Chris Leben fast för steroider

MMAMania uppger man att Chris Leben testat positivt för steroiden Stanazolol innan matchen mot Michael Bisping på UFC 89. Leben ska ha blivit avstängd 9 månader och dessutom tvingats till böter.

Jag hoppas vi har mer info om den här nyheten inom kort. Men Leben som tidigare blivit dömd för rattfylla verkar ha satt sig i klistret igen, frågan är vilka konsekvenser det får på lång sikt.

25 Responses to “Chris Leben fast för steroider”

 1. Karl-GSP skrev:

  Sjukt tungt för Leben. Fan synd som fan. Att han alltid lyckas ställa till det så fint för sig själv… :cry::sad:

 2. Karl-GSP skrev:

  Mitt namn länkar till hans uttalande på ufc.com

  Sjukt konstigt uttalande. Han har såklart inget val än det han säger. Men vad fan gör han - Han kunde gå in den fighten och förlora. Inget tyckte sämre om han ändå.. Fattar inte..

 3. Chifen skrev:

  Så jävla korkat. Dock lite cred ska han ha för att inte hilla in sig i en massa lögner o skit. Han tar straffet utan massa undanflykter. Det gör dock inte det hela mindre korkat o pinsamt.

 4. David skrev:

  men vilket dum jävel…!

 5. Markus skrev:

  Jag visste det!

  Lätt att säga i efterhand men när jag såg honom mot Bisbing reagerade jag på hur jävla mycket muskelmassa han lagt på sig. Var ju grymt mycket större

 6. Danell skrev:

  Instämmer med föregående talare. Jag reagerade redan på invägningen över Lebens nya utmejslade fysik, men självklart vill man alltid tro det bästa och hålla sig från att gorma “FUSK!” det första man gör.

  Nu visar det sig alltså att misstankarna inte var helt utan grund. Trist, trist som fan.

 7. herr_tomte skrev:

  HAha, vilken jävla sopa

 8. Hulkster skrev:

  Trots att han var dopad så förlorade han..
  Sicken Loser!!

 9. jb skrev:

  ytterligare ett namn på dopinglistan

 10. Biffmedpommes skrev:

  Fan så dumt!! Jag vill se honom fightas ju.

 11. BigRob skrev:

  Känns så konstigt att han vågar riskera sin enda karriär och levebröd på detta sätt när han vet att man troligtvis kommer att testas för steroider (För vad jag vet har inte Chris någon läkarutbildning att falla tillbaka på). Man skulle verkligen vilja titta honom i ögonen och fråga “Vad fan tänker du med?”

 12. steven skrev:

  varför tar dom bara 1/3 del av hans gage varför inte hela? eller mer! 9månader det ju typ va dom brukar få vänta på fight
  sicka puckon det finns

 13. Niclas skrev:

  BigRob: “tyvärr” kommer han nog inte förstöra sin karriär, dvs konsekvenserna är så små att det för många är värt att chansa att ta steroider.

 14. namn skrev:

  idiot, precis som han var i dokusåpan.

 15. BigRob skrev:

  Niclas: Så sant, så sant. Verkligen synd att dom inte tar i hårdare mot fuskarna.

  Samtidigt finns det ex på människor som tagit steroider och även fast straffet är avtjänat, inte kommit tillbaka som dom var innan (läs Stephan Bonner tex).

  Kommer bli tungt för Chris, Det är inte pengarna från UFC som gör ont, utan att alla sponsorer (Chris har massor som ger mycket pengar) troligtvis försvinner… Dom vill inte synas med steroider och framför allt inte ge pengar till en fighter som inte fightas på nästan ett år.

 16. Alexander skrev:

  På pluskontot är det kul att de börjar ta fast fler och fler fuskare.

  På minuskontot är det synd att folk fortfarande fuskar.

 17. Niclas skrev:

  Ja, jättebra att UFC inte soppar fusket under mattan, som dom t.ex. gör vad gäller dopade Baseballspelare i USA, kanske även Amerkanska fotbollsspelare???

 18. Ikon skrev:

  Ännu en gång blir det bevisat du blir ingen vinnare lr bättre fighter bara för att du tar BOLA !!!!!!

 19. Jacksatan skrev:

  Ok, nu när ni verkar ha så jävla risig koll här så måste jag upplysa er. Majoriteten av alla fighters i UFC dopar sig.
  Att åka dit i ett dopingtest är förjävla klantigt och inget annat. Det går utmärkt att planera sitt steroidmissbruk så att de går ur kroppen lagom till dagen de testar på. Inom friidrott testas de ju oannonserat men så är det inte i UFC. Det är alltså enbart slarv och klantighet som gör att han åker dit.
  En sak till är ju att GH eller tillväxthormon som gemene man känner det som inte ens går att testa för. Det är mao fritt fram för det. Alltså det man måste förstå är hur förbannat svårt det är att träna så mkt brottning/boxning/kondis som de här killarna gör och samtidigt väga 80-90kg RENA muskler.
  Steroidernas främsta fördel är ju för dessa killar att återhämtningen i muskler blir så otroligt mkt snabbare, plus att skador läker snabbare. Det går alltså träna väldigt mkt mer med steroider. Och när man VET vilken dag testerna görs är det absolut inte svårt att se till att alla substanser går ur kroppen i tid.

 20. Jacksatan skrev:

  Varför tror ni inte att UFC går ut och fördömmer de som åker dit hårdare? Varför håller Rogan dem halvt om ryggen? Jo, det är samma som inom bobybuilding. ALLA vet vad som försigår, men utåt måste man ha tester och låtsas som att sporten är ren.

 21. jb skrev:

  alla vet-inlägg är värdelösa

  sen har dom ju börjat med slumpvisa tester nu.

 22. herr_tomte skrev:

  Jag förstår fortfarande inte varför det inte inom alla sporter där doping är förbjudet blir livstids avstängning. Hur många tror ni skulle våga dopa sig då om det var slumpvisa tester när som helst?!

 23. LittleBro skrev:

  Ni trodde väl ändå inte att merparten av dem inte tog roids?

  Självklart gör de det. Man ser ju vilka roid kroppar många av dem har tex.

 24. Alexander skrev:

  Det går visst att testa om man har dopat sig med tillväxthormon.Kommer ni inte ihåg för en massa år sen när fri idrottare dopade sig med genotropin (konstgjort tillväxt hormon) och de till slut åkte dit å det genom att de testade kroppens normala hormonkurvor (eller liknande).

  Jag tycker första gången man åker fast för doping ska man bli avstängd i typ 7-10 år. Låt oss säga att en ung idrottare (17-19 år) blir manipulerad av tränare odyl, något som är lätt i den åldern. Då ger det han/hon fortfarande en chans att komma tillbaka innan karriären är över. Jag tycker alla bör få en andra chans, eftersom alla kan begå misstag. Sen efter det då kan vi snacka livstids avstängningar.

  Kanske man tillochmed ska införa bonus system till de fighters som låter sig testas slumpvis och testar rent. På så vis finns det ju dubbelt initiativ.

 25. MMABloggen » Blog Archive » Leben hade inte tränat? skrev:

  [...] åter skulle ha tagit till flaskan under de nio månader han var avstängd på grund av att han testats positiv för anabola steroider efter sin match mot Michael [...]

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235