hålla med niclas där, problemet här är ju att det är två ganska populära fighters och ingen vill se någon av dem förlora… men det vore idiotiskt att bara låta dem möta sämre motståndare.

  Tycker det här är ett klockrent sätt att ta fram en titelutmanare. Man ska nog inte räkna bort Cain som är en riktig vinnarskalle och grinda ut en match, han verkar ha bra recovery när han blir träffad så hans cardio är det inget fel på.

  I mina ögon har Carwin ett litet övertag, men det kan gå hur som helst. Må bäste man vinna och möta Brock om HW-titeln ;)

 14. dp skrev:

  Skönt att alla redan räknat ut Mir :) Håller nog dock med alla andras påståenden om att Carwin kommer ta det här och möta Brock längre fram. Det blir dock lång väntetid för Brock isåfall i och med att han har match nu och inga egentliga utmanare, om inte Dana gör nåt konstigt beslut och slänger in Nogueira eller returmatch mot Randy mot Brock tills Carwin är redo, men samtidigt känner jag att Brock inte kommer klaga på lite extra tid att träna upp BJJ-försvaret. Inte för att nån annan än Mir i den viktklassen skulle kunna hota honom med en submission.

 15. greg skrev:

  Jag tror Carwin är för kraftfull och stor för Velasquez. Och jag vill också tro att han fick näsan bruten inte käken. Septum för att vara exakt.

 16. jb skrev:

  carwins standup överskattas grovt här, han slår sjukt hårt, teknikmässigt finns mycket mer att önska tycker jag, tror cain tar denna ;)

 17. Benke skrev:

  Riktigt spännande match up… vinnaren får säkert en chans på bältet.

 18. Alexander on tour skrev:

  Om Valasquez imponerade så jävla mycket mot Kongo vet jag inte. Visade stora (!) luckor i sin standup och kunde inte avsluta Kongo med sin dåliga gnp. (dålig menar jag ensidig och utan kraft). Mot en halv hyffsad brottare får han problem.
  Carwin vinner, men ingen av dessa herrar imponerar på mig.

 19. Play skrev:

  Ojoj frank mir borträknad, ska bli så kul när alla här har fel.. Ska jag vara seriös tror jag matchen mellan brock-mir kmr börja på fötterna där Mir har övertaget, brock har kraften men Mir har tekniken.. Frank mir kmr vinna via delat domslut dels för att hans cardio&stand-up är bättre!

 20. Anders skrev:

  @Play: Frank är inte alls borträknad..långt ifrån:D Frank vinner på sub. och vinnaren i fajten Shane Carwin och Cain Velasquez får därmed möta Frank..inte Brock!

 21. Anders skrev:

  lol..ojdå..såg att det finns en annan Anders här oxå..Ja,jag har skrivit här senast igår,vet ej hur det är med en andra Anders:D

 22. Karl-GSP skrev:

  Tror inte har Brocken har dålig cardio…
  Men hoppas och tror på Frank Nonickname MIr

 23. acke skrev:

  Jag tror inte det kommer bli särskilt mycket stående mellan Lesnar och Mir. Jag tror Brock själv vet att han är sämre stående än Mir och kommer istället försöka ta ner han på marken och kontrollera honom där, sådär tråkigt som bara wrestlers kan göra (taktiskt men inte särskilt underhållande i min mening). Så kör han sina dom där korta snabba slagen på marken och trycker ner Mir i golvet hela matchen. Det är vad jag tror…

  … däremot hoppas jag på att Mir vinner. Såklart.

 24. niclas skrev:

  Alexander on tour, när jag menar att Valasquez imponerade på mig, var referensen att han är väldigt gran i MMA, att han så väl dominerade en mycket stark och erfaren person som Kongo (sen hör det till saken såklart att Kongo inte är någon höjdare i underläge på marken). Tyckte Valasquez fick gå upp flera pinhål i moststånd när han mötte Kongo, och lyckades med det. Men jag tycker absolut både han, Cain - och Brock - borde få mer tid på sig igentligen - innan condenderfighter. Alla är nya, har talang, och starkt vilja att träna hårt = stor potential. Valasquez imponerar inte om man jämför honom med erfarna killar, då kan man ju lugnt säga att han är sårbar på fötterna, och brister i kompetens att avsluta på marken. Men som sagt, jag utgår ifrån perspektivet att han nästan är en rookie.

 25. niclas skrev:

  Jag menade såklart “både han, Shane och Brock”.

  ….Jag är djupt imponerad av Valasques, likväl som Brock och Cain - eftersom jag betraktar dessa som “rookies in the big leage”.
  Nu skall jag sluta tjata

 26. Alexander on tour skrev:

  Ja, jo, talang har han väl. Men nu snackar vi titelmatcher. Och hade Kongo bara tränat en vecka brottning så hade Valasques varit sovandes ganska snabbt och då hade ingen snackat titel. Mot Brock, Randy Noigera, Mir, Carwin tror jag inte Valasques har mycket att sätta emot. Möter han Gonzaga kan han fasta i en sub lika väl som han kan vinna. Mot namn utanför ufc, tex Barnett och Fedor…ja. Jag är inte särskillt imponerad, Rookie eller inte.

 27. Anders skrev:

  @niclas:D…ja,inte lätt att hålla reda på alla namn..ibland kan det bli rörigt..;D

 28. Farujah skrev:

  Snackas ju en del om Frank Mir här, och jag tror och hoppas av hela mitt hjärta att Frank tar det, han borde det. Brock är egentligen väldigt endimensionell och kan i stort sätt bara brottas, hans tekniska striking är inte så mycket att hurra för, inte hans power heller för den delen, många i den divisionen som har betydligt mer krut i nävarna än honom.

 29. jb skrev:

  verkar som jag är ensam passagerare på brockwagon här på bloggen..

  själv är bäste dräng!

 30. acke skrev:

  smaken är som baken, jb.. medan vissa (jag!) avskyr Brock så finns det andra som tycker om honom.. (konstigt nog ;))

 31. Tom skrev:

  Inget att snacka om Brock krossar Mir den här gången. de flesta här tror bara inte på Brock för att ni gillar han och då skriven bara en massa skit om hans fighting style bara för att de inte gillar hans person. Jag tror på Brock mot Mir, och jag tror på Brock mot Carvin och jag skulle tro på Brock om han möte Fedor men då mest för samma anledning som ni inte tro på Brock, för att jag helt enkelt inte gillar Fedor alls.

 32. yonsson skrev:

  Nu ska det ju inte handla om Brock vs Mir, men va fan:
  Jag tror att om Brock vinner med dålig teknik mot en Mir som är bättre än någonsin så kommer det att visa att vikt utklassar teknik. Därmed har man en bra anledning att skapa en ny viktklass.

  En tungvikts-viktklass på 245pounds skulle ge Gonzaga och många andra en lagom viktgräns och samtidigt en supertungviktsklass utan viktgräns så man får veta vad Brock väger egentligen. Detta skulle även öppna upp för fler fighters från WWF (eller vad det nu heter) och NFL mm där monstren nu befinner sig. Kortsiktigt skulle det ge mindre möjliga matchups, men långsiktigt så skulle det hjälpa UFC.

 33. niclas skrev:

  Yonsson, är det inte stor risk att supertungviktsklassen blir väldigt liten och tunn. Hur många av dagens tungviktare skulle hamna/välja den klassen? Man kanske måste pressa mer vikten till 225-235 av detta skäl?

 34. Crille skrev:

  Uppenbart att många här inte vet va de snackar om.
  När har Carwin imponerat? Han är stor och stark men i övrigt lämnar han ju en hel jävla del att önska. Super hypad!

  Det Velasquez visade sist mot Cheik Kongo var sjukt imponerande och Kongo som fighter tror jag betydligt mer på än Shane Carwin.

  Jag tror utan tvekan Velasquez tar hem det!

 35. Crille skrev:

  För övrigt kommer Brock att krossa Mir, han storlek är förödande, han kommer köra över honom!

  Brock har verkligen avslöjat tungviktens brister. Han är verkligen en unikum och kommer dominera tungvikten i många många år framöver. Hans storlek, snabbhet, vilja och brottning kommer göra att han sitter säker på tronen i många år framöver.

 36. Tom skrev:

  Tungviktens svaghet?.. de är ju inte direkt hans fel att han är bra på de som dom andra är dåliga på. Visst storleken har stor betydelse men de är ju inte allt, om inte hans motståndare inte kan hitta ett sätt o slå han så här de ju deras problem och dåliga träning, och inte bara att han är stor. men jag tror precis som du att Brock kommer dominera i flera år.
  Och om Mir nu verkligen är de bästa han någonsin har varit, och inte kan slå Brock. Så visar de ju att Brock har utvecklas mycket sen sist och/eller att Mir hade tur sist.

 37. yonsson skrev:

  Tom; Det visar bara att vikt är av största vikt. :???:

 38. Anders E skrev:

  har ni nadra inte sett Cains tidigare matcher eller? han har ju visat grym striking och avslutat sina motståndare, att han inte lyckades avsluta kongo, som mig veterligen inte blivit avslutad på slag i ufc någon gång trots att han mött killar som crocop. kongo är ju dessutom lång och har bra stand up. Carwin däremot är inte särskilt lång och har ingen vidare stand up, han är stark o kan slå hårt o ta en smäll men det är väl hans enda tillgångar på fötterna, för rent tekniskt så ser det inge vidare ut. Velazques har utan tvekan mycket bättre skills stående och förhoppnigsvis kan han undvika att Carwin spänner sina armar på hans haka… han lär ju ha lagt märke till att carwin är farlig fastän han är skakad och se upp för det =)
  åter igen kan det nog tyvärr avgöras på styrka istället för skills. Cain ser ju för övrigt ganska orippad ut.
  den andre Anders: jag har numera börjat skriva som Anders E ;)

 39. acke skrev:

  Jag tvivlar verkligen på att Brock kommer “dominera i flera år”.. den som lever får se.

 40. Anders skrev:

  Om det bara är råstyrka o storlek som gör en bra fighter,då skulle Brock ligga bra till!Men det behövs mycket mer än så för att det ska hålla på sikt.Brock kan vinna ett par matcher kanske..sen tror jag han är avslöjad som MMA stjärna.Nästa vecka tror jag att vi får en ny världsmästare i UFC:s tungvikts division.Frank kommer att visa hur enkel Brock kan vara.Så nu skulle det vara tur att Frank vann på fotlås förra matchen…Frank visste precis vad han gjorde,det syntes ju..Brock förlorade därför att han inte visste vad Frank skulle hitta på..Frankie utmanövrerade helt enkelt Brock.Jag har ingenting emot Brock,verkar vara en sympatisk kille..men Frank är den killen jag gillar o tror på.

 41. julle skrev:

  Brock kommer förmodligen dominera väldigt länge, just för hans size….. jag tycker tungvikten är påtok för obalanserad.

  Alla andra viktklasser har ju samma vikt eftersom det ska vara jämnt, det är klart inte Frank Mir kan göra något på Brock då han är så jävla mycket större. Eller sist fick han ju honom i ett sub, men Frank tillhör ju ändå den skaran “stora fighters”.

  Det som är så synd är att Brock har ett sånt size-advantage så en sån som Couture kommer aldrig kunna ha en chans.

 42. Anders skrev:

  Det är sant det du säger om viktskillnaderna i tungvikten..det kan ju variera väldigt! Inom boxningen förr då var väl gränsen ca 90-95 kilo..sen kunde man väga i princip 150 kg om man va storvuxen.Men det visade sej att det spelade inte så stor roll i det långa loppet..teknik,slagkraft osv..va avgörande iaf.Jag kan nämna många boxare som experterna först trodde skulle va oslagbara för sin storlek o styrka..men det visade sej att det inte räckte,de blev sänkta iaf.Det har man ju sett i gamla Pride oxå..Bob Sapp,Choi man hoi,Zulu..o deras kusiner;D Men går dom på en duktig fighter så blir dom sänkta..tycker mej ha sett genom årens lopp att jättar ofta är utrustade med glashaka av nån anledning.Får Frank tag i Brocks arm eller fot kommer han att vinna..han kommer att hålla i tills Brock klappar ut.Jag ser det heller inte som en omöjlighet att Frank kontrar med ex.en rak höger om Brock kommer rusande.Man får inte glömma bort att även stora killar som Brock har punkter som smärtar..oavsett hur stor man är.

 43. Mikael skrev:

  Ser verkligen inte hur Brock vinner detta. Han kommer kommer tag ner Mir på backen (förmodligen ganska lätt) eftersom han vet att Mir är bättre stående. När det väl har hamnat på backen så blir det tyvärr “klapp klapp” från dig Brock….

 44. niclas skrev:

  Ingmar Johansson och Floyd vägde väl 80-någonting, till och med, i tungvikt, utan bantning. Skulle kunnta tävla i 185 pound divisonen…

 45. Jonas skrev:

  sluta böla om storleken :roll:

  Brock e grym. han piskar folk. han har nytta av sin storlek

  so what

  deal with it

  det är vad Frank kommer o göra. :mrgreen:

  kan mycket väl bli årets match

  gillar dom båda. Mir för sitt enorma MMA-kunnande. O Brock för sin grymma fysik, kombinerat med en otrolig vinnarskalle och självförtroende :cool:

  för övrigt tror jag cain vs carwin blir en jämn o bra historia.
  cain visade en GRIT, jag inte sätt på länge. en stor kille med imponerande cardio o tempo: couture JR :wink:

  vad gäller carwin är han ett fysiskt praktexemplar. med ett stabilt bra psyke.

  ska bli en intressant kollision o se :twisted:

 46. yonsson skrev:

  Mir sa efter förra matchen mot Brock att benen och nacken är svagheter på stora gubbar. Det kanske blir en guillotine denna gången som försvar mot en nedtagning. Benlås borde ju brock kunna försvara nu och en strypning från underläge har jag typ aldrig sett. En gogoplata i så fall kanske. :lol:

 47. Jonas skrev:

  tja en nacke har inte Brock. han har bara ett huvud. med en kropp på

  :mrgreen:

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235